1
  • BIST 10055.98
  • Altın 2415.92
  • Dolar 32.207
  • Euro 34.779
  • Antalya 22 °C

BANA MÜSAADE

Teslime Tosun

 

 

Her günkünden biraz daha geç yazdım kusura bakmayın.

 

Hemen aldığım bilgileri sizlere aktarayım. CHP Genel merkezinde biraz hummalı bir çalışma var. Kurultaydan önce oluşturulan komisyonla yeni tüzük üzerinde bir çalışma olduğunu duydum.

 

Tüzükteki en önemli maddelerden birisi de, belki en önemlisi belediye başkanlarında 2 dönem kriteri geliyor.

Daha önce biliyorsunuz, CHP’ye üye olarak kayıt yaptırabilmek, deveye hendek atlatmak daha kolaydı. Kılıçdaroğlu yönetiminden sonra bu değişti, sokaktan geçen üye kaydedildi.

Böylece üyelerin oy vereceği delegeler üzerindeki baskı kalkmış olacaktı.

 

Maalesef bu durum fason üye sorununu getirdi.

 

CHP tandanslı vatandaşların devlet dairelerinde kendilerine yer bulabilmesi zorlaşınca, mecburen CHP’li belediyeler bu istihdamı sağladı. Belediye başkanlarının iş istihdamı yaratması, bu sefer üye üzerinde baskı oluşturduğu için sağlıklı bir zemine oturmadı.

 

Geçtiğimiz günlerde ODATV bunun en iyi örneğini Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar olarak açıkladı. Belediyede çalışan delegeler üzerindeki hakimiyeti nedeniyle bir başka ismin orada belediye başkan adayı olmasına imkan olmadığına dair yazıyı okuyabilirsiniz.

 

Aynı şey İstanbul, İzmir ve en önemlisi Antalya’da da yaşanıyor. Her belediye başkanı kendisine yakın delegelerin seçilmesi için çalışıyor.

Yapılacak bir ön seçim veya temayül yoklamasında başka bir ismin ön plana çıkmasına bu sistemde imkan var mı?

İşte genel merkez bu delege ve ağalığı mevzusuna da bir çözüm bulmak için çalışıyorlar. Bunun için aktif üye-pasif üye veya delegelerin belediye çalışanlarından oluşmaması için bir çalışma yaptıklarını öğrendim.

 

Ne kadar başarılı olabilirler bilmiyorum.

Ama bunun bir sorun olduğunu fark ettiklerine göre, çözümü de bulurlar diye düşünüyorum.

VETERİNERLER ODASI EYLEMDE

 

Veterinerler Odası, üyelerine yönelik son günlerde artan şiddet olaylarına tepki koymak için bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarmış.

Geç bile kaldınız hocam!

Hayvansever adı altındaki bu şiddetten veterinerler çok öncesinden bu yana muzdariptiler. Hele belediyelerde görev yapan veteriner hekimler, mama lobisinin fonladığı bazı hayvansever dernek başkanlarının elinde oyuncak olmuşlar.

 

Belediye veterinerleri eğer mama lobilerinin fonladığı bazı hayvansever dernek başkanlarının, üyelerinin talimatlarını yerine getirmezse, vay başına gelenler.

Sosyal medya başta olmak üzere çığrından çıkmış, neye karşı bu kadar öfkeli olduğu bilinmez bir sürü insanın lincine uğruyordu.

Gözleri tanımlanmayan bir kin ve öfkeden çakmak çakmak olmuş gözleriyle içlerindeki nefreti kusan bu insanlar veterinerlere mavi gökyüzü dar edilirken, hiçbir belediye başkanı, meslek odası onlara sahip çıkmıyordu.

Haaaa, bir de mama lobisiyle işbirliği yapan veterinerler var ki, o zaman şöyle bir şey yapılması lazım. Belediyelerin kedi-köpek için çıktığı en düşüğü milyonlukcuklarla ifade edilen kedi-köpek maması ihaleleri iyi takip edin, ipin ucunu kimin tuttuğu bulunur.

 

Son söz: üyesi veteriner hekimlerine sahip çıkan Veterinerler Odasının yanındayız. Havyanseverlik adı altında insanlık düşmanlarının yaptıklarını asla tasvip etmiyoruz.

 

NOT: Bana bir kaç gün müsaade.

Çok yorgunum. Kendimi hem ruhsal, hem de fiziksel olarak bitkin hissediyorum. 

Kısır döngü içinde dönüp duruyoruz.

Bu nedenle kendimi yeniden motive etmem lazım. Bir kaç günlük gündemden uzaklaşıp, şöyle bir Antalya'ya yukardan bakmam lazım. 

Siz de kendinize iyi davranın ve yaramazlık yapmayın.

Dönüşümde bomba gibi yazılar yazacağım size söz!

Bu yazı toplam 2103 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.