1
  • BIST 10055.98
  • Altın 2415.92
  • Dolar 32.207
  • Euro 34.779
  • Antalya 22 °C

ADAY BELİRLEME USULÜ

Teslime Tosun

Bu gün size Ak Partiden bahsedeceğim azıcık.

AK Parti’de genel merkez koordinesinde belediye başkan adayları için herhangi bir isim önerilmeden, ‘Kimi belediye başkan adayı olarak görmek istiyorsunuz?’ diye soruluyor.

Antalya’da geçtiğimiz ay başlarında sessiz sedasız bu işlemler yapıldı.

Gündemde olan herkesin ismi soruldu. Büyükşehir için Hakan Tütüncü, Mustafa Köse, Menderes Türel, Mevlüt Çavuşoğlu sorulan ve cevap alınan isimlerdi.

Karşılarında aldıkları isimleri sorguladılar “Neden Menderes Türel?, Mustafa Köse’nin eksiklikleri neler? Neden Hakan Tütüncü’ye oy vermezsin? Mevlüt Çavuşoğlu sana göre neden belediye başkanı olmaz?” diye.

Aynı şeyi diğer isimler üzerinde de sorguladılar. Mesela karşılarındaki kişi ‘Belediye Başkanı olarak Hakan Tütüncü’yü görmek istiyorum” dediği zaman Menderes Türel’in eksiği nedir? Neden Mevlüt Çavuşoğlu’na oy vermezsiniz? Diye sordular.

Veya "Neden Hakan Tütüncü'ye veya Menderes Türel'e oy vermek istiyorsun?" diye soruyorlar. 

Bunun gibi çapraz sorularla aday belirliyorlar.

En önemli sorulardan birisi de şuydu: “Büyükşehir belediye başkanlığı için aklından geçen başka bir isim var mı? Şu kişi belediye başkanlığı yapabilir diyebileceğin yeni bir isim var mı?” diye sordular.

Kanaat önderi, STK temsilcileri iş insanı, esnaf, partililer gibi gitmedikleri yer kalmamış.

Benim öğrendiğim kadarıyla (Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Zira bu konuyu doğrulatma şansım hiç yoktu. Elde edebildiğim bilgi diyelim bu konuya)

Toptancı Hal ve Döşemealtı taraflarında Menderes Türel ismi öne çıktı. Kepez Su işleri, Göçerler, Varsak, Aksu taraflarında ve ilginçtir CHP’nin kalbi konumunda olan Muratpaşa taraflarında Hakan Tütüncü ismi banko öne çıkmış.

Elbette ilçelerde de yapıldı bu sorgulamalar. Sıradan vatandaşa da sordular “Bu ilçede kimi belediye başkanı olarak görmek istersin?” diye. Kepez'de, Muratpaşa'da, Döşemealtı'nda Elmalı'da, Aksu'da kimi görmek istersiniz diye sordular

Ak Parti bu seçimlerde işini şansa bırakmak istemiyor.

O nedenle bu seçimlerde “Genel merkezde bilmem kim ile çok yakın arkadaş, şurda beraber çalıştılar. Bilmem kimin kankası” mevzusu bu seçimlerde pek işlemeyecek gibi.

Sizin anlayacağınız, tüm istihbari bilgiler genel merkezde toplanıyor. Daha sonra genel merkez son üç adayı görüşmeye çağırarak mülakat yapıp, sonucu açıklayacak.

Ha bu arada 7 Ekim’de yapılacak kongreyle ilgili çalışmalar neredeyse tamamlandı. Duyumlarıma göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’dan iki ismi MYKY’ya taşıyacağı söyleniyor.

 

Hayırlısı olsun

NOT: Bu gün size Antalya'yı mesken tutan Diyarbakır kamuoyunda Urfioğlu olarak bilinen Örfioğlu Vakfının Porto Bello, Sea Life oteller başta olmak üzere başka oteller de dahil satın alma faaliyetlerinden bahsedecektim. Antalya'nın etinden, sütünden, derisinden para kazanıp, nasıl kendi memleketlerine aktardıklarını, kendi memleketlerinin milliyetçiliğini övüne övüne nasıl anlattıklarını yazacaktım. Benim 'Antalya'ya aidiyet duygusu olmayanlar' diye bas bas bağırmamın nedenini bu arkadaşlar çok güzel örneklediklerini anlatacaktım. Patlayan silahlar, bitmeyen davaları yazacaktım.

Neyse artık başka bir zamana. Ben biraz daha araştırayım ben şu işi 

Bu yazı toplam 2027 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.