1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Antalya 19 °C

AKŞAM PLAN YAPIYORLAR, SABAH PROJE BOZUYORLAR

Teslime Tosun

 

Yine siyasetten devam edeceğiz ve bu gün yine konumuz, kongre süreci devam eden CHP olsun.

 

Büyükşehir Belediye Başkanlığına heves eden ama olmaz ise Muratpaşa Belediyesine 3. Dönem belediye başkanlığına aday gösterilmeyi isteyen, Ümit Uysal ve CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin yeni bir siyasi manevraya girişmişler.

 

Neredeyse tamamının Ümit Uysal’ın başkanlığında olan Muratpaşa Belediyesinde çalışıyor olması veya yakınlarının belediye görevli veya Muratpaşa Belediyesi ile ücreti mukabilinde iş yapan orta boy esnaf olması hasebiyle “Ümit Uysal’ın lejyonerleri” olarak tanımlanan mevcut il yönetiminin değişme ihtimaline karşı yeni stratejiler geliştiriyorlarmış!

 

İl örgütüne hakim olmak isteyen Uysal ve Şahin, Kepez İlçeyi Zeki Doğan’ın kazanması sonrasında elleri çok rahatlayarak istedikleri kişiyi il başkanı yapacakları senaryosu üzerinden iddiaya göre bazı ilçe belediye başkan adaylarını da kendi aralarında belirlemişler.

 

İki gün önce yazmıştım, Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci’nin Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştürülerek Kepez Belediye Başkan adaylığı için hazırladıkları CHP kulislerine düşmüştü.

 

Antalya örgütünü dizayn çalışmaları ve stratejileri Ümit Uysal ve Hasan Şahin’in Kepez’de destekledikleri Zeki Doğan’in ezici bir oyla kaybetmesi üzerine değiştirdikleri söyleniyor.

 

Bundan sonrası mış’lı, muş’lu değildir. Dikkatinizi çekeyim.

Hemen B Planına geçilerek, Kepez Belediye Başkan adaylığı için yeniden ilçe başkanlığına aday olmayan Önder Kurnaz’ı telefonla arayan Hasan Şahin onu il başkan adaylığı için ikna etmeye çalıştı.

 

Kurnaz’ın yol arkadaşlarından edinilen ve teyit edilen bilgiye göre telefonla yapılan il başkanlığı teklifine soğuk ve temkinli yaklaşan Önder Kurnaz’ı bu sefer Ümit Uysal ve Hasan Şahin’in kurmayları olan bazı partililer ziyaret ederek İl Başkanlığına aday olması için ikna etmeye çalıştılar.

Gelinen noktada Kepez’de ezemedikleri Önder Kurnaz, Uysal ve Şahin’in il başkanlığı teklifini kabul ederse Nilüfer Deveci’yi Kepez Belediye Başkan adayı, eğer Kurnaz teklifi ret edip, Kepez Belediye Başkan adaylığında ısrar ederse, hiç olmaz ise örgütün başında güvendikleri bir isim olması için Nilüfer Deveci’yi, Nuri Cengiz’in karşısına İl Başkan adayı olarak çıkartılacağı bilgileri geldi.

 

Hayırlısı bakalım.

 

Nilüfer Deveci il Başkanlığını kazanırsa, biz Antalya’lılar için bir şey değişmeyecek.

Gider Denizli’li Nuri Cengiz, gelir İzmir Tire’li Nilüfer Deveci

 

Zaten Antalya’lı siyaset heveslileri, üyeler “Partide bize yer yok. CHP yönetiminde yer almak, meclis üyesi olmak veya milletvekili olabilmek için kesinlikle nüfusunda Antalya yazmaması gerekiyor.” Diyerek CHP’den iyice uzaklaşmışlar bile.

 

Bir şey diyeyim size. Vallahi CHP’deki kulis bilgilerine, senaryolara, stratejilere, hamlelere yetişemiyorum. Yağmur yağdı strateji değişti, güneş açtı hedef değişiyor, gece oldu plan hazırlanıyor, gündüz oluyor proje bozuluyor.

CHP’li siyasetçilerin kalbi nasıl dayanıyor bu işlere şaşırıyorum.

 

NOT: Yine Odatv’nin haberindeki iddialara göre CHP İzmir Milletvekili ve geçtiğimiz dönem Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun en etkili danışmanlarından olan Tuncay Özkan ve türkücü İzzet Yıldızhan’a ait olduğu iddia edilen AND asansör firmasının 39 belediyenin asansör muayenesini üstlendi.

AND firmasının asansör muayene ve bakım karşılığında anlaştığı 39 belediyenin içinde Antalya’dan biri Ak Partili 4 belediyenin de sözleşme imzaladığı ortaya çıktı.

 

Bu iddialara göre

CHP’li Semih Esen’in başında bulunduğu Konyaaltı Belediyesi, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın asansör muayene ve bakım firması AND ile 2023 yılının ocak ayında sona erecek sözleşme imzaladı ve bunun karşılığında şu ana kadar 3 milyon 938 bin 750 lira ödeme yapmış.

 

CHP’li Mustafa Geyikçi’nin başında bulunduğu Finike Belediyesi ise 2026 yılında bitecek sözleşme imzaladığı ve şu ana kadar 956 bin, 250 lira ödenmiş.

CHP’li Mehmet Ali Yılmaz’ın başında bulunduğu Gazipaşa Belediyesi ise 2028 yılına kadar sözleşme imzalamış ve şu ana kadar 1 milyon 033 bin 750 lira ödeme yapmış.

 

Ak Partili Mehmet Özeren’nin başında Gündoğmuş Belediyesi de CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın firmasından hizmet alımı yaparak, 2028 yılında bitecek sözleşme yapmış ve şu ana kadar 103 bin 750 lira ödeme yapmış.

 

Burada CHP’li belediyeleri ve belediye başkanlarını bir nebze anlayabilirim ama Ak Partili Gündoğmuş Belediyesi dikkatimi çekti.

 

İlginç işler bunlar.

(Yukarda iddialar olarak yazdım. Habere bir başka yönden bakılırsa eğer, belediye bu iş için ihaleye çıkmıştır. İhaleyi AND firması kazanmıştır. Hangi belediye olursa olsun, belediyeler yasal tüm sorumluluklarını yerine getiren firmanın sahibi CHP milletvekili Tuncay Özkan diye ihale iptal edecek hali yoktur. Tek taraflı görmemek lazım olayı diye düşünüyorum )

Bu yazı toplam 2480 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.