1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 28 °C

Akseki ihya oldu

Akseki ihya oldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akseki'ye 5 yılda toplam 78 milyon 469 bin liralık yatırım yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Antalya'nın 19 ilçesinde, merkezde ve kırsalda çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin yıllardır bekleyen sorunları çözüme kavuşturulurken, toplam 78 milyon 469 bin TL harcanarak, yatırım ve hizmetler Aksekililerle buluştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 2014 yılında göreve gelir gelmez başlattığı hizmet hamlesiyle Akseki’nin çehresini değişti.  Akseki alt yapısına tamamlanan ve devam eden çalışmalarla 40 milyon TL yatırım yapan Büyükşehir,  yüz yıldır yaşadığı su sorunu nedeni ile ismi Susuzşahap olan mahallesi dahil; dağ tepe demeden 153 km’lik hat döşeyerek Akseki’nin içme suyu sorununu çözüldü. Su taşkınlarını önlemek için 500 m’lik yağmur suyu kanalı, altyapı çalışmaları sırasında bozulan yol ve kaldırımlardaki eksikleri gidermek için 3 Milyon TL maliyet ile asfaltlama ve parke taşı çalışmaları gerçekleşti. 117 km sathi kaplama (asfalt), 10 km asfalt kaplama ve 247 km’lik stabilize(altyapı) olmak üzere 374 km’lik yol yapımını tamamlayan Büyükşehir, Akseki’de asfaltsız yol bırakmadı. 


Otobüs terminali 
Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 milyon liralık yatırımla Akseki Şehirlerarası Otobüs Terminali, ilçeye kazandırıldı. 8 bin 360 metrekare açık ve bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere 9 bin 560 metrekarelik alana sahip terminalde, aynı zamanda 22 yatak kapasiteli bir otel, 5 dükkan,7 şehirlerarası ve ilçeler arası peron, yürüme alanları ve açık otopark alanı da bulunuyor.


Köy Konakları 
Güçlüköy Mahallesi’nin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1 Milyon 175 Bin TL maliyetle köy konağı tamamladık. Çok amaçlı salon, muhtar odası, gelin-damat odası, misafirhane, mutfak, depo gibi alanlara sahip konak Aksekililerin büyük bir ihtiyacına cevap veriyor. Büyükşehir ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlerin artması ve rahatlıkla ulaşılabilir olması için Değirmenlik Ayşe Özen Mahallesi Konağını hizmete çatı. Köy konağı; düğün salonu, gelin-damat odası, misafirhane, banyo ve mutfaktan oluşuyor.


İtfaiye İstasyonu 
Akseki’de yangınlarla daha etkin mücadele edip vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için, 290 Bin TL yatırım bedeli ile Akseki İtfaiyesi’ni modern hizmet binasına ve yeni garajına kavuşturuldu. Akseki’de maliyetleri azaltıp; vatandaşların  hem uygun fiyatlı et alması hem de sağlıklı kesim ortamı oluşturmak için 196 Bin TL yatırım bedeli ile mezbahamızı Akseki’ye kazandırıldı. 


Atık su arıtılıyor 
Büyükşehir, Akseki’ye yaklaşık 8 Milyon 550 Bin TL yatırım bedeli ile 30 Bin metre kanalizasyon hattı döşedi. Böylelikle bugüne kadar kanalizasyon ağı olmayan mahalleler sağlıklı ve modern alt yapıya kavuştu. Akseki’ye kazandırılan 2 Milyon555 Bin TL yatırım bedelli atıksu arıtma tesisiyle, Akseki’nin doğasını korundu. 2016 yılında hizmete açılan tesiste Klasik Aktif Çamur Prosesi ile atık suların arıtılmasını sağlanıyor. 500 m3/gün kapasiteli tesiste tek bir damla atık su Akseki’nin muhteşem doğasına zarar vermeden bertaraf ediliyor. Mahsum ALTAŞ

Bu haber toplam 2802 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.