1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

AK PARTİDE NEFESLER TUTULDU

AK PARTİDE NEFESLER TUTULDU
Ak Parti'nin Antalya İlçe Belediye Başkanlarının açıklanması bu gün bekleniyordu. Gerçi bu saate kadar açıklanmadı ama artık nefesler tutuldu ve açıklanmasına saatler kaldı diyebiliriz.

AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları  içinde ben açıkçası sürpriz isimler bekliyorum. En azından Mesut Kocagöz sürprizini bekliyorum. ANET Genel Müdürü ve Ak Parti Meclis üyesi Kocagöz'ün Kepez Belediyesi için uzun süredir beklentisi var diye biliyorum. Daha doğrusu Kepez ilçesinde hakkı yenmeyecek derecede hizmetlerini bilen biliyor. 
Bana gelen bilgilere göre geçtiğimiz hafta ANET Genel Müdürlüğünde yöneticiler ile bir toplantı yapıldı. Sayın Kocagöz burada birim müdürleri, sorumlular ile yapılan bu toplantıda Kocagöz'ün veda edercesine yaptığı konuşma damgasını vurdu. Bu gün Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısı vardı ve ben sayın Mesut Kocagöz'ü meclis salonunda göremedim. Bana gelen bilgilere göre bir kaç gün içinde de istifa edeceği söylendi.  Burada en önemli soru şu: Kepezlilerin sevdiği, çalışkan ve dürüst insanlardan birisi olan, öyle sağa sola savrulmayan kişi olarak bilinen Mesut Kocagöz'ün adaylığı söz konusu olursa hangi partiden olacak?

REŞAT OKTAY'A TARİHİ CEVAPLAR!
Bu gün Büyükşehir Belediyesinin meclis toplantısı vardı. Gündem maddelerinden birisi ise belediye denetim kurulu üyesi seçimleri idi. Mecliste grubu olan partilerin üye adaylarıyla ilgili olarak İYİ Partinin meclis üye sayısı denetim kuruluna üye verecek kadar yeterli değildi. Bu nedenle AK Parti, CHP ve MHP'den üye seçilmesi için konuşmalar yapıldı. 
Bir ara Av. Cansel Tuncer meclise katılmadığı için yerine grup sözcüsü olarak konuşan Reşat Oktay, "İnşallah Muhuttin Böcek'i Büyükşehir Belediye Başkanı olarak o koltuğa oturtacağız" türündeki sözlerine Menderes Türel, "Bildiğim kadarıyla belediye başkanlarını halk seçiyor ve demokrasilerde bu koltuğa ancak halk oturtur, siz değil" dedi. Birinci sataşmasına böyle cevabı yedi. 
CHP'li Reşat Oktay daha sonra denetim kurulu üyeliği seçimleriyle ilgili bir çıkış yapmak istedi. Bununla ilgili olarak grup adına yaptığı konuşmada bunu eleştiren bir konuşma yaptı. Bir süre sonra AK Partili Konyaaltı Belediye meclis üyesi Ruhi Beşiktaş'ın tarihi kapak cevabı geldi. Beşiktaş "Aynı olayı bir süre önce biz Konyaaltında yaşadık. Benim denetim kuruluna aday olduğum meclis toplantısında merdiven altı yapılan kulis ile AK Parti yok sayılarak meclis üyesi daha az olan MHP'li bir üye seçildi. Bizim meclis üye sayımız daha fazla olmasına rağmen yapılan bu işleme itiraz ettik. Bu olay yargıya taşındı. Benzer olay Gebze'de yaşanmış. Gebze belediyesi meclis üyesinin itirazı üzerine işlem düzeltilmiş. Şimdi kalkmış sandalye sayısı çok olan AK Partiyi yok sayarken hiç sesiniz çıkmayacak, meclis üye sayısı yeterli olmayan parti için burada eleştireceksiniz. Ruhi Beşiktaş'tan neden bu kadar korktunuz, ne işleriniz var da, benim seçilmemi engellediniz. Şimdi bu olay idari yargıda ve mahkeme karar verecek" dedi. 
Bu sırada Konyaaltı Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'Li Muhittin Böcek'le aynı sırada oturan Reşat Oktay'ın, Ruhi Beşiktaş'a karşı sertleşerek "Dönek" diye hitap etmesi üzerine Beşiktaş'ı çileden çıkardı. 
Beşiktaş bir anda sesini yükselterek, "Siz dönek görmek istiyorsanız, sağınızda oturan belediye başkanınıza bakın. 1999 yılında ANAP'dan seçildi, sonra CHP'ye katıldı. Siz bana dönek diyemezsiniz, ağzımı açtırmayın altında kalırsınız" dedi. 
Ardından Beşiktaş, bir şiir okuyarak yeniden CHP sıralarına gönderme yapıp, "Antalya'nın hizmetkarı Menderes Türel belediye başkanlığına kazanacak. Rabbim toprağı susuz, Antalya'yı Türelsiz bırakmasın" dedi. 
Sonrasında bereket Menderes Türel olaya müdahale ederek ortamı düzeltti. Seçim yaklaştıkça meclis üyelerinin gerginliği de artmış onu fark etmiş olduk.  

Bu haber toplam 3165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.