1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Antalya 13 °C

Tütüncü ‘sahaf çarşısı’ sözünü tuttu

Tütüncü ‘sahaf çarşısı’ sözünü tuttu
Başkan Hakan Tütüncü’nün, sahaf festivalinde sözünü verdiği sahaf çarşısının yapımı başladı. Dokuma Sanat Sokağı’na, 21 dükkânın bulunduğu sahaf çarşısı kuruluyor.

Kepez Belediyesinin, kültür ve sanat adası haline getirdiği DokumaPark, mis gibi kitap kokacak.
Cemil Meriç Kütüphanesi ve çocuklara yönelik tren kütüphaneden sonra eski Dokuma Fabrikası’nın yerleşkesine sahaf çarşısı da geldi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz yıl ikincisini düzenledikleri sahaf festivalinde, DokumaPark’ın içerisine sahaf çarşısı yapacaklarının sözünü vermişti.

Dokuma’ya 21 dükkânlı sahaf çarşısı
Park ve Bahçeler Müdürlüğü de, Başkan Tütüncü’nün sözünü verdiği çarşının yapımını başlattı. Dokuma Sanat Sokağı’nda, el emeği çarşısın yanında yapımı süren sahaf çarşısında, 8 metrekare ile 12 metrekare büyüklüğünde 21 adet ahşap dükkân bulunuyor.
Sahaf çarşısı projesi, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Dokuma Sanat Sokağı
Başkan Hakan Tütüncü, yakın bir tarihte hizmete açılması planlanan sahaf çarşısında incelemelerde bulundu ve proje hakkında bürokratlarından bilgi aldı. Açıklamasında, “Dokuma Sanat Sokağı, işte şimdi kelimenin tam anlamıyla sanat sokağı haline geliyor.” diyen Başkan Tütüncü, “Dokuma Sanat Sokağı’na, birbirinden güzel, şık 21 dükkândan oluşan güzel bir sahaflar çarşısı yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

Sahaf festivalinde verdiği sözü gerçekleştirdi
Tütüncü, 2020’de yaptıkları güzel işlerden bir tanesinin de sahaf festivali olduğunu anımsatarak, konuşmasında şunları kaydetti: “Üzerinde hatıraların olduğu eski kitapları, şehirle buluşturmak anlamında yaptığımız sahaf festivalinin ikincisini 2020 Ekim ayında gerçekleştirmiştik. Festivalde, hem sahaf esnafımıza hem de eski kitaplarla ilgilenen, bilgiye, öğrenmeye, okumaya kıymet veren değerli hemşerilerimize, kitap kurtlarına bir müjde vermiştik. Antalya'nın en güzel sahaf çarşısı, adeta bir kültür ve sanat adası haline getirdiğimiz Dokuma’da olacak, demiştik. Şimdi sahaf çarşımızı yapıyoruz.
Kısa bir süre sonra sanat sokağın içerisinde sahaf esnafımız olacak. Antalyalı sahaf esnaflarımız, kitaplarını bu çarşıda, kitap kurtları ile buluşturacaklar. Kitap kurtları da aldıkları kitapları, Dokuma’nın park alanında yeşille ve doğa ile buluşarak okuyacaklar.”

Hemşehrilerine motivasyon teşekkürü
Her yeni güne, yeni hayaller ve hedeflerle başladıklarına işaret eden Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Bu hedefleri gerçekleştirmek için de azimle ve gayretle çalışıyoruz. Hemşerilerimizden aldığımız güçle de başarıdan başarıya koşuyoruz. Hemşehrilerimin, bize verdiği heyecana, motivasyona ve enerjiye şükranlarımı sunuyorum. Bu motivasyonla da sahaf çarşısı gibi güzel ortamlar oluşturuyoruz. DokumaPark’ta, Cemil Meriç Kütüphanesi ve çocuklara yönelik tren kütüphanenin yanına yaptığımız sahaf çarşısı, kitaplarının satıldığı bir yer olarak Dokuma’nın, şehrin yeni bir öğrenme, okuma, düşünme, inceleme ve o kitapların içerisindeki duygudan duyguya savrulma yeri olacak.” açıklamasını yaptı.
Tütüncü, sahaf çarşısı projesine katkılarından dolayı AESOB Başkanı Adlıhan Dere’ye, Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrak’a da teşekkür etti.

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.