1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • Antalya 15 °C

UNESCO Dünya Mirası Gezginleri, Kaleiçi Old Town Festivali'ne gelecek

UNESCO Dünya Mirası Gezginleri, Kaleiçi Old Town Festivali'ne gelecek
Onur konuğu olarak Ukrayna’nın katılacağı 4. Kaleiçi Old Town Festivali'ne, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) akreditasyonuna sahip UNESCO Dünya Mirası Gezginleri de katılacak.

Dernek; gençlere ve çocuklara eğitim verecek, Old Town Festivali kapsamında düzenlenecek her etkinlik sırasında dünya miraslarının korunması için ant içilecek.

 

Muratpaşa Belediyesi’nce bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Kaleiçi Old Town Festivali, onur konuğu ülke Ukrayna’nın yanı sıra dünyanın değişik bölgelerinden yaklaşık 35 tarihi kent katılacak.

 

10-13 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan 4. Kaleiçi Old Town Festivali’ne tarihi kentlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) akreditasyonuna sahip UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği de katılacak. Dernek; çocukların ve gençlere ‘Genç Dünya Mirası Koruyucusu’ eğitimi verecek.

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği Başkanı Ülkü Atabey ve Eğitmen Bilge Akcan’ı konuk etti. Görüşmede; UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği, 4. Kaleiçi Festivali’nde, çocuklara ve gençlere ‘Genç Dünya Mirası Koruyucusu’ eğitimi verilmesi kararlaştırıldı. Eğitime katılan çocuk ve gençlere Genç Dünya Mirası Koruyucusu’ verilecek. Festival süresince gerçekleştirilecek her etkinlikte de; dünya miraslarının korunması için ant içilecek.

 

UNESCO Dünya Mirası Gezginleri Derneği; Unesco’nun ilan ettiği Kültürel ve Doğal Dünya Miraslarının tanıtımı, korunmaları amacıyla bilinçlendirme çalışmalarının yanı sıra ülkemizdeki benzer yerlerin ortaya çıkarılıp UNESCO Dünya Mirası Listesine alınmasına destek olmak için kurulan bir dernektir. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.