1
  • BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • Antalya 15 °C

11-11 ÇİFT KALE HALI SAHA MAÇINA

Teslime Tosun

 

Ve sonunda Şoförler Odası Mehmet Ali Alkan’dan ses geldi.

Başkan Alkan, taksici esnafına hitaben yazdığı, basın mensubu olarak ilk defa bana da gönderme zahmetinde bulunduğu yazılı açıklamasında taksici esnafını sakin olmaya ve mücadelelerini yasal yollarla vereceklerini söylemiş.

Açıklamalarını belki başka basın mensuplarına sürekli gönderiyor olabilir. Ama Başkan Alkan’ın açıklaması bana ilk defa geldi.

Her halde “Şu geri zekalı yazıp duruyor. Açıklamamı bu manyağa da gönderin bari de çalıştığımızdan haberi olsun” mu dedi acaba?

Bu nedenle sevincimden ne yapacağımı şaşırdım. Elim ayağıma dolandı.

Bin şükür; yarabbi şükür, buna da şükür!

Neyse yiğidi dövelim ama hakkını da teslim edelim.

Lafı fazla uzatmadan, Başkan Alkan, Şoförler Odası Başkanı olarak taksicilere hitaben yaptığı yazılı açıklamada “Son günlerde yapmış olduğumuz KORSAN ile MÜCADELE çalışmalarımızda haklıyken, haksız duruma düşürecek bazı olaylar maalesef kamuoyuna yansımıştır.” Diyerek, “Şurası çok iyi bilinmelidir ki, biz ulaşım esnafı olarak hem hukuki zeminde, hem de kanunlar çerçevesinde ekmeğimize sahip çıkacağız. Bizim net talebimiz TBMM'de korsan taşımacılık ile ilgili caydırıcı bir kanunun, yönetmeliğin ortaya konmasıdır. Talebimiz çok açık ve nettir. Korsan taşımacılık yapan kişinin aracının ve ehliyetinin trafikten men edilmesidir.” Demiş.

Şoförler Odasının kurumsal olarak yapması gereken işte budur. Taksici esnafının ekmek kavgası böyle verilir.

Ama devamındaki “Korsanlık İnsanlık Suçudur” ara başlığını atmasa iyiymiş.

Sanki İsrail’in Gazzelilere karşı giriştiği insanlık suçundan bahsediyor.

Tamam haklısınız da yani o kadar da değil sayın başkanım.

Ama sonraki cümlesindeki “Yasadışı olan ulaşımın her türlüsü korsanlıktır. Korsanlık bir kez daha söylüyorum haydutluktur. Esnafın ekmeğine göz dikmektir. Bizler Antalya Şoförler Odası yönetimi olarak asla buna müsaade etmeyiz. Hele ki KORSAN konusu üzerinden prim sağlamak isteyenlere izin vermeyiz. Biz hakkımızı hukukumuzu, kanunlar çerçevesinde ararız ve mücadelemizi bu doğrultuda veririz.” Demiş.

İyi etmiş.

Korsana, korsan mücadele yapmayalım!

Başkan Alkan, “Kamuoyuna yansıyan bir taksici esnafımızın, korsan bir taşımacı ile tartışması bizleri haklı davamızda haksız bir duruma düşürmesine de asla izin vermeyiz. Bizler Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele, odamızın çatısı altında legal yollardan yapılması gereken bir eylemdir. Antalya Emniyeti, Büyükşehir Belediyemiz ve odamız bu mücadeleyi sürdürmektedir. Bunun dışında her türlü eylem korsan taşımacılık kadar, korsan bir mücadele olur” demiş.

Yani “Korsana karşı korsan mücadele yapmayalım” diyor

İyi söylemiş

Başkan Mehmet Ali Alkan’da Şoförler Odası olarak özetle taksici esnaflara bireysel hareket etmemelerini, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimlerle birlikte yasa çerçevesinde mücadele edeceklerini net bir şekilde ifade etmiş.

Yoksa bu işin sonu kötüye varacaktı.

 

NOT 1: Saygıdeğer Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan beyefendi, haddime asla değil ama açıklamanızı kim kaleme alıyorsa, lütfen tekrara düşmeden, cümlenin başıyla sonu birbiriyle bağlantılı olsun. Ayrıca giriş; gelişme-sonuç olarak yazarsa çok iyi olur. Cümleyi çözüp, süzüp bir araya getirinceye kadar göbeğim çatladı.

Baki selamlar.

NOT 2: Konyaaltı Belediyesine aday sayısı herhalde 25-26 kadar olmuştu. Son olarak çok sevdiğim ve başarılı olmasını çok istediğim Cem Kotan kardeşimiz de Ankara’daki temaslarının ardından; aday adaylığı dosyasını vermiş. Genel merkez, genel teamüllerin dışında, aday adaylığı süreci bitmesine rağmen eğer Cem Kotan’dan dosyasını hazırlayıp, aday adayı olmasını istemişlerse vardır bir bildikleri.

Yalnız ben aday adayı sayısına takıldım.

Bunların içinden 1 kişi aday gösterilecek.

Ya boş verin aday göstermezlerse, göstermesinler. Kimi gösteriyorlarsa o çalışsın. Siz de aday adayları olarak 11-11 çift kale halı saha maçına çıkarsınız. 

Bu yazı toplam 2246 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.