1
  • BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • Antalya 26 °C

VATANDAŞA GÜVENMEYİN

Teslime Tosun

 

 

Seçim sathına yaklaştıkça gerilim tırmanıyor. Şimdiden seçim toto oynayanları duyuyorum.

 

100. yılda Sırtıkara’nın kahvehanesinin müdavimleri, okey muhabbetinde partilere vekillik dağıtıyorlar. CHP’ye bol keseden 9 vekillik vereni mi istersin, Ak Partiye 3 vekilliği layık göreni mi istersin.

 

Bazıları reisçi onlar “Reisin ölüsü bile Ak Partiye 8 vekillik kazandırır” diyor. "Aslan daha kükreyip, sahnelere çıkmadı. Bir kükresin, hepsi kaçacak delik arar" diyor.  Aslan dediği, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan.

 

Bazıları hiçbir partiye kıyamıyor, CHP’ye 6, Ak Parti’ye 6, MHP’ye 1, HDP’ye 2 ve İYİ Partiye 2 vekillik verip, kardeş kardeş hepsine vekillik dağıtımı yapıyor.

 

HDP'nin Antalya'dan iki vekil çıkartacağına, hatta 3 bile olacağını söyleyenler var. 

 

Bu arada Sinan Ateş cinayeti sonrasında MHP’ye hiçbir şans vermeyenler de var. Ki bunların azımsanmayacak derecede ülkücü arkadaşlar bir de. Siyasi eğilimleri farklı olsa, MHP’yi yok sayması normal derdim.

 

Okey masasının dördüncüsü olan İyi Partili arkadaşın kibiri had safhada. Sen zannedersin Meral Akşener, nerde ne konuşuyorsa önce buna bilgi verip, neden öyle konuştuğunun açıklamasını yapıyor. O’da bize açıklıyor.

 

CHP’li kankamız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masaya yumruğunu vurup, arkasına bile bakmaması gerektiğine inanıyor.

6’lı masanın dağılmasını, artık işi tiyatroya çevirdiklerini söylüyor. “Bunlar böyle mıy- mıy- mıy konuşurken; adam seçimi alıp gidecek" diye söyleniyor. 

 

“Galiba 6’lı masa seçim pusulasını kazı-kazan gibi hazırlayacaklar. Bir tarafta Erdoğan’ın fotoğrafı, diğer yanda üzerini kazıyınca cumhurbaşkanı adayını sürpriz görebileceğiz “ diyor. CHP'ye meyilli ama, cumhurbaşkanı adayını açıklamamalarına bozulan kardeşimiz. 

 

Vatandaş işi mizaha çoktan döktü bile

 

Başka birisi “İktidarda olanları doyurduk. Yeni gelenler aç gelecek. Yamyam gibi saldıracaklar” diyor

 

Diğeri Kemal Kılıçdaroğlu hayranı, “Hiç de değil. Kılıçdaroğlu onların boğazında bırakır. Yemez, kimseye de yedirmeye müsaade etmez” diyor.

 

Bir başkası Cumhurbaşkanının ismini bile duymaya tahammülü yok. O’na kalsa tek başlarına iktidar olacaklar ama Ak Partililer seçmeni bin bir vaatle ikna edip, kandırıyor, seçimde hile yapıyorlar.

“O zaman siz de ikna edip kendinize inandırın” önerisine, daha iki dakika önce taş çalarken yakaladığımız ve bu yüzden cıngar çıkartan arkadaş “Biz onlar gibi hile yapmayız. Biz dürüst siyaset yapıyoruz” diyor.

 

Te Allah’ım . . . Okeyde taş çalan adam söylüyor bunu. Her tarafın dürüst olsa ne olur sanki.

 

Sizin anlayacağınız Sırtıkara’nın kahvesindeki vatandaşın kafası karışık.

 

Siyaset yapan arkadaşlara tavsiyem kafası bu kadar karışık seçmeni olan bir ülkede hiç de öyle iddialı söylemlerde bulunmasınlar.

 

Hangi parti olursa olsun, vatandaşa güvenerek “Seçimlerin galibiyiz” havası vermeyin.

 

Bu milletin ne yapacağı belli olmaz. Son dakika sizi ters yüz edebilir.

 

NOT: Hacker kardeş, her gün IP adresi değiştirip durma cancazım. Ben senin kadar teknolojiye hakim birisi değilim. Bunları takip etmem çok zor. son-son-hacker.PNG 

Bu yazı toplam 1489 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.