1
  • BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Antalya 20 °C

YAKIŞMADI

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

YAKIŞMADI

Bu gün öğle saatlerinde Elmalı ilçemizin İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün makam şoförlüğünü yapan Ahmet Tilki isimli vatandaşımızın 20 Temmuz 2020 tarihli noter ihtarnamesi gönderdiler bana.

 

Bir gazeteci olarak ağzımdan ilk olarak “Abooov bu belge doğruysa ilk defa bir yasak ilişki noter tarafından tasdiklenmiş oldu” dedim.

 

Sordum soruşturdum noter ihtarnamesinin doğru olduğuna kanaat getirdim.

 

İYİ Partili Halil Öztürk başkanın şoförü olan Ahmet Tilki, Elmalı Belediyesi iştiraki olan EBTON İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİNE gönderdiği ihtarname ile şunları söylüyor.

 

“Elmalı Belediyesi tarafından işletilmekte olan EBTON A.Ş.’de 28.08.2019 tarihinde işe başladım. İş amirim isteği üzerine makam aracı şoförü olarak görevlendirildim.

 

Görevimi eksiksiz ve tam olarak yerine getirdim. Hiçbir ceza almadım.

Bu görev süremde devam etmekte iken eşim S.’nin telefonunda tesadüfen Başkan Halil Öztürk ile eşim arasında uygunsuz resim ve yazışmaların olduğunu Başkan Halil Öztürk’ün eşime gönderdiği konumda (adreste ) buluştuklarını, belirlenen adresin çevresindeki iş yerlerinin kamera kayıtlarından tespit ettim. Çalıştığım kurumun en üst amiri olan ve benim doğrudan kendisine bağlı olduğum kişinin eşimin telefonuna gönderdiği uygunsuz ve ahlaka aykırı yazılar nedeniyle 4857 sayılı iş kanunun işçinin haklı sebeple derhal fesih hakkı başlıklı 23-11-b maddeleri işveren işçinin veya aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler, davranışlarda bulunursa veya işçiye cinsel tacizde bulunursa gereğince çalıştığım kurum ile aramızda bulunan iş sözleşmesini fesih ediyorum. Tarafıma ücret kıdem ve ihbar tazminatının, fazla mesai ücretlerimin hesaplanarak 3 gün içinde maaş hesabıma ödenmesini, aksi takdirde hukuki ve cezai yollara başvuracağımı tarafınıza ihtaren bildiririm.”

Diyor.

 

İlk önce belge doğruysa sayın başkan Halil Öztürk’ü buradan tebrik ediyorum. Hem adamı makam şoförü olarak işe alacaksın, hem de adama çaktırmadan eşiyle birlikte olacaksın. Çapkınlıktaki bu becerinize ancak helal olsun denilebilir.

 

Sayın Halil Öztürk Elmalı gibi kadim bir ilçenin adını böyle şeylerle andırdınız ya size ne diyeceğimi bilemiyorum.

 

Yazışmaların olduğu belgelerde noter ihtarnamesine iliştirilmiş. Oradaki konuşmaları bu köşeye yazmayı ar sayarım. Bu nedenle bazı fotoğraflar ve yazışmaları buraya taşımıyorum. Ahmet Tilki isimli emekçi kardeşimiz o belgeleri hem iş mahkemesinde hem de boşanma mahkemesinde delil olarak kullanacağı bilgileri geldi.

Halil Öztürk beyefendi şimdi siz buna kumpas da diyebilirsiniz. Eğer bu size yapılan bir kumpas ise lütfen çıkıp açıklayınız. Biz de eşini, mahremini böyle bir kumpasa ortak eden Ahmet Tilki isimli kişiyi kadın üzerinden kumpas kurduğu gerekçesiyle lanetleyelim.

 

Ama önce size neden kumpas kurulduğunu ve makam şoförünüzün size kumpas kurmak için başka bir çok nedeni varken neden böyle bir şey söylediğini açıklamanız gerekir. Makam şoförü demek, hizmet verdiği belediye başkanın kara kutusudur. Emin olun şoförünüz de daha başka bir çok bilgi ve belge varken, neden bunu yaptığını tatmin edici bir cevap vermeniz gerekir.

 

 

Başında Meral Akşener gibi bir kadının bulunduğu İyi Parti gibi bir partinin isminin böyle aşna fişna işlerde geçmesi beni üzüyor. Yakışmadı. . 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4473 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.