1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 24 °C

Akdeniz BİLSEM, zeki ve üstün yetenekli çocukları arıyor

Akdeniz BİLSEM, zeki ve üstün yetenekli çocukları arıyor
Akdeniz Bilim ve Sanat Merkezine (BİLSEM) kazandırılacak zeki ve üstü yetenekli çocukların tespiti amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Akdeniz Belediye...

Akdeniz Bilim ve Sanat Merkezine (BİLSEM) kazandırılacak zeki ve üstü yetenekli çocukların tespiti amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, önceki yıllarda yaptıkları saha araştırmaları sonucunda, Akdeniz ilçesinde zeki ve üstün yetenekli olduğu belirlenen 50 çocuğun tespit edildiğini belirterek, bu çocukların BİLSEM'lere yönlendirildiğini söyledi.

Bilim ve Sanat Merkezleri 2023-2024 eğitim öğretim yılı BİLSEM'lere Tanımlama ve Yerleştirme Programı bünyesindeki tanıtım toplantısı, Mersin İmam Hatip Anadolu Lisesinde düzenlendi. Toplantıya, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek'in yanı sıra, okul idarecileri ile öğretmenler katıldı.

"Akdeniz'de 50 BİLSEM öğrencisi tespit ettik"

Toplantıda öğretmenlere hitap eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2019 yılında göreve gelir gelmez, "Akdeniz'in parlayan yıldızları" projesini hayata katarak, BİLSEM'lerle ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi. Gültak, "Baktık ki bölgemizde BİLSEM öğrencileri var ama o eğitimi almak için Toroslar, Yenişehir veya Mezitli'ye gidiyorlar. Biz de hemen Mersin Üniversitemizle çalışmalara başladık ve o dönem bölgemizde 27 BİLSEM öğrencisi tespit ettik. Bugün bu sayı 50'ye yaklaşmış durumda. Tabi sonrasında bu çocuklarımızın evlerine giderek aileleriyle görüşmeler yaptık. Dezavantajlı durumdaki ailelerimiz ve çocuklarımıza burs desteği, bilgisayar, kaynak kitaplar, çalışma masası, kırtasiye ürünleri ve kitaplık temin ettik. Bu ebeveynlerimizi ve zeki çocuklarımızı Mersin Üniversitesi ile tanıştırdık" dedi.

"BİLSEM'li çocuklarımızı keşfetmemiz lazım"

Pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında projeye ara vermek zorunda kaldıklarını kaydeden Başkan Gültak, "Akdeniz'de eğitim gören BİLSEM öğrencilerimizle halen ilgileniyoruz. Çünkü Yenişehir ve Mezitli'de olduğu gibi Akdeniz'de de BİLSEM'li çok sayıda öğrencilerimiz var. Ama bu çocuklarımızı keşfetmek, ilgilenmek lazım. Hem çocuklarımıza hem de ailelerimize destek vermemiz gerekir. Bu konuyla bizzat ben de ilgileniyorum, evlerine gidiyorum, ailelerle görüşüyorum ve eğitim desteği sağlıyorum. Böylelikle çocuklar özgüven kazanıyor ve yarışır hale geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak, BİLSEM kapasitesindeki zeki ve üstün yetenekli çocukların keşfi, eğitimi ve merkeze yönlendirilmesi noktasında öğretmenlere büyük görev ve sorumluluk düştüğünün de altını çizerek, "Benim emeğim, sizlerin emeği karşısında çok küçüktür. O yüzden hepinize teşekkür ediyorum. Ulaştığımız çocuklarımızın sayısının daha da yükseleceğinden ve konuda özveriyle çalışacağınızdan hiç şüphem yok" şeklinde konuştu.

Toplantı, BİLSEM'lerin kuruluş amacı, hizmet ve faaliyetlerini tanıtan sunum ile devam etti.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.