1
  • BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Antalya 18 °C

Tütüncü “Ferhat misali yollar açıyoruz”

Tütüncü “Ferhat misali yollar açıyoruz”
Masa Dağı bölgesindeki yol yapım çalışmasını inceleyen Başkan Hakan Tütüncü, “Ferhat misali çalışıyoruz. Ferhat, Şirin’ine kavuşmak için dağları delmişti. Biz de, hemşehrilerimize olan sevgimizden ötürü Masa Dağı’nı keserek, nice yollar açtık.” dedi.

Kepez Belediyesi, şehrin doğu ve batı yönlerindeki iki önemli bulvarı arasında, Masa Dağı bölgesinden ulaşım imkânı sağlayacak olan yolun yapımında sona geldi.
Fen İşleri Müdürlüğü, uzunluğu 1800 metre, genişliği 25 metre olan yolu, Masa Dağı bölgesindeki Göçerler, Çankaya ve Fevzi Çakmak mahalleleri arasında inşa etti.
Göçerler Mahallesi’ne yapılacak olan şehir hastanesini, ilçenin doğu yakasına bağlayacak karayolunun yapımında bölgenin zorlu coğrafi şartlarıyla mücadele edildi. Varsak bölgesini, Antalya-Burdur Karayolu üzerindeki Korkuteli Kavşağı’na da bağlayacak olan yolun, doğu ve batı bölümlerinin inşası için iş makineleriyle büyük kayalar kırılırken, derin vadiler de kamyonlarla getirilen hafriyatla dolduruldu.

10 bin kamyon hafriyat kullanıldı
Fen İşleri’nin iş makineleri operatörleri, yolu Fevzi Çakmak Mahallesi’ne bağlayabilmek için de 20 metre yüksekliğindeki kaya duvarı ve vadi engelini ortadan kaldırdı. Ekskavatörler ile kayalar kırılması, vadinin de 10 bin kamyona yakın hafriyat ile doldurulmasıyla yol, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Ulubatlı Hasan Caddesi’ne bağlandı.

Tütüncü yol şantiyesinde
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, ilçe için önemli bir ana arter kimliği kazanacak olan Varsak-Çankaya yolunun yapımını yakından takip ediyor.  Yolun Fevzi Çakmak Mahallesi’nde tamamlanma aşamasına gelen alt yapı çalışmalarını denetleyen Başkan Hakan Tütüncü, yolun yapımında gelinen son durumla ilgili bürokratlarından bilgi aldı.

Dağlar peynir gibi kesildi
Başkan Tütüncü, yaptığı açıklamada, “Bu yolu inşa eden ekiplerimiz kocaman bir teşekkürü hak ediyor. 10 bin kamyondan fazla hafriyat dolgusu yapılarak, dağlar peynir gibi kesilerek şehir için güzel bir ana arter yol inşa ettik.” dedi.
Tütüncü, yolun şehir için önemi de şu şekil de dile getirdi: “Bu yol, hem zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayacak hem de şehre değer kazandıracak. Varsak bölgesi ve Kepez’in doğu yakasından Korkuteli istikametine, açtığımız yol sayesinde, şehir trafiğine girilmeden ve daha kısa bir sürede gidilebilecek. Mesafe kısaldığı için yakıt ve zamandan tasarruf sağlanmış olacak. Bu yol, her yol gibi geçtiği mahallelere değer katacak.” 

“Büyük işlerin belediyesiyiz”
Kepez Belediyesinin, kendi imkânlarıyla devasa yollar inşa ettiğinin altını çizen Tütüncü, “Biz kocaman projeler yapmaktan hoşlanıyoruz. Büyük işlerin belediyesiyiz. İlçe belediyesi olarak devasa yolları yapabilecek bir güce sahip değilmişiz gibi algılanıyor. Türkiye’de, hiçbir ilçe belediyesinin yapamadığı işleri, hatta büyükşehir belediyelerinin bile bazen boyunu aşan, Karayollarının yüklenici eliyle yaptırdığı işleri, iftihar söylüyorum, Kepez Belediyesi kendi imkânlarıyla, ekibiyle ve iş makineleriyle yapıyor.
Ferhat misali çalışıyoruz. Ferhat, Şirin’ine kavuşmak için dağları delmişti. Biz de hemşehrilerimize olan sevgimizden ötürü Masa Dağı’nı keserek nice yollar açtık. Bölgede yeni yollar inşa etmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.  
Başkan Hakan Tütüncü, yapımında sona geldikleri Varsak-Çankaya yolunun asfaltını da önümüzdeki aylarda yapacaklarını ifade etti.
Varsak-Çankaya yolu, batıdaki Antalya Bulvarı ile doğudaki Süleyman Demirel Bulvarı ve Yeşilırmak Caddesi arasında ulaşım imkânı sağlayacak.

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.