1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • Antalya 21 °C

Türkbeleni için geri sayım

Türkbeleni için geri sayım
Antalya’nın doğa güzelliklerine bir yeni daha ekleniyor. Manavgat’ta Türkbeleni açılışa hazırlanıyor.

Manavgat’ın akciğeri konumundaki Türkbeleni, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı çevreci proje ile 2013 yılında çıkan yangının ardından yeniden küllerinden doğdu. Manavgat’a nefes aldıracak ve ilçenin yeni bir yaşam alanı olacak 350 dönümlük Türkbeleni Projesi, yenilenen çehresiyle açılışa hazır. Gündüzü ayrı gecesi ayrı bir güzellik sunan Türkbeleni Mesire Alanı, çevreci bir proje olarak dikkat çekiyor. Proje kapsamında daha önce yanan alana 10 bin yeni ağaç, 100 bin çalı grubu ağaç dikildi. 35 bin metrekare çim alan oluşturulurken, 1500 led aydınlatma yerleştirildi.  Türkbeleni, gece ışıl ışıl görüntüsü ile şimdiden Manavgat’ın işaret fişeği konumuna geldi.

 

MİLLET KAHVESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Şirketi ANTEPE A.Ş’nin projesini hazırladığı, 30 milyon 400 bin TL’lik yatırım bedeli ile hayata geçirilen Türkbeleni Projesi içerisinde Millet Kıraathanesi de yer alıyor. Proje hizmete açıldığında Türkbeleni Millet Kıraathanesi vatandaşların yeni buluşma noktası olacak.

 

YATAY ASANSÖR SİSTEMİ

Proje, engelli ulaşımına da uygun olacak şekilde planlandı. Engelli vatandaşlar, rampalar ve takip taşları aracılığıyla Türkbeleni’nde her noktaya engel olmadan ulaşabilecek. Ayrıca üç farklı noktadaki yatay asansör sistemi ile Türkbeleni’ne kolay erişim sağlanacak.

 

MANAVGATLILARI KUCAKLAYACAK

Manavgat’ın yeni çekim merkezi olacak 350 dönümlük Türkbeleni Mesire Alanı Projesi; meydanları, 60 metrelik dev Türk bayrağı, 2 bin kişilik amfi tiyatrosu, 1.5 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkuru, spor sahaları,  yapay göleti, macera parkı, çocuk oyun alanları, 200 araçlık otoparkı, sosyal alanları ve yemyeşil doğasıyla Manavgatlıları kucaklamaya hazırlanıyor.  HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.