1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Antalya 21 °C

ANLAŞMIŞLAR AMA PAZARLIK DEVAM EDİYOR

Teslime Tosun

 

Dün haberini yazdım, bu gün de konuyla ilgili yeni bilgiler eşliğinde tazelenelim.

 

Bir süreden bu yana alttan yapılan görüşmeler, üst sınırlara ulaştı ve Devrim Kök’ün istediği kıvama gelince il başkan adaylığını açıkladı.

 

Bu arada mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz’le ilgili olarak tabandan gelen yoğun eleştiriler vardı. Nail Kamacı ismine ise hem yaşı gereği hem de Ümit Uysal ile Semih Esen’nin kendi aralarında anlaşıp, ‘Adayımız’ diye deklere etmeleri yine tabandan ‘İki başkanın kuklası olacak bir başkan adayı istemiyoruz’ gerekçesiyle tepki aldığı söyleniyordu.

Nilüfer Deveci İl Başkanlığı için çalışmalarını son hızla devam ettiriyordu.

Uzunca bir süreden bu yana aktif siyasete hasret kalmış Nail Kamacı’nın ismi açıklandıktan sonra yelpir yelpir koşturmaya başladı.

Altan Ayaz isimli diğer bir başkan adayı da Alanya-Gazipaşa-Akseki-İbradı delegelerinin (iddiaya göre) desteği ile adaylığını açıklamış ve çalışıyordu.

Tüm bunlar Antalya’da yaşanırken, dün öğleden sonra CHP Genel merkezindeki dostlar aradı. İki arada, bir derede geyik yaparken asıl haberi söyleyiverdi.

“Antalya iki adayla seçime gitme konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Genel merkezin de talebi zaten bu yöndeydi. Nuri Cengiz ile Nilüfer Deveci, Devrim kök lehine çekiliyorlar. Diğer yandan Nail Kamacı’yı tabanın büyük bir kısmı istemiyor. Biraz üstenci bir tarzı olan Kamacı’ya karşı özellikle gençlerden büyük tepki var. Altan Ayaz ekibiyle onlarda altta görüşüyor. Başka bir ekip daha varmış, onların da desteğini almaya çalışıyorlar” diye bir şey söyledi.

CHP içindeki bu ekip mevzusunu çok anlamıyorum. O ekip şöyle hareket halinde, bu ekip bunun ardında filan çok anladığım mevzular değil bunlar.

Bunun üzerine önce Nuri Cengiz’i, ardından Devrim Kök’ü aradım. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi aldım ancak Nilüfer Deveci telefonlara cevap vermedi. Bu nedenle haberi hemen yazıp attım.

Bu yazıya başladım ve “Nilüfer Deveci’nin il başkanlığı adaylığından çekilmesinin karşılığında ne istediğini henüz öğrenemedim.”

Diye yazdım.

Tam o sırada Nilüfer Deveci telefonla aradı ve konuya kendi açısından açıklık getirdi.

Sayın Deveci, “Benim il başkanlığına aday olduğuma dair bir açıklamam olmadı. Bu nedenle çekilmem de söz konusu değildir. Ben tüm çalışmalarda ve ziyaretlerde bir uzlaşı olursa görev almaktan kaçmayacağımı belirttim. Yani benim ismim üzerinde uzlaşı olursa o zaman aday olacağımı zaten belirtmiştim. Üçlü görüşmelerimiz oldu ama bu bir uzlaşı için görüşmelerdi. Kongre sürecine yönelik bir çok görüşmelerimiz oldu.” Dedi, ardından bir daha yineleyerek “Benim il başkanlığına adayım diye bir açıklamam olmadı. Ama benim ismim üzerinde uzlaşı sağlanırsa il başkanlığına aday olurum” dedi.

 

Ben bu yazıyı yayına verinceye kadar ne değişir bilemem ama son bilgiler bunlardır.

Benim anladığım Devrim Kök isminde anlaşmışlar.  Ama henüz pazarlık tamamlanmamış!

İl başkanlığından vazgeçen Nilüfer Deveci karşılığında ne istiyor, Nuri Cengiz'in ne diyor bilemiyorum. 

 

NOT: Serik’te siyasi figürlerden birisi var Abdullah Akbaba. Kendisini sosyal medyadan takip ediyorum. Bu kadar mı süzülmeden, saf bir yörük kalmış şaşkınlık içindeyim. Her yolu biliyor. Kibar ve nezaketli olması gerektiği yerde tam bir çıtkırıldım oluyor. Ama birisiyle kavgalıysa yandı gülüm keten helva.

Geçen birilerine takmış herhalde. Yörük şivesiyle bir paylaşım yapmış, gülmekten kendimi alamadım. “4.5 yıldıdr birbirlerine hunharca saldıran, birbirlerine ağıza alınmayacak sözlerle hakaret eden tilkiler şimdi bir araya gelmişler benim tavuklara göz koymuşlar. Hayırdır bobaaaa, ulann sizi omurgasızlar siziiii” diye devam eden paylaşımını “Size bu dünekten (Kümüsten) asla ve asla tavuk yok” diyor. Elbette paylaşımında önce bir tilki, ardından kendisinin ama elini yumruk yapmış, işaret parmağı ile orta parmağının arasına baş parmağını koyarak ve son olarak bit köy tavuğu resmi ile paylaşımını tamamlamış.

Arada takip edin, çok iyi kafa açıyor Abdullah Akbaba kardeşimiz. 

Bu yazı toplam 3015 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.