1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 20 °C

ZİMMET PARASINI BİZE RÜCU ETMEYİN DE

Teslime Tosun

 

ZİMMET PARASINI BİZE RÜCU ETMEYİN DE

 

 

Geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya hesabında gördüm. Tarım Bakanlığında Destek Hizmetleri eski başkanına Antalya-Döşemealtı Hipodromu dosyasından 9.5 milyon zimmet çıkartılmış. Eğer bu dosyanın üzeri kapatılırsa zimmete geçirildiği iddia edilen 9.5 milyon parayı bizler, yani "Hipodrom yapılırsa para kazanacağız" diye bekleyen başta Döşemealtı'lılar olmak üzere tüm vatandaşlarımız. 

Böyle adamların yaptıklarını görünce benim fenomen felsefecim Yıldız Tilbe'nin söyledikleri gelir aklıma. Yıldız Tilbe-İbrahim Tatlıses kavgasının ardından biliyorsunuz İbrahim Tatlıses saldırıya uğramış, hastanede yaşam savaşı veriyordu.   Daha dün gibi gözümün önünde. Muhabir Yıldız Tilbe'ye sordu "İbrahim Tatlıses'i affettiniz mi? Tilbe'den ibretlik cevap "Affettim tabiki" dedi. Ardından ekledi "Ölünce hani bir köprü varmış" Muhabir yetişti imdadına "Sırat köprüsü", Tilbe "Hah işte köprünün üzerinde ölünce bunlar bekleyeceklermiş. (Hakkını helal et diyeceklermiş hakkı olana) öbür tarafta da karşıma çıkacak. Uğraşamam onunla öbür tarafta. O nedenle affettim gitti, karşılaşmayayım diye" dedi. 

Bu sözleri duyunca ben hem söylediği cümlelerdeki felsefik yoğunluğa ve manayı özümsemeye çalışıyorum,  hem de "Bir adam incitmeden bu kadar aşağılanabilir) diyerek kahkahalar ile gülüyordum.  
 

Böyle adamların yaptıklarını duyunca bende "Benim bir hakkım varsa benden yana nesi varsa helal olsun. Öbür tarafta gözüme gözükmesinler" diye hepsine hakkımı helal ediyorum.

Şimdi işin o yönünü bırakalım da Döşemealtı Hipodromunda neler oluyor ona bir bakalım. 

HİPODROM

2008 yılında AK Parti milletvekili Sadık Badak’ın gündeme getirdiği Antalya Hipodromu, tam 4 sene sonra 2012 yılında Bakanlığın 5 milyon TL’yi ot-mera parası olarak ödemesiyle, Maliye Bakanlığının tahsis etme süreci ile başladı. Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun'un emeği bu dönemde çoktur. İlçeye Hipodromu kazandırabilmek için çok çalıştı. 

5 yıl sonra 2017 yılına gelindiğinde, Dışişleri Bakanımız ve Antalya Milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu tarafından hipodromun tüm detayları medya ile paylaşılır. Hipodrom pistinin polytrack olacağı ve gece yarışlarının olacağı gibi birçok önemli detay vardır.

Aradan tam 12 yıl sonra bir türlü bitirilemeyen Hipodrom için CHP Antalya milletvekili Cavit Arı tarafından yazılı bir soru önergesiyle, Tarım Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye hipodromun gidişatıyla ilgili sorular sormuştu. Soru önergesinin ardından ufak ufak çalışmalar yeniden başladı
Her yıl TJK Antalya Hipodromu açılacak diye kuponlara dahil ediyor. Her seferinde koşular başka illerdeki hipodromlara kaydırılıyor. 
Türkiye’nin 10. Hipodromunda ne zaman atlar koşmaya başlayacak bilinmiyor. Ama zimmete geçirildiği iddia edilen 9.5 milyon lira bizim cebimizden çıkacak gibi görünüyor.

 

Zimmet parasını da  bize rücu etmeyin de, Yıldız Tilbe ablamızın söylediği gibi  "HAKKIMIZ HELAL OLSUN SİZE AFFETTİK GİTTİ"  

 

Bu yazı toplam 2564 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.