1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

Antalyalı o günleri unutmadı

Antalyalı o günleri unutmadı
Antalya'da 3 gündür etkili olan sağanak yağmura rağmen cadde ve sokaklarda eski göl ve su baskını görüntülerinin yaşanmaması üzerine Antalyalılar sosyal medya üzerinden Büyükşehir Belediyesi Başkana Menderes Türel’e teşekkür etti

Antalya'da 3 gündür sağanak halinde yağan yağmur sonrası herhangi bir sorun yaşanmadığı için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkür etti. Vatandaşlar, 2013 yılındaki yağış sonrası kentin durumunu hatırlatan fotoğraf ve videoları sosyal medyadan paylaşarak, “İşte vizyon ve fark burada, o günleri unutmuyoruz” diyerek yapılan hizmetlerin hakkını verdi.  

Antalya sele teslim olmadı 
Antalya genelinde yağmursuyu drenaj kanalı yatırımları ile rekor kıran Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın cadde ve sokaklarını sele teslim etmedi. Başkan Menderes Türel’in başlattığı yağmur suyu seferberliğiyle 205 Milyon TL yatırım bedeli ile 223 km yağmur suyu, 315 Milyon TL yatırımla 1.067 km kanalizasyon hattı gerçekleştirildi. Antalya’nın altına araçların geçebileceği büyüklükte yağmur suyu kanalları yapıldı.
Yeni yılla birlikte yağışlı havanın etkisi altına giren Antalya'da metrekareye 141 kilogram yağış düştü. Eskiden iki damla yağmurda caddeleri göle dönen Antalya’da alt yapı çalışmaların yapılmasıyla artık Antalya’da sel görüntüleri tarih oldu. 

Bu rezillikten Türel kurtardı 
Vatandaşlar da eskiden şiddetli yağış sonrası Antalya’nın Cadde ve sokaklarında yaşanan su baskını, taşkın ve sel görüntülerini sosyal medyadan paylaşarak o günleri unutmadıklarını ifade etti.  Bir vatandaş 2013 yılında yaşanan yağış sonrası Eski Sanayi Kavşağı’ndaki caddenin sel görüntüleri ile 2 Ocak 2019 günü yaşanan yağış sonrası görüntüleri yan yana koyarak , “Bizi bu rezillikten kurtaran Menderes Türel Başkanımıza çok teşekkür ederiz” notunu paylaştı. 

Güzelleştirdi ve sağlamlaştırdı 
Başka bir vatandaş da 2013 yılında 33 kg yağışın düştüğü Konyaaltı’ndaki Atatürk Bulvarı’nın görüntüleri ile 2 Ocak 2019 tarihinde 70 kg yağışın düştüğü Atatürk Bulvarı’nın görüntülerini paylaşarak, “Konyaaltı’na dünyanın en güzel plajını yapmakla kalmadın, bu görüntülerden de kurtardın. Allah senden razı olsun Başkanım” ifadelerini kullandı.  Mahsum ALTAŞ

Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.