1
  • BIST 13779.39
  • Altın 6659.71
  • Dolar 47.6791
  • Euro 55.1258
  • Antalya 25 °C

AOSB’de sanayi ve üniversite iş birliği

AOSB’de sanayi ve üniversite iş birliği
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), sanayi ile üniversite arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir toplantıya...

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), sanayi ile üniversite arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'nün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, AOSB'nin sanayicilere sunduğu hizmetler, devam eden altyapı yatırımları ve bölgenin üretim kapasitesini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi. Görüşmelerde, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi, üniversitelerde üretilen akademik bilginin sanayiye aktarılması ve ortak Ar-Ge projelerinin geliştirilmesine yönelik iş birliği fırsatları ele alındı.

Sürdürülebilir iletişim ve teknoloji transferi

Katılımcılar, üniversite ile sanayi arasında daha güçlü ve sürdürülebilir bir iletişim ağı kurulmasının; teknoloji transferi, inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi ve katma değerli üretimin artırılması açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Toplantıda ayrıca öğrencilerin staj ve uygulamalı eğitim imkanlarının geliştirilmesi, akademisyenlerin sanayi projelerinde daha etkin rol üstlenmesi ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik ortak eğitim programlarının hayata geçirilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Dijital dönüşüm ve yeşil üretim hedefleri

Sanayi kuruluşlarının dijital dönüşüm süreçleri, yeşil üretim uygulamaları, sürdürülebilirlik hedefleri ile ulusal ve uluslararası fonlardan daha etkin yararlanılmasına yönelik ortak proje geliştirme imkanlarının da değerlendirildiği toplantıda, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesinin bölge ekonomisinin rekabet gücünü artıracağı vurgulandı.

Toplantıda, Adana'nın üretim, teknoloji ve inovasyon alanlarında daha güçlü bir konuma taşınması için kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin stratejik önem taşıdığı ifade edilirken, ortak akıl ve ortak projelerle bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak çalışmaların artırılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.