1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

ANKARA NOTLARI 1

ANKARA NOTLARI 1
Merhabalar. Sizlere haber vermeden yaklaşık bir haftadan bu yana yollardaydım.

Ağabeyimin kızının düğününü yapmam gerekiyordu. Samsun'a gelin ettik kızımızı.  Samsun'daki düğünden önce Ankara'ya gittim. İlk işim Ak Parti Genel merkezine gitmek oldu. Buradaki ziyaretlerimin ardından Samsun'a geçtim. Düğünden sonra yeniden Ankara'ya dönerek bir dizi görüşmeler, CHP-MHP ve İYİ Parti'liler ile görüştüm.

Küçük bir bilgilendirme için Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna yani TESK'e bir uğradım.

Bu arada başıma komik olaylarda geldi. Mesela İYİ Parti Genel Merkezini ararken kaybolup, yeri bulmaya çalışırken, büyük camlı binanın önünde İYİ Parti Genel merkezinin yerini gelene-geçene sormam gibi. Sonunda bir görevli dayanamamış, yaklaştı yanıma "Kardeş aradığın yer burası " diyerek köyden-şehire gelmiş Antalya'lı yörüğü  kolundan tutup götürdü.

AK Parti, ilçe başkanlarını peyder pey çağırıp istişare toplantıları yapıyordu. Ben gittiğim gün Sayın Cumhurbaşkanımız bir grup ilçe başkanlarına bir konuşma yapıyordu. Divan olarak belirtilen sahnede ise en önemli siyasetçilerin başında Antalya Milletvekilimiz Mustafa Köse geliyordu. Köse çok dikkatli bir şekilde Cumhurbaşkanımızı dinliyordu. Konuşmanın sonunda öyle bir alkış koptu ki, toplantıya katılan tüm ilçe başkanları ayakta ve Cumhurbaşkanımıza tezahüratta bulunuyordu. Tabi bu ilçe başkanları toplantısına ben davet-mavet edilmedim yanlış anlaşılmasın.

Genel merkezde görevli partili bir kardeşimizin mihmandarlığında, anca kafamı sokabildiğim salonda birkaç dakika durabildim.  Cumhurbaşkanının baştan itibaren hitabını zannedersem kapalı devreydi bilemiyorum, partideki tv' den izledim. Sonrasında  anca kafamı birkaç dakika salona sokabildim.

AK Partili ilçe başkanlarına en önemli uyarının, adaylar üzerinden yapılacak anketlerde manipülasyon yapmamaları, kendi istediği adayın kazanması için delegeler, kadın kolları gibi kurulların üzerine baskı kurmamaları filan istendi. Türkçesi şu, "Kendi istediğin adamın belediye başkanı olması için anketlere müdahale etme, yoksa biz sana müdahale ederiz" şeklinde

Neyse, gelelim en önemli bilgilerimize. İrili ufaklı yetkililer ve değişik kademedeki partililer ki bunun içine genel başkan yardımcıları, seçim işleri koordinatörü gibi yetkileri olan siyasetçilerden  sorarak, dinleyerek, kelime oyunları ile derlediğim kesin olmayan bilgileri  sizlere aktaracağım.

Kesin demiyorum nedeni ise biliyorsunuz genel merkezden seçim kuruluna kadar isim değişir, meclis üyeleri değişir. Sonra "Böyle yazdıydın ya n'oldu" demeyin diye

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel. Bu kesin bilgidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Türel'e bazı konular üzerinden tavsiyeler verdiğini biliyorum. Herşeye ve tüm küçük-büyük  ayak oyunlarına rağmen yine de Menderes Türel. Türel ismi olmazsa Antalya'da Ak Partinin kazanma şansı neredeyse yok denecek kadar az. Türel, hem partinin istediği entelektüel, başarılı, aile yaşamı düzgün ve deneyimli bir politikacı, hem de  Antalya'lıları utandıracak en ufak falsosu olmayan birisi.

Üstüne üstlük siyasette TÜREL MODELİ diye bir modelin yaratıcısı. Yani adını tarihe geçirmiş. Genel merkezde herkes siyasetteki TÜREL MODELİ'ni konuşuyordu.

 Ve Ak Partililerin en altından en üstüne herkes bunun gayet iyi farkında. 

MHP'ye gelecek olursak. Sayın Devlet Bahçeli'nin elinde il il- ilçe ilçe belediye başkan aday adayları listesi, kritik iller, çıkaracakları adayın karşısındaki adayların profili gibi çok geniş ve detaylı bir çalışma var.

MHP'li üst düzey bir yetkiliden aldığım bilgiye göre sıkı durun, MHP Antalya'da aday çıkartmayacak!

Antalya İl Başkanlığının ve bazı belediye başkan aday adaylarının, MHP'den aday çıkartılması için bastırdıkları ancak bunun kabul görmediğini söylediler. Ha birde henüz tamamlanmadı ama AK Parti ile yapılan SİYASİ KOMBİN ile bazı ilçelerin belediye başkanlıklarında AK Parti aday çıkartmayacak MHP'li adaya destek verecek.

Bu gün sizlere yaptığım görüşmeler ve Büyükşehir için Ankara gelişmelerinin bir kısmını verdim.

 

Yarın: SİYASETTE TÜREL MODELİ NEDİR? CHP VE İYİ PARTİNİN BÜYÜKŞEHİR İÇİN PLANLARI NEDİR?  CHP-İYİ PARTİ GÖRÜŞME HEYETİNDE NELER OLUYOR?

gibi konulara gireceğiz.

Bu haber toplam 1075 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.