1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 28 °C

AGT Büyümeye Devam Edecek

AGT Büyümeye Devam Edecek
Ülkede yaşanan ekonomik kriz söylentilerine karşın Antalya Organize Bölgesinde bulunan AGT firması yep yeni bir yatırımla ekonomiye ciddi bir katkı sağlayacak.

 

AGT yatırmlarla büyümeye devam ediyor. En iyi 500 şirket arasında olan AGT 500 bin m3 MDF üretimi yapan AGT Ağaç Sanayi ve Tic. A.Ş. firması, ekonomik kriz söylentilerinin olduğu bir dönemde büyük bir yatırıma imza atıyor. MDF lam, panel, laminat parke ve profil ürünleriyle hem iç piyasada hem de yurtdışında sektörünün en büyükleri arasında yer alan firma, üretiminin yaklaşık yüzde 45’ini ihraç ediyor. İhracattan elde ettiği güçle ekonomik krizi fırsata çeviren AGT, önümüzdeki yıl 3.ncü çeyrek’de hizmete girecek iki büyük yatırıma başlamış durumda. Firma toplamda 120 milyon Euro yatırımla, ikinci MDF fabrikası ile birlikte biyokütle’den (atıklardan ) enerji üretim tesisini de hizmete sokmaya hazırlanıyor.   

 

YÜZDE 4’ÜNÜ HEDEFLİYOR 

AGT Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Onur Güven, AGT’nin 2014 yılındaki 1.nci MDF yatırımıyla birlikte sektör’de ciddi bir oyuncu konumuna geldiğini ve bugün itibariyle MDF panel ve laminat parkede Türkiye’de önemli bir pazar payına sahip olduğunu söyledi. Bu seneki 27 milyon m2’lik Laminat Parke üretim miktarı ile AGT’nin Türkiye Laminat parke pazarında % 25 ‘lik bir Pazar payına ulaştığını ifade eden Onur Güven, dünyada toplam 1 milyar m2 olan laminat parke üretiminin yüzde 27’sine sahip olduklarını kaydetti.  Güven, yeni yatırımla 2019-2020 senesinde 40 milyon m2 üretim ile dünya laminat parke üretiminin yaklaşık yüzde 4’üne yaklaşmayı hedeflediklerini açıkladı. 

 

KATMA DEĞERLİ ÜRÜN ORANI % 98

 

İhracat oranının sektör ortalamalarının ciddi manada üzerinde olduğunu belirten Onur Güven, “Bu da bize bir avantaj sağlıyor. Sektörde ihracat ortalaması % 15’ler civarında iken, bizim ihracat oranımız yüzde 45’ler civarında. Hem ihracat hem iç piyasa dengeli bir şekilde götürüyoruz.  Biz AGT olarak katma değerli ürün satışında da çok ciddi mesafe kaydettik. Sektörde katma değerli ürün satış oranı % 70’ler civarında  iken AGT’nin katma değerli ürün satışı % 98 seviyelerinde. Katma değerli üretimlerimiz ve geliştirilen yeni ürünlerimiz vesilesiyle de ciddi ihracat imkanı buluyoruz.  AGT’nin diğer bir özelliği, fabrikamızda iyi donanımlı ve gelişmiş kendi AR-GE merkezimiz var. Sektörde bu boyutta AR-GE merkezi olan öncü firmayız. Sadece AR-GE merkezinde 21 uzman çalışanımız var, geliştirdiğimiz birçok patentimiz mevcut” dedi.

 

120 MİLYON EUROLUK YATIRIM

AGT’nin sektörde iyi bir konumda olduğuna işaret eden Güven, iç piyasa ve ihracattan gelen talepler doğrultusunda bu sene başında ikinci MDF fabrika yatırımına başladıklarını söyledi. Yaklaşık 120 milyon euroluk bir yatırım olduğunu kaydeden Güven, “Üretim hacmimizi ikiye katlayacağız, şu an senelik 500 bin metrekarelik MDF üretiyoruz. Bir o kadar daha ikinci yatırımla üretilecek. Hem iç piyasa hem ihracatta mevcut pazarlarımızı büyüteceğiz, hem de yeni pazarlara açılacağız. AGT’nin yurtdışında bilinirliliği, marka değeri de hakikaten çok iyi seviyelere çıkıyor. Bu yatırımı önümüzdeki sene Eylül ayında devreye almayı planlıyoruz. Şuan zaten makinelerin siparişini verdik, üretiliyor. Bu yıl Kasım-Aralık aylarında Antalya’ya fabrikamıza gelmeye başlayacak ve 7-8 aylık montaj süresinden sonra da Eylül ayında devreye alacağız” dedi.  HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 5226 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.