1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • Antalya 17 °C

Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Antalya’da Sona Erdi

Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Antalya’da Sona Erdi
Yurt genelinden Bin756 lisanslı sporcunun ve Dünya Şampiyonlarının da katılımıyla minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde; Qinda, Sanda ve Taolu turnuvası Antalya ev sahipliğinde düzenlendi

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 26 Ocak 5 Şubat tarihleri arasında Antalya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyona, Dünya Şampiyonlukları bulunan milli sporcular da yer aldı. Toplamda 62 ilden minik ve yıldızlarda 480 sporcu Taoluda 460, gençlerde 396 büyüklerde 420 sporcunun yarıştığı organizasyona toplamda lisanslı 1756 sporcu katıldı. Açılış seremonisi 28 Ocak Pazartesi günü birçok özel misafirin katılımıyla yapılan organizasyon 4 Şubat Pazar akşamı ise görkemli sahne gösterilerinin yapıldığı Sanda final müsabakaları ile galası yapıldı. Şampiyonanın son gününde ise Qinda finalleri sonrası madalyalar takdim edilerek resmi kapanış yapıldı.
Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, kapanış konuşmalarında yaptığı açıklamada, federasyon olarak önce ahlak ve maneviyata önem verdiklerini söyledi.
Sporcuları, disiplinli, ahlaklı ve başarılı olarak yetiştirdiklerini vurgulayan Akyüz, "Vatana, millete ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştiriyoruz. Bu konuda hem Türkiye'de hem dünyada öncülük yapıyoruz." diye konuştu.
Akyüz, branşlarının, insan anatomisini zihinsel, bedensel ve ruhsal yönde geliştiren önemli bir spor olduğuna dikkati çekti. Bu sporun gelişmesi konusunda Türkiye olarak öncü bir ülke olduklarına işaret eden Akyüz, "Bunların da verimini görüyoruz. 2006'da müstakil federasyon olduk. O zaman 6 bin civarında sporcumuz vardı. Şimdi 114 bin lisanslı sporcumuz var. Kısa zamanda bu rakamlara geldik." ifadelerini kullandı.
"Ferdi olarak en fazla yapılan spor"
Dünya Sağlık Örgütünün wushuyu, sağlık için tavsiye edilen bir spor olarak gösterdiğini vurgulayan Abdurrahman Akyüz, "Dünyada en fazla insanın sağlık için yaptığı bir branş. Yaklaşık 600 milyon insan düzenli olarak bu sporu yapıyor. Ferdi olarak en fazla yapılan spor." değerlendirmesinde bulundu.
Wushu Milli Takımı'nın mayıs ayında Moskova'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacağını belirten Akyüz, akabinde, eylülde Şangay'da Dünya Şampiyonası yapılacağını aktardı.
"Milli takım olarak Dünya Şampiyonası için sıkı çalışıyoruz, şampiyon olmak için iddialıyız. Tek sıkıntımız bütçe, ekonomik sıkıntılar var. İnşallah bunu da aşacağız." diyen Akyüz, bu yıl yurt içinde yapacakları organizasyonları belediyelerin desteğiyle gerçekleştireceklerini söyledi.
Balkan, Akdeniz, Uluslararası 15 Temmuz Şehitleri ve Uluslararası Mevlâna Şampiyonaları düzenleyeceklerini bildiren Akyüz, milli takımın uluslararası alanda önemli başarıları olduğunu anlattı.
Akyüz, "Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında önemli derecelerimiz var. Dünya çapında sporcularımız var. Şangay'da, eğer haksızlık yapılmazsa, hakemler sporcularımızın hakkını yemezse kesin şampiyonluğumuz olacak." şeklinde görüşlerini aktardı.
 

Bu haber toplam 2659 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.