1
  • BIST 9677.12
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 27 °C

VER İLANI-KAP FAHRİ DANIŞMANLIĞI

Teslime Tosun

 


KÖŞEBAŞI 

 

VER İLANI-KAP DANIŞMANLIĞI 


Dün Antalya'nın özellikle iş dünyasından bir çok kişi, aralarında rektörlük seçimi için aday olan Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Por. Dr. Muharrem Certel'de olmak üzere Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'a Fahri danışmanlık yapmak üzere bir araya gelmişler. Listedeki isimlerin hepsi başarılı ve Antalya için bir çok başarılı işlere imza atmışlar ve istihdam sağlamış işadamları da var. Ve listenin sonunda aldığı maaşı iki Tıp Fakültesi öğrencisine burs olarak vermeyi vaat eden Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanımız Sayın Mevlüt Yeni'de var. (Hala fahri olup da nasıl maaş alacağı konusu açıklanamadı)  

Dün yayınlanan fahri danışmanların listesinde  gıda ve turizm  konusunda üç tane danışman olmasına rağmen bir tane ama bir tane bile hukuk için Fahri Danışman olmaması dikkatimi çekti. Çok da gerekli değil herhalde hukuk!

 

Üniversitenin akademik kadrosundan olanlar hariç listedeki isimlere de şöyle bir baktım, Cemiyet başkanımızın elinin izlerini gördüm gibi oldu. Mesela İşadamı Mustafa Sak Mevlüt Başkanımızın internet sitesinin en iyi reklam verenidir. Mesela Yörükoğlu Süt ve Süt Ürünleri Cihan Bulut yine Mevlüt Başkanımızın internet sitesinin reklam vereni, Sunis Otel ve inşaat Turizmin sahibi Nihar Ünal gibi gibi, listedeki isimleri tek tek analiz edin benim gördüklerimi sizde göreceksiniz. 

Orada bir tek eksik Antalya'nın medarı iftiharı Kokoreççi Hilmi Bulut kardeşimizin isminin olmamasıdır. Kokoreçci Hilmi kardeşimizi sadece gıda konusunda fahri danışmanlık verilmeyebilir. Üç tane gıda danışmanı varken belki Kokoreçci Hilmi'ye ihtiyaç olmayabilir. Ama bunun Antalyaspor'u var. Bunun yeraltı dünyası var. Bir çok alanda  Kokoreçci Hilmi kardeşimize fahri danışmanlık verebilirdi. Tek suçu Mevlüt Başkanımızın internet sitesine reklam vermemesimidir? 

 

Bir Antalya'lı olarak ben yerin dibine sokabilirim ama kimseye ezdirmem Kokoreçci Hilmi kardeşimi. 


Buradan sesleniyorum Kokoreçci Hilmi kardeşim, sen Mevlüt Yeni başkanımızın internet haber sitesine ilan ver vallahi- billahi emekli maaşımdan ben karşılayacağım o ilan parasını. (Hilmi kardeşim emekli maaşları biliyorsun düşük. İlanı ona göre küçük ver ha!) 

Sizin anlayacağınız Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan'a Fahri danışman olmak isteyenler Mevlüt Başkanımın internet sitesine reklam vermekten geçiyor. Danışman olmak isteyenler haydi bakalım, pamuk eller cebe. Verin Mevlüt başkanımın internet sitesine ilan, sizin de bir şansınız olsun. 

 

Yazıyı bir fıkra ile bitirmek istiyorum. 

Olay Elazığ'da geçiyor. Adamın birisinin lastiği patlar. Adam lastikleri söktüğünde 4 bijonun dördüde mazgala düşer. Adam ne yapacağını şaşırmış vaziyette dururken, akıl hastanesi penceresinden olayı seyreden birisi adama seslenir. "Diğer üç lastikten birer bijon sök, düşenlerin  yerine tak. Her lastikte 3'er bijon seni lastikçiye kadar götürür" der. Adamcağız bunu düşünemediği için hayıflanarak, "Yahu senin ne işin var o hastanede?" der. Penceredeki adam, "Biz delilikten yatıyoruz hastanede, salaklıktan değil birader" der. 

 

Deliyiz ama salak değiliz!


NOT. 1 Akdeniz Üniversitesinden arada bir mail filan geliyordu. Olayları böylece takip edebiliyorduk. Kırmızı pasaportlu Büyükelçi karısı olan sevgili meslektaşımız Sibel Atasoy ve Mevlüt Yeni ikilisi üniversite basın bürosunun başına geçtiklerinden bu yana bir tane bile haber gelmez oldu. Hatta o dönemde haberler daha hızlı olsun diye WhatsApp grubu kurulmuştu. Bende grubun içindeydim. Galiba ya beni gruptan attılar, ya da grubu tamamen kapattılar. Nasıl iletişim ama? 


NOT: 2 Dün kaleme aldığımız MEZALİM ALTINDA BİR KADIN yazımızla ilgili Milli Eğitim harekete geçtiği bilgisini aldık. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Milli Eğitim İl Müdürlüğü kadrosunda 40 müfettiş görünse de pandemi nedeniyle 12 müfettişin görev yapabildiğini söylediler. Dosya ile ilgili olarak o müdür hakkında 8 daha şikayet dilekçesinin olduğu, bir önceki kadın müdür yardımcısına da bu tür davranışlar ve suç unsuru eylemler gerçekleştirdiği için dosyanın büyük bir titizlikle hazırlandığını, (ifadelerin alınması, tanıkların dinlenmesi, belgelerin hazırlanması gibi)  gecikmenin de bu yüzden olduğu belirtildi. Kendilerine buradan kolaylıklar diliyor ve bir an önce sonuçlandırılmasının temennimiz olduğunu belirtiyoruz. 

 

Bu yazı toplam 3848 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.