1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.425
  • Dolar 32.3226
  • Euro 34.9404
  • Antalya 15 °C

YENİ PARTİNİN İLK BELEDİYE BAŞKANI ANTALYA'DAN

Teslime Tosun

YENİ PARTİNİN İLK BELEDİYE BAŞKANI ANTALYA'DAN 

 


Antalya'nın en küçük, en ücra ama yetiştirdiği siyasetçiler, bilim adamları, hukukçular ve doktorlar nedeniyle en bilinen ilçesi olan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, kendi sosyal medya hesabından yeni bir parti kurdukları açıklayıp, CHP'yi ve genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adeta topa tuttu.  

Şaşırdık mı? Hayır! 

CHP'den seçildiği belediye başkanlığının ikinci dönemini yapan Küçükkuru parti ismi vermemiş ama "Öyle özgürlükçü ve eşitlikçi bir parti kuruyoruz ki, Atatürk'ün Türkiye'sine böyle bir parti çok yakışacak" demiş. 
Buradan anlaşılıyor ki, CHP'den kendisine yeni bir yol çizen Muharrem İnce ile yol yürümeye karar vermiş. Muharrem İnce daha parti kurmadan belediye başkanları elde ettiğine göre CHP'yi oldukça sıkıntılı günler bekliyor olacak. 

Bu paylaşımına tepki gösteren ve  yorum yapan partililere sosyal medyadan deyim yerindeyse, "Yardıran" İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu egosu yüksek olarak tanımlayarak, "Manavgattan Milletvekili adayı yok, Serik'ten üç tane, ön seçimi kaldırdı, siz uyuyun daha. Parti meclisinde kimse yok. Tunceli'den bir bak kaç tane? %25 bile alamamışsın hala 10 senedir genel başkanın çıkıp bir de Ekmeleddini, Abdullah Gül'ü aday yapmaya çalışıyor. Siz yürüyün peşinde. Bizim zamanımız kısıtlı. Antalya'dan bir kadın vekil listeye koyamayacak kadar aciz bir genel başkanla yürüyün siz. Biz yürümeyeceğiz. Bizim zamanımız yok. Kaç kadın var mecliste, partide say öyle konuş. Biz körü körüne yürüyenlerden olmayacağız." dedi. 

Bu paylaşımlarına destek çıkan ise sadece CHP'den eski meclis üyesi ve her dönem ya belediye başkanlığını, ya milletvekilliğine  aday adayı olan, (Ama bir türlü olamayan!) halen Ulaşım A.Ş.'de Muhittin Böcek tarafından yönetim kurulu üyesi olarak atanan Songül Başkaya'nın eşi ve  Gerçek Gazetesinin sahibi Ahmet Başkaya olmuş. Ahmet Başkaya'da Serkan Küçükkuru'ya tepki gösteren CHP'lilere "Sayın Kılıçdaroğlu 2010 yılında bizlerin olağan üstü tüzük kurultayına imzalarımızla koydurduğumuz üyelerle ön seçim mecburiyeti ve bir çok demokratik maddeyi 2018 yılında despotça yöntemlerle kaldırmıştır" diye yazarak destek verdi. 

Bu da demektir ki, Serkan Küçükkuru Antalya'dan çıktığı yolda yalnız değil. Küçükkuru, Muherrem İnce'nin kuracağı partiye meclis üyeleriyle birlikte Antalya'dan da tanınmış bir çok partilinin de İnce'nin kuracağı partiye geçecek gibi. 

Ülke genelini bilmem ama, CHP'yi  Antalya'da sıkıntılı günler bekliyor. 

NOT: Bu gün mutlaka bir Lider gazetesi edinin ve okuyun. O gazetede çalışan meslektaşlarım çok güzel bir haberi yakalamış ve gazetecilik yapmışlar.  CHP Aksu İlçe Başkanı K.Y.'nin kendisine tecavüz ettiğini ve bir de hamile kaldığını açıklayan partili Nurcan Y.'nin öyküsü var. Nurcan Y., CHP İlçe Başkanı K.Y.'nin resmi ve dini nikahlı eşlerinin de olduğunu iddia etmiş. Daha fazla detay vermemeyim. Emeğe saygı, gazeteden okuyun. 

 

Bu yazı toplam 4082 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.