1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 24 °C

Antakya’da 10 dönüm üzerine ekolojik okul yapılıyor

Antakya’da 10 dönüm üzerine ekolojik okul yapılıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi, doktorlardan oluşan bir dernek ile iş birliği yaparak 6 Şubat depreminde büyük zarar gören Hatay'a, bünyesinde okul öncesi...

Hatay Büyükşehir Belediyesi, doktorlardan oluşan bir dernek ile iş birliği yaparak 6 Şubat depreminde büyük zarar gören Hatay'a, bünyesinde okul öncesi eğitim ile birlikte ilk, orta ve lise eğitimleri verilecek sınıflar barındıran ekolojik okul yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), doktorlardan oluşan bir dernek iş birliğinde geçtiğimiz aylarda Antakya Kisecik Mahallesi'nde ekolojik bir okul inşa etmek için harekete geçilmişti. 10 bin metrekarelik bir arazi üzerinde inşası planlanan ekolojik okulun projesinin tamamlandığını bildiren dernekten Dr. Leticia Bilgin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret ederek projenin son hali ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Savaş, görüşmede yaptığı konuşmada HBB'nin okul için arsa ve çeşitli altyapı imkanları sağladığını, yapımı planlanan okulun Ocak ayı içerisinde temelinin atılması için hızla çalıştıklarını söyledi. Savaş, "İçerisinde anaokulundan liseye kadar eğitim verecek 18 sınıflı güzel bir ekolojik okul yapacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz doğa, tarım, hayvanlar, spor ve kültürel alanlar konularında müthiş donanımlı bir şekilde eğitilecekler. Bu okullarda eğitim gören çocuklar, hem dünyayı tanıyacaklar hem de gelecek dünyanın yeniliklerine adaptasyon sıkıntısı yaşamayacaklar. İnşallah, Ocak ayı gibi temel atmayı düşünüyoruz ve bir yıl içerisinde de bunu bitirip eğitime yetiştirmek istiyoruz" dedi.

Dernek temsilcileri Hakan Bilgin ve eşi Dr. Leticia Bilgin'e teşekkür eden Savaş, "Dernekteki meslektaşlarımın tamamına teşekkür ediyorum. Çünkü ben biliyorum ki depremin ilk günlerinden itibaren kalpleri hep bizimleydi ve bize bu konuda büyük destekler verdiler. Çocuklarımızın geleceğine gerçekten de büyük emek sarf edecekler" diye konuştu.

Dr. Leticia Bilgin de konuşmasında, proje çerçevesinde Antakya-Kisecik mevkiinde inşa edilecek eğitim kampüsünde; ekoloji, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlikle bütünleşik alternatif eğitim modelleri için de bir örnek teşkil etmesini umduklarını vurguladı.

Bu arada, depreme dayanıklı şekilde yapılacak olan okulların tasarımını Türk mimarlar Dr. Erden Güven ve Ekin Güven yaptı.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.