1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 25 °C

AESOB'DAN DEPREMZEDELERE YARDIM SEFERBERLİĞİ

AESOB'DAN DEPREMZEDELERE YARDIM SEFERBERLİĞİ
AESOB'DAN DEPREMZEDELERE YARDIM SEFERBERLİĞİ

ANTALYA ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ’NDEN

DEPREMZEDELERE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ülkemizde 6 Şubat 2023 Tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olarak gerçekleşen ve 10 şehrimizde yoğun bir şekilde hissedilen ve büyük bir yıkıma sebep olan deprem felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, depremin yaşandığı ilk andan itibaren Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ve Birliğe bağlı merkez ve ilçelerde bulunan toplam 75 esnaf odasının, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin, üye esnaf ve sanatkarların bu afetten etkilenen vatandaşlarımız için yardım çalışmalarında seferber olduğunu belirtti.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere yapmış olduğu açıklamada:

“Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği depremin gerçekleştiği saatten itibaren yardım çalışmalarına hız kesmeden başladı. TESK’in göndermiş olduğu genelgeye istinaden Birliğimiz ve birliğimize bağlı esnaf odalarımız ile deprem bölgesinde zarar gören vatandaşlarımız için ilgili banka hesaplarına nakdi yardımlarımızı yolladık. Ayrıca TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül öncülüğünde afet bölgesindeki depremzedelere gönderilmek üzere başlatılan yardım kampanyası kapsamında Bölge Birliğimiz ve bölgemize bağlı kredi kefalet kooperatiflerimizden nakit destek sağladık. Bunun haricinde esnaf ve sanatkarlarımızı, odalarımızı ve tüm vatandaşlarımızı her türlü platformdan Antalya Valiliği ve AFAD’ın deprem yardım kampanyasına destek olmaya davet ettik. Hala ayni ve nakdi yardımlarımıza devam etmekteyiz. AESOB olarak gerek Antalya Valiliği’miz ve AFAD koordinesinde başlatılan yardım çalışmalarına katkı sunduk gerekse birliğimize bağlı esnaf odalarımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın yapmış olduğu yardımların koordinasyonunu sağladık. Odalarımız ile üyelerimize ülkemizde yaşanan deprem felaketi ile ilgili bilgilendirme mesajı yolladık. Yayınlamış olduğumuz basın bülteni, SMS, WhatsApp grupları ve sosyal medya ağları üzerinden gönderdiğimiz mesajlarda oda üyelerimizin depremde zarar gören vatandaşlarımıza acil yardım yapmaları yönünde çağrıda bulunduk. Antalya Valiliği ve AFAD’ın yayınlamış olduğu öncelikli ihtiyaç listesinde yer alan malzemeleri elbirliğiyle hem Birliğimizde hem merkez ve ilçelerimizdeki odalarımızda esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte topladık. Birliğimiz ve odalarımız tarafından toplanılan bu yardımlar öncelikli olarak Antalya Valiliği’nin belirlemiş olduğu ayni yardım merkezlerine ve Belediyelerimizin yardım toplama alanlarına yönlendirdik. Bazı esnaflarımız bu yardımları birebir deprem bölgelerine giderek de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Esnaflarımız iş makinelerini, kamyon ve tırlarını yardım toplama ve bu malzemelerin deprem bölgesine ulaştırılması noktasında ücretsiz destek sağladı.” İfadelerine yer verdi.

Esnaf Teşkilatı Depremzedelerin Yanında !

  1. Başkanı Adlıhan Dere; “Bunun yanı sıra yine birçok gönüllü esnaflarımız yanlarına iş malzemesi ve teknik ekipmanlarını da alarak soluğu deprem bölgesinde aldılar. Depremin yaşandığı 10 ilimizde gönüllü çalışmaya başladılar. Odalarımız bölgedeki arama kurtarma faaliyetlerine ve teknik destek çalışmalarına yardımcı olabilmek amacıyla oda üyelerimizden, sıhhi tesisatçı, elektrikçi ve inşaat ustalarından, tekniker ve teknisyenlerden oluşan kadrolar organize etti. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama sonrasında geçici konaklama sağlanması amacıyla afet bölgesinden Antalya’mıza gelen depremzedeler için barınma, yeme – içme vb. ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılan çalışmalara esnaf camiası olarak katkı sunmaktayız. Örneğin şoför esnaflarımız şehrimize gelen afetzedeler için kalacakları yerlere ücretsiz ulaşım desteği sağladı. Pansiyon ve oteli olan apart sahibi gönüllü esnaflarımız afetzedeleri ücretsiz olarak misafir etti. Bazı esnaflarımız ise deprem mağdurlarına evini yuvasını açtı. Ekmeğini aşını paylaştı. Berber ve kuaför esnaflarımız ise depremzedelerin saç kesim, tıraş ve kişisel bakımlarını ücretsiz olarak yaptı. Kırtasiye malzemesi ve oyuncak gibi eşyalar konaklama yerlerine ilgili odalarımız tarafından temin edildi. Birliğimiz, odalarımız, esnaf ve sanatkarlarımız; şehrimizde ağırladığımız depremzedeler için gıda, yiyecek, içecek ve çeşitli beslenme destekleri sağlayıp, giysi ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardımlarımıza devam ediyoruz.” Dedi.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı 14 Şubat 2023 Salı günü AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile görüşmek üzere Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Vali Yazıcı ve Başkan Dere deprem bölgelerinden geçici konaklama sağlanması amacıyla Antalya’mıza gelen depremzedelerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundular. Görüşme esnasında AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve bağlı esnaf odalarının, esnaf ve sanatkarların deprem bölgelerine ve depremzedelere yapmış olduğu yardım çalışmaları hakkında oluşturulan raporu Vali Ersin Yazıcı’ya sundu. Ziyaretin ardından Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında düzenlenen Afet Birlik Toplantısı’na AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya’daki Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernek Başkanları katılım sağladı. Katılımcılar bu tarz toplantıların haftada bir tekrarlanması gerektiğine dikkat çekerek afetzedeler için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş ve düşüncelerini bildirdi.
15 Şubat 2023 Tarihinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in davetiyle düzenlenen toplantıda ise yine AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Meslek ve Esnaf Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Dernek Başkanları bir araya geldi. Toplantıda depremzedeler için bu zamana kadar yapılan ve yapılacak olan yardım çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Gün BİRLİK Olma Günü

 

  1. Başkanı Adlıhan Dere bu zor günlerde yaraların hep birlikte sarılacağını vurgulayarak; “Birliğimiz, odalarımız, esnaf ve sanatkarlarımız ile depremzedeler için imkanlarımız dahilinde her türlü destek ve yardımı kanunlar nezdinde yaptık. Ve yine aynı şekilde Antalya Valiliğimiz ve AFAD’ın ihtiyaçları doğrultusunda afet bölgesinden Antalya’mıza gelen depremzedeler için elimizden geldiğince her şeyi yapmaya da hazırız. Gün BİRLİK olma günüdür. Bizde bu konuda üzerimize düşen neyse yapacağız. Buradan bir kez daha herkesi tüm vatandaşlarımızı, özellikle de esnaf ve sanatkarlarımızı yardım kampanyalarına destek olmaya davet ediyorum. Tekrardan ülkemize ve milletimize geçmiş olsun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Rabbim geride kalanlara sabır ihsan eylesin, dayanma gücü versin. Allah’ım ülkemizi ve milletimizi her türlü afet ve felaketten muhafaza eylesin. Bizleri bir daha böyle acılarla sınamasın.” Şeklinde konuştu.
Bu haber toplam 370 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.