1
  • BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Antalya 26 °C

AESOB'DAN VERGİ TOPLANTISI

AESOB'DAN VERGİ TOPLANTISI
AESOB’DA VERGİ DÜZENLEMELERİ,KDV ORANLARI VE İBAN ÖDEMELERİ HAKKINDABİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AESOB’DA VERGİ DÜZENLEMELERİ,

KDV ORANLARI VE İBAN ÖDEMELERİ HAKKINDA

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve
Vergi Dairesi Müdürlerinin katılımlarıyla AESOB Başkanı Adlıhan Dere başkanlığında Yeme - İçme Sektörüne ilişkin Vergi Düzenlemeleri, KDV oranları ve IBAN ödemeleri hususunda toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Antalya Vergi Dairesi Başkanı Sn. İlhan Karayılan, AESOB Başkanı Sn. Adlıhan Dere,
Grup Müdürü Sn. Ali Rıza Durak, Vergi Dairesi Müdürü Sn. Tuncay İlhan, Denetim Müdürü Sn. Ramazan Özen ve Vergi Dairesi Şefleri Mustafa İpek ve Emine Aykurt ve Merkez Oda Başkanları katılım sağladı.

 

Bilindiği üzere 27/04/2024 Tarihinde 32529 Sayılı Resmi Gazete’de Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanlığı tarafından 51 Seri No’lu Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yayınlandı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde bazı değişiklikler ve eklemeler yapıldı. Buna istinaden Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde düzenlenen toplantıda yeme – içme sektörünü kapsayan vergi düzenlemeleri, KDV oranları, IBAN ödemeleri ve diğer konular hakkında kapsamlı bir şekilde bilgi verildi ve konu hakkında sunum yapıldı.

 

Soru - cevap şeklinde ilerleyen toplantıda AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve merkez oda başkanları esnaf ve sanatkarların sorun ve taleplerini Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve heyetine aktararak çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundular. Başkan İlhan Karayılan’da soruları dinleyip gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

 

Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve vergi dairesi müdürleri toplantıda yeme – içme sektöründe son çıkan vergi düzenlemeleri, KDV oranları ve IBAN üzerinden yapılan ödemeler hakkında kurallara değinerek;

-IBAN üzerinden yapılan ödeme işlemlerinde IBAN numarasının işletmeye ait olmasını ve yapılan işlemin faturasının kesilmesi gerektiği vurgulandı. Aksi takdirde geçmiş 5 yıl için geriye dönük cezai işlem uygulanabileceğine yönelik uyarılarda bulundu. Denetimlerin bu yönde başladığına dikkat çekti.

-Kayıt dışı ticari faaliyetleri önlemek amacıyla denetimlerin hızla devam ettiğini ve bu konuda önlemlerin daha da arttırılacağını belirtti.

Toplantıda tek tek söz alıp görüşlerini bildiren oda başkanları; zaten ekonomik anlamda zor günler yaşayan esnaf ve sanatkarların yüksek KDV oranları ve vergilerden olumsuz etkilendiği, günlük kiralık evlerin ve korsan taşımacılığın esnaflara mağduriyet yaşattığı, zincir marketlerde kurban satışı, etlerin işlenmesi, pasta ve unlu mamul satışları gibi hizmetlerde düşük KDV oranları yansıtılarak haksız rekabet unsuru oluşturduğu, defter tutma hadleri ve bankaların kestiği yüksek komisyon oranları ve benzeri gibi diğer konulara da değindi.

 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptığı ziyaretler kapsamında T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ile görüşme gerçekleştirdiğini ve bu görüşme esnasında esnaf ve sanatkarın içinde bulunduğu ekonomik koşulların gözden geçirilerek defter tutma hadlerinin yeniden belirlenmesini talep ettiklerini anlattı. Başkan Adlıhan Dere ve Başkan İlhan Karayılan Defter Hadleri konusunun takipçileri olacaklarını ve detaylı bir değerlendirme raporu oluşturacaklarını bildirdiler.

 

Toplantının sonunda AESOB Başkanı Adlıhan Dere;

“Her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan Sayın Vergi Dairesi Başkanımız İlhan Karayılan’a ve değerli müdürlerimize esnaf ve sanatkarlarımıza göstermiş oldukları yakın ilgi ve alakalarından dolayı şükranlarımızı sunuyor, toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi ve Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan’a plaket takdim etti.

 

Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan da bu toplantıya ev sahipliği yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere’ye merkez oda başkanlarını bir araya getirerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasına olanak sağlaması nedeniyle teşekkür etti.

 

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.