1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 17 °C

32. AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

32. AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
32. AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Antalya’da 36. Ahilik Haftası etkinlikleri ilk önce Kaleiçi Ahi Yusuf Türbesi’nde
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, siyasi parti temsilcileri AESOB yönetim denetim ve disiplin kurulu üyeleri, oda başkanları ve kurum müdürlerinin katılımıyla İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın dualarıyla başladı. Ardından AESOB Başkanı Adlıhan Dere, heyeti ve diğer katılımcılar ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sundu.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği AESOB 36. Ahilik Haftası Kutlamaları Ahi Meydanı’nda Tarihi Demirciler - Sobacılar Çarşısı Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, İbrahim Ethem Taş, Cavit Arı, Aykut Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yb. Tolga Coşkun, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü, Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal, Aksu Belediye Başkan Vekili Nevzat Bozarslan, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, MHP İl Başkanı Onur Temel, İyi Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, SGK İl Müdürü Ali Duru, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Ersoy, Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İl Defterdarı Hatice İşcen Ercoşman, Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş, KOSGEB Antalya Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış, Batı Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Kadri Karakuş, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme 6. Bölge Müdürü Serhan Özkanlı, Karayolları 13. Bölge Müdür V. Mustafa Dedeoğlu, Türk Telekom Antalya Bölge Müdürü Süleyman Dündar, Antalya Bölge Liman Başkanı Muhammed Alper Keçeli, PTT Baş Müdürümüz Sefa İnce, Halkbank Bölge Koordinatörü Sinan Gezenerler, ATSO Başkan Vekili Boğaçhan Göksu, Antalya Ticaret Borsası Sayman Üyesi Cüneyt Doğan, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Sacittin Hancıoğlu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Okan Hançer, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. İbrahim Atmaca, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Gülsüm Kıldan, Şehir Plancıları Odası Başkanı Funda Yörük, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Bayram Ali Çeltik, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Halkbank Çallı Şube Müdürü Nuriye Eda Seçkin, Halkbank Antalya Bölge Ticari ve KOBİ Pazarlama Bölüm Müdürü, Halkbank Çallı Şubesi Esnaf ve KOBi Kredi Yetkilisi Cesur Bulğak, Federasyon Başkanları, AESOB Yönetim Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri, Oda ve Kooperatif Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda esnaf - sanatkarların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Törende Ahilik teşkilatında Şed kuşatma merasimi adı verilen tiyatral bir etkinlik ile canlandırıldı. Şed kuşatma merasiminin ardından Yılın Ahisi Bayram Sözer, Yılın Kafası Behiye Çotur, Yılın Çırağı seçilen Ceyhun Biçak’a il protokolü tarafından ödülleri takdim edildi. Ayrıca törende Yılın 2. Ve 3. ahileri, kalfaları ve çıraklarına da ödül verildi.

 

Antalya Valisi Hulusi Şahin ahilik kültürünün toplumumuzdaki yeri ve önemine değinerek; “Adlıhan Başkana bizi bu şekilde bir organizasyonda toplayıp tekrar Ahi Evran-ı, Ahi Yusuf’u ve Ahilik kültürünü hatırlama fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyorum. Tüm esnaflarımızın bizim milli kültürümüzün birer bayraktarı ve birer temsilcisi olduğunu ve ticaret yaparken bunu unutmamaları gerektiğini tavsiye ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise konuşmasında; “Antalya Esnaf ve Sanatkarlarının çatı kuruluşu olan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı kardeşim Adlıhan Dere’nin şahsında bu kente katma değer sağlayan yaptıkları işi aşkla sanata dönüştüren, üreten istihdam sağlayan kentin güzelliğine güzellik katan küçük orta büyüklükte bütün işveren esnaf ve iş insanlarımızın, bütün esnaf ve sanatkar kardeşlerimin Ahilik Haftasını kutluyorum. Esnaflarımızın piri Ahi Evran yolunda giden ahlaklı, namuslu, ölçüde tartıda hile yapmayan, dürüst ve helalinden evine ekmek götüren, işinin ehli, çırak, kalfa ve usta bütün işçi ve emekçi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Gönlümüz, gücümüz desteğimiz her zaman sizlerle olacak. Her sıkıntıyı birlikte aşacak, güzel günlere birlikte ulaşacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle.
Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk ile kalın.” İfadelerine yer verdi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere konuşmasında; “Bugün bizler esnafıyla, sanatkarıyla kocaman bir aile olarak bu geleneğe sahip çıkıyoruz. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bu kadim kültürün günümüzdeki temsilcisi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.

2016 Yılında Ahilik bayrağını devralıp göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu kültürün yaşatılması için canla başla çabalıyor, esnaf ve sanatkarlarımızı geleceğe taşıyacak adımlar atıyoruz. Ahilik geleneğinin ‘Halka Hizmet, Hakka Hizmettir’ Anlayışını kendimize düstur edinip, Pirler Piri Ahi Evran-ı Veli’nin izinden gidiyoruz. Bugüne dek her zaman esnafa hizmet aşkıyla gece gündüz demeden var gücümüzle çalıştık. Bundan sonra da aynı özveriyi göstererek üzerimize düşen bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getirecek, esnafın sorunlarına çözüm bulmak uğruna verdiğimiz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Her zaman üstüne basa basa söylüyorum; Toplam 104 bini aşkın üye esnaf ve sanatkarlarımızla Biz Biriz Beraberiz, Biz Büyük Bir Aileyiz.” Dedi.

 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere konuşmasına;

“Ahilik teşkilatımızın kurucusu Ahi Evran-ı Veli başta olmak üzere Antalya’mızın önemli bir değeri Ahi Yusuf’u ve ebediyete irtihal eden tüm ustalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, bu güzel kültürümüzün her daim devam etmesini temenni ediyorum. Pirler Piri Ahi Evran-ı Veli’nin öğütlerinden ayrılmadığımız bir gelecek hayaliyle; “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, İlim, akıl ve ahlâk ile çalışıp bizi geçen bizdendir.” Ahilik Hafta’mız kutlu olsun. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin!” Diyerek Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’nin sözleriyle son verdi.

 

36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında AESOB Başkanı Adlıhan Dere beraberinde Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Yılın Ahisi seçilen Bayram Sözer, Birlik Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri, Oda - Kooperatif Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet ile birlikte Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’i ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’i makamında ziyaret ederek plaket takdim etti ve Vali Hulusi Şahin’e Ahi kaftanını giydirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 218 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.