1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 21 °C

VİZYON PROJELERE KAR AMACI İLE BAKILMAZ

Teslime Tosun

 

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Menderes Türel’in ilk döneminde hizmete soktuğu Deniz otobüsleri Olimpos ile Termessos’u satmak için ilana çıktılar.

 

İmal edildiği tarihte Termessos, Aspendos ve Olimpos isimleri verilen ve kara yoluna alternatif olarak hazırlanan 3 yolcu gemisi 1 milyon 80 bin liraya mal edilmişti. Menderes Türel’in başkanlığı kaybetmesinin ardından göreve gelen Mustafa Akaydın, ilk olarak gözünü bu yolcu gemilerine dikmişti. Akaydın, göreve gelir gelmez ilk yaptığı iş, Kemer-Antalya arasında yolcu taşıyan deniz otobüslerinin seferini durdurmak olmuştu.

 

Menderes Türel, ikinci dönemine girdiğinde, Deniz otobüslerini yeniden faaliyete soktu. Burada bazı şeylerden zarar edebilirsiniz ama Antalya gibi turizm bölgesinin belediyesinde iseniz zarar etmenize rağmen bazı şeyleri bu kent için sürdürmeniz gerekiyor. Deniz otobüslerini özellikle yabancıların tercih ettiğini biliyor muydunuz?

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, turizme hizmet etmek anlamında, karayoluna alternatif olarak bu otobüslerin devam etmesi gerekiyordu. Türel’de bunu yaptı.

 

Muhittin Böcek’in belediye başkanlığını kazanmasının hemen ardından 22 ekim 2019 tarihinde Deniz otobüsleri yine seferden çekildi. Ulaşım A.Ş. Genel müdürü Deniz Filiz, son 5 yılda Deniz Otobüslerinin 6 milyon zarar ettiğini açıkladı.


Bu güne geldiğimizde ise Deniz Otobüslerinin satışı gündeme geldi. 16 Aralık günü saat 14.00’da 1 milyon 80 bin liraya yaptırılan ve bu gün yeniden aynı fiyata alınamayacak, satılamayacak olan Termessos ve Olimpos için tamı tamına 7 milyon 180 bin lira ile açık arttırma ile satışa çıkacak. 7 milyon 180 bin liralık rakamların yanında, 6 milyonluk zarar nedir ki?

Satışa çıkardığınız o deniz otobüslerinin Lombardini motorunu bile 1 milyon 80 bin liraya alamazsınız.

 

Deniz otobüslerinin çalıştırılması, turizme hizmet etmesini kar amacı güden bir işletme olarak bakmamak lazımdı. Bu bir vizyon meselesiydi. Vizyonda Deniz otobüslerinin satılmasına kadarmış.

 

Bu arada Aspendos isimli yolcu gemisinin akıbetinden haberdar değilim. 

 

 

 

 

PAZARCI VE ÜRETİCİ ESNAFA MÜJDE

Hurma mahallesinde 255-278 ve 280 sokak üzerinde Konyaaltı Belediye meclisi Pazar yeri kurulmasına karar verilmiş.

 

Eyy pazarcılar, üreteciler evraklarınızı bir an önce tamamlayınız. Pazarcı ve üretici esnaflarına 138 Adet Sebze Meyve, 38 Adet Tuhafiye, 8 Adet Kuruyemiş / Bakkaliye, 7 Adet Şarküteri / Peynir, 5 Adet Balık, 1 Adet çaycı, 1 Adet Yemek Yeme Yeri ve 51 Adet Üretici tezgahları kura ile tekrar yazıyorum KURA ile tahsis edilecektir.

 

Yani Belediye pazarcı olduğuna dair; üretici olduğuna dair belgelerini getiren herkesi noter huzurunda kuraya sokacak ve tahsisini yapacak.

 

YAPACAKSANIZ YÜRÜYENLİSİNİ YAPIN

 

Gazi Bulvarı’nda, Uncalı istikametinden gelip, sanayi istikametine giderken sağ tarafta Çallı kavşağına yakın olan Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Meslek Yüksek Okulunun arasında kalan eski köprünün yıkılıp yeniden yapılması gündemde.

 

Ama şartnameyi şöyle bir okudum. Yine aynısı yapılacak. Madem eskidi ve yenisi yapılacak, bari yürüyen merdivenlisini yapsanıza. Antalya artık yürüyen merdivenli sisteme alıştı. Eski sistem merdivenleri kimse kullanmıyor. Eyy yetkililer, siz merdiven çıkıp, üst geçidi kullanmıyorsunuz ama her gün kullananları düşünün. Sadece engelliler için asansör koymakla olmuyor!

 

Bu yazı toplam 1904 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.