1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 30 °C

Antalya’ya talepte sıkıntı yok

Antalya’ya talepte sıkıntı yok
Salı Grubu toplantısına katılan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı bu yıl Antalya’ya gelen turist sayısında 13 milyonun aşılacağını açıkladı.

Her hafta farklı konukların katılımıyla Antalya Tenis İhtisas Kulübü’nde (ATİK) gerçekleştirilen Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun (Salı Grubu) bu haftaki konuşmacısı Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı oldu. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ile Koç Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Antalya Kaleiçi’ndeki Suna İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nin (AKMED) Direktörü Prof Dr. Oğuz Tekin’in de katıldığı toplantıda AKTOB Başkanı Erkan Yağcı turizm sektöründeki gelişmelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

 

2023’TE 63 MİLYON TURİST

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı dünyada 1995’te toplam 531 milyon kişi seyahat ederken bu rakamın 2017’de 1 milyar 323 milyona ulaştığına dikkat çekti. Yağcı  2030’da dünyada seyahat eden kişi sayısının 1 milyar 800 milyona çıkmasının beklendiğini söyledi. Türkiye’nin ise 2023 yılı için 63 milyon turist, 86 milyar dolar da gelir hedeflediğini anlatan Yağcı,”Antalya ise bu yıl 13 milyon rakamı aşılacak. 2023 yılı için Antalya’da 20 milyon turist hedefleniyor. Bu rakama ulaşabiliriz. Ancak kişi başı hedeflenen 1350 dolar gelire ulaşılamayabilir. Fakat dünya ortalaması olan kişi başı bin dolar geliri yakalayabiliriz” dedi. Hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için Pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini anlatan Yağcı, toplantıda soruları da yanıtladı.

 

ANTALYA DÜNYA LİDERİ

Turisti yaptığı harcamaya göre kaliteli ya da kalitesiz diyerek sınıflandırmanın son derece yanlış olduğunu belirten Yağcı turizmden daha fazla gelir elde etmek için eğilimlerin önemli olduğunu söyledi. Şehir içine daha fazla turist gelmesi için cazibenin artırılması gerektiğini anlatan Yağcı, bu konuda bir bilincin oluştuğunu da ifade etti. Antalya’da 397 adet 5 yıldızlı tesisi olduğunu da belirten Yağcı, “Antalya’daki 5 yıldızlı tesis sayısı İspanya’nın tamamından daha fazla. İspanya’da toplam 279 adet 5 yıldızlı tesis var. Tüm Türkiye’de ise 563 adet 5 yıldızlı tesis var. Bunun 279’u Antalya’da. Antalya’da ayrıca 16 golf sahası, 141 futbol sahası var. 205 mavi bayrak sayısıyla Antalya dünya lideri” dedi. HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.