1
  • BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Antalya 15 °C

Tütüncü’den ilk hasat paylaşımı

Tütüncü’den ilk hasat paylaşımı
Kepez Belediyesi’nin, Antalya Orman Çiftliği’nde buğday hasadından sonra diktiği karpuz ve kavun fidelerinin meyveleri büyümeye başladı.

Kepez Belediyesi’nin, ‘Bire bin veren topraklar’ sloganıyla Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönüm araziye kurduğu Antalya Orman Çiftliği’nin bereketli toprakları üretmeye devam ediyor.  Tarımsal üretimi teşvik etmek amacıyla Antalya Orman Çiftliği’ne ve atıl halde iken tarlaya dönüştürdüğü 340 dönüm araziye 11 ton buğday ekilmişti. Hasat edilen buğdayın unundan da 1 milyon 250 bin adet ekmek üretilecek. Üretilen ekmek de, Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Antalya Orman Çiftliği’nin de yapılan ilk hasadın buğdaylarının bir kısmı da tohumluk olarak Kepez ve Döşemealtı ilçesinde yangın dolayısıyla tarlaları zarar gören çiftçilere ücretsiz olarak verildi.

10 bin kavun, 10 bin karpuz fidesi dikildi
Buğdayın hasadından sonra Kepez’in bereketli topraklarında tarımsal üretim karpuz ve kavun ekimiyle sürdürüldü. Ekim öncesi, çiftliğin toprağı traktörle sürülerek havalandırıldı ve araziye damlama sulama sistemi kuruldu.
Daha sonra Başkan Hakan Tütüncü’nün katılımıyla Antalya Orman Çiftliği’nin bereketli toprağına, geçtiğimiz günlerde 10 bin adet karpuz fidesi, 10 bin adet de kavun fidesi dikildi. İyi bir bakım ve ilgi gören karpuz ve kavun tarlasında ilk meyveler de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Tütüncü’nün ilk meyve sevinci
Başkan Hakan Tütüncü de, geçtiğimiz günlerde çiftliğin tarlasında büyümeye başlayan bir karpuzla çekildiği fotoğrafı, “Bugün çok mutluyuz. Antalya Orman Çiftliği’mizde ilk meyvemizi gördük.” yorumuyla sosyal medya hesaplarında paylaştı.
Çiftlikteki karpuz ve kavun hasadını Ağustos ayı içerisinde yapacaklarını duyuran Başkan Tütüncü, meyveleri de sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında ilçe halkıyla paylaşacaklarını kaydetti.

Çiftlik, çocuklara doğa eğitim kampüsü oldu
Başkan Tütüncü, Antalya Orman Çiftliği’ni, çocuklar için de bir doğa eğitim kampüsü haline getirdi. Çiftlikte, doğa sevgisini aşılamak amacıyla çocuklara yönelik fide dikim etkinliği başlatıldı.  Çocuklar, etkinlikte elleriyle toprağa biber, patlıcan, domates, karpuz ve kavun fideleri dikiyor.  Her bir fidenin yanındaki tabelaya da çocukların isimleri yazılıyor.

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.