1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Antalya 19 °C

AZ ÖTEDE OYNA

Teslime Tosun

 

 

Ankara yazımıza devam edelim dedim bu gün.

Duyduğum kadarıyla son olarak Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ismi geçmiş. Elbette işlerin nasıl yönleneceğini bilemeyiz ama bu isim büyükşehir belediye başkanlığı için çok uzak bir isim.

 

Mehmet Nuri Ersoy, Korkuteli ekmekçibeline gitse, Alanya’nın dim çayından yukarı baraja doğru olan köylerine varsa, Finike’nin köylerine girse hiç kimse ne tanır ne bilir.

Antalya’nın Balbey mahallesine koy, labirent gibi sokaklarında ana caddeyi bulamaz.

Antalya’da sadece turizmi bilir. Tarımını bilmez, Asat’ın kullandığı borunun numarasını bilmez.

Her neyse,

Ak Parti Genel merkezinde gördüğüm kadarıyla harıl harıl yerel seçimler için aday belirleme için, isim yoklaması yapıyorlar. Herkes çok nazik ve kibar ama ser verip sır vermiyorlar. Ak Parti yerel seçim adaylarını belirleme işinde oldukça yol kat etmişler.

Bazı küçük ilin adayları neredeyse kesinleşmiş gibi.

Edinebildiğim bilgileri sizlere aktarayım.

İstanbul, Antalya, Adana, İzmir gibi metropol şehirleri kazanma hedefine odaklanan Ak Parti kurmayları büyükşehirlerde doğru isimleri belirleyebilmek için, küçük illerin adaylarını şimdiden belirleyip, önümüzdeki tüm zamanlarını ve enerjilerini büyükşehirlere odaklamışlar.

Antalya için size şu isim belediye başkan adayı diyemem ama sanki Hakan Tütüncü bir tık önde gibi. Edindiğim izlenim bu.

Ak Parti Antalya’da işi şansa bırakmamak için her isim üzerinde çok titiz çalışma yapıyorlar ve her türlü argüman üzerinde çalışıyorlar.

Ancak Sayın Tütüncü’de her ne kadar Kepez’de rüştünü ispat etmiş olsa bile bu kararı verecek olan Cumhurbaşkanımız.

 

NOT: Bu arada dün anladığım kadarıyla Dösiad Başkanı Gültekin Gencer, dostları ve bazı gazetecilere verdiği yemekte “Döşemealtı Belediye Başkanlığı için göreve hazırım” demiş.

 

Hayırlı olsun.

Başarılar diliyorum.

Ama bir Döşemealtılı olarak da “Oldu canııım, nerde kaldın kurtarıcımız, ay parçamız. Bizde Döşemealtı’nda seni bekliyorduk.” Diyorum.

Devamında, “Kurduğun Genpa alış-veriş merkezinin halini biliyoruz. İflası sırasında Ticaret Mahkemesi sana asgari ücret bağlamıştı. Antalyaspor’un başına geçtin. Onun da hali ortadaydı. Sonunda futbol menajerliğine bile soyunmuştun.

Akaryakıt kaçakçılığı mevzusuna hiç girmiyorum bile,

Son olarak “Yahu bizim kendi müsrifimiz olan Turgay Genç’imiz var zaten. Döşemealtı Belediyesini neredeyse iflas ettirdi. Sana ihtiyacımız yok.

Döşemealtı’nın derdi Döşemealtılılara yeter. Bi git sende başımızdan. Yanına aldıklarınla az ötede oyna”

 

Ben size söyleyeyim bunun derdi belediye başkanlığı, hizmet v.s hiç değil. Arada böyle atraksiyonlar yapıp, belediye başkanlığını ciddi ciddi düşünenler varsa, "Aramızda çok duygusal konuşalım. Sen çekil" denmesini bekliyor. Pazarcı hesabı "Gel gel" yapıyor sizin anlayacağınız.

Bu yazı toplam 2189 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.