1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 28 °C

BAKAN YARDIMCISINDAN AESOB ZİYARETİ

BAKAN YARDIMCISINDAN AESOB ZİYARETİ
TİCARET BAKANI PROF. DR. ÖMER BOLAT’INAESOB ZİYARETİ

TİCARET BAKANI PROF. DR. ÖMER BOLAT’IN

AESOB ZİYARETİ

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın teşrifleriyle Esnaf Buluşması Toplantısı düzenlendi.

 

AESOB Esnaf Buluşması Toplantısı’na Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Bakan Yardımcıları Mahmut Gürcan ve Ö. Volkan Ağar, Milletvekillerimiz Mustafa Köse ve Kemal Çelik, Ticaret Bakanlığı Genel Müdürleri Mehmet Ali Kılıçkaya, Tarık Sönmez, Mehmet Azgın, Adem Başar, Mustafa Gümüş, Emel Emirlioğlu, Recep Koşal,
Avni Dilber, Hakkı Karabörklü, Yasin Aydoğan, Ebubekir Aydoğdu, Oğuzhan Şatıroğlu, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Müdürler, Kamu Kurum ve Kuruluşu Yetkilileri, Oda ve Kooperatif Başkanları, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ve daha birçok esnaf ve sanatkar katılım sağladı.

 

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere toplantıda yapmış olduğu konuşmasında;

Sayın Bakanım sizleri aramızda görmekten ve Birliğimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtiyor, teşrifleriniz ve destekleriniz ile bizleri onurlandırdığınız için zat-ı alinize ve heyetinize şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Sözlerime başlamadan önce Antalya’mızda meydana gelen sel afetinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza ve tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sayın Bakanım, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde tüm bakanlarımız hep birlikte istikrarlı ve koordineli bir şekilde çalışma izleyerek devletimizin işleyişini en muazzam şekilde yürütüyorsunuz. Göreve geldiğiniz günden itibaren esnaf ve sanatkarlarımızın yararına kararlar alınmasını sağlıyorsunuz. Bu yıl içerisinde ülkemizin ekonomik ve ticari faaliyetleri için planlanan hedefleri kat kat arttırarak gerçekleştirdiniz. Bizleri hep bir adım daha ileriye taşıdınız. Ülkemiz ve şehrimizin eksiklerini gidermek, esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarını çözmek adına var gücünüzle çalıştınız. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bundan sonra da bu güzel gelişmelerin devamını diliyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere size ve gıyabında tüm bakanlarımıza yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, her daim esnaf ve sanatkarımızın yanında olup destek ve katkılarınızı esirgemediğiniz için sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. ‘Güçlü Ekonomi, Güçlü Ticaret ve Güçlü Türkiye’ için vermiş olduğunuz bu şanlı mücadelenizde başarılarınızın devamını temenni ediyorum. Ülkemize ve milletimize hizmetlerinizden dolayı minnettarız. Sayın Bakanım sağ olun, var olun. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak biz; Yüzyıllardır bu topraklarda ticaretin ve dayanışmanın bel kemiğini oluşturan Ahilik kültürünün günümüz temsilcileriyiz. Birliğimize bağlı merkezde 37, ilçelerimizde 38 olmak üzere toplam 75 esnaf odamız ve yaklaşık 104 bin aktif üyemiz ile Türkiye’nin dördüncü büyük birliğiyiz. Bizler esnaf ve sanatkarlarımızın menfaatini korumak için çalışıyoruz. Antalya gibi böylesine önemli bir kentte üretimin, ticaretin ve güvenin sembolü olarak çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bizler esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Sizin de üstün hizmetleriniz ve destekleriniz ile hep beraber el ele vererek şehrimizin turizm ve tarım alanlarında edindiği başarısını ticari ve ekonomik anlamda da yakalayacağımıza can-ı gönülden inanıyorum. AESOB olarak Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar merkez ve ilçelerimizde bulunan Birliğimize bağlı tüm odalarımızı tek tek geziyor, toplantılar yapıyoruz. Esnaf ziyaretleri yapıyor, sorun ve taleplerini dinliyoruz.” Diyerek Antalyalı esnafın yaşamış olduğu sorun ve taleplere de birkaç başlık altında değindi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere konuşmasının ardından Oda Başkanları ve esnafların iletmiş olduğu sorunlar ve çözüm önerilerini kapsayan dosyayı Bakan Prof. Dr. Ömer Bolat’a takdim etti.

 

bakan-omer-bolat-toplanti-10.jpeg

 

Ticaret Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat toplantı esnasında esnaf ve sanatkarlar için yeni müjdeler vererek;

· 19.02.2024 Pazartesi gününden itibaren Antalyalı esnaf ve sanatkarlarımıza özel TESKOMB aracılığı ile 100 milyon TL destek paketi kullandırılmaya başlanacağı,

· Kamu bankaları aracılığı ile esnaf ve sanatkarlarımızın kullandığı pos cihazı komisyon oranlarının %2,39’a ve akaryakıt istasyonlarından yapacakları alışverişlerde komisyon oranlarının ise %2,25’e düşürüldüğü ayrıca kamu bankalarında esnaflarımızın aylık üye ücretlerinde %50 indirim yapılacağı,

· Ticaret Bakanlığı tarafından Esnaf ve Sanatkar Strateji Belgesi hazırlandığı,

· Genç girişimcilere ve kadın girişimcilere özel destek planları uygulandığı,

· Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarında liselerde okutulmak üzere ahilik ve girişimcilik derslerinin uygulanacağı,

· Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması amacıyla Ahi Esnaf Projesi hazırlanacağını,

· Bir diğer yandan galerici esnaflarımız için motorlu kara taşıtları alım satım ticareti yetki belgesi alımlarında lise mezuniyet şartının artık aranmayacağını belirtti.

 

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki hükümetin her büyük sıkıntıda dahi devletin imkanları ölçüsünde toplumun bütün kesimlerinin dertlerini çözme gayreti içinde olduğunu vurguladı. Son dört yıl içerisinde, patlak veren Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye'de 100 binin üzerinde dünyada da 20 milyon insanın hayatını kaybettiğini, Rusya-Ukrayna savaşı çıktığını, ardından Türkiye'de 53 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinin yaşandığını ifade ederek; "Hiçbir dönemde ne parasızlık ne maaşların ödenmemesi ne finansman imkanları sunulmaması ne de hiçbir ürünün bulunamaması gibi bir durum meydana gelmedi. Ardından üç ay süren çok büyük bir seçim maratonu yaşandı. Ve hükümetimiz, göreve geldiği 3 Haziran'dan bu yana 7/24 var gücüyle çalışıyor. Toplumun bütün kesimlerinin ihtiyaçlarının karşılanması, satın alma gücünün artması noktasında gayret ediyoruz." Şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

2002 yılında Halkbank kaynağından esnaf ve sanatkarlara yüzde 20 sübvansiyonla şahıs başına 5 bin lira kredi verilirken, şu anda yüzde 50 sübvansiyonla 650 bin liraya kadar kredi verildiğini söyledi ve eskiden yatırım kredisi alamayan esnafa, bugün 1,5 milyon liraya kadar yatırım kredisi verilebildiğini aktaran Bakan Bolat, 300 bin liraya kadar da Genç Girişimci Kredisi verildiğini belirtti. Bugüne kadar Usta Girişimci Kredisi olarak 15,5 milyon lira kredi verildiğini dile getirerek, "1950 ile 2002 yılları arasında 52 senede 152 milyon lira kredi kullandırılmış. Tabii o zaman paranın değeri ona göre daha değerliydi. Ama 2002'den bu yana 21 yılda esnaflarımıza, sanatkarlarımıza 458 milyar lira finansman desteği sağlandı. Ve Antalya için 2023 yılında, geçen yıl kullandırılan finans desteği 9 milyar 800 milyon lira. Türkiye'deki bütün esnafa geçen yıl kullandırılan kredi rakamı 164 milyar lira. Ayrıca kadın girişimcilerin üretim hayatına katılması ve gelir elde etmeleri noktasında onlara makine, ekipman ve demirbaş alımı için beş yılda bir defaya mahsus, 400 bin liraya kadar nakdi destek, sergi ve fuarlara katılmaları için de 60 bin lira ve çalıştırdıkları iki eleman için de yılda 273 bin lira hibe destek sağlıyoruz." Dedi.

 

 

Esnaf ve sanatkarın post makinesinden yani kredi kartı ve banka kartıyla yapılan ödemelerden alınan komisyonları, akaryakıt istasyonlarından alınan komisyonları düşürmelerini istediklerini aktaran Bakan Prof. Dr. Ömer Bolat, "Üç tane kamu bankası bir araya geldi. Ve inşallah esnaftan aldıkları kredi kartı komisyonunu yüzde 2,39'a düşürdüler. Aynı şekilde üye iş yeri ücretinde de yüzde 50 indirim yapma kararı aldılar. İnanıyorum ki üç kamu bankasının yaptığı bu önderliği diğer özel bankalar da mecbur kalacak, rekabet gereği takip edecekler. Esnafımız, sanatkarlarımız için gerçekten 2024 yılı başında önemli bir katkı olarak kaydedilmiş oldu" diye konuştu.

 

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuşmasında, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’den övgü dolu sözlerle bahsederek; “Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni çok beğendim. Çok kurumsal bir yapı, düzeni oturmuş. Profesyonel bir şekilde çalışıyor. Kısa bir süre içerisinde bu kadar çok oda başkanını, yönetim ve denetim kurulu üyelerini, bu sabah burada toplaması, böyle bir toplantı organize etmesi Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin teşkilatçılığını ve liderliğini gösteriyor. Değerli Başkanımız Adlıhan Bey’i, yönetimi ve siz kıymetli oda başkanlarını yürekten tebrik ediyorum. Siz başkanınızla, başkanınız da sizlerle iftihar etmeli.” Dedi.

 

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de; “Her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olarak destek ve katkılarını üzerimizden esirgemeyen Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’a şahsıma karşı göstermiş olduğu samimi yaklaşımı ve takdirlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, Davetimizi kırmayıp toplantımıza katılım sağlayan başta Valimize, Bakan Yardımcılarımız, Milletvekillerimiz ve Genel Müdürlerimize, Oda ve Kooperatif Başkanlarımıza, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 

--

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.