1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 24 °C

BAŞKAN DERE'DEN BAYRAM UYARISI

BAŞKAN DERE'DEN BAYRAM UYARISI
BAŞKAN DERE'DEN BAYRAM UYARISI

AESOB BAŞKANI ADLIHAN DERE’DEN KURBAN BAYRAMI ALIŞVERİŞİ UYARISI

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere Kurban Bayramı alışverişi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kurban Bayramı öncesinde alışveriş yapacak olan vatandaşları merdiven altı ve kalitesiz ürünler konusunda uyarırken güvenilir mahalle esnafından alışveriş yapılması tavsiyesinde bulundu.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya esnaf ve sanatkarlarının Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını son süratle tamamladıklarını belirterek merdiven altı ürünlerden uzak durulması konusunda dikkat çekti. Bayram alışverişlerinde yine en doğru adresin güvenilir mahalle esnafı olduğunu hatırlattı. Başkan Dere bayram tatilinin 9 gün olması ve tam da yaz sezonuna denk gelmesi dolayısıyla esnafımızın hem bayram hem de tatil alışverişlerinden umutlu olduğunun altını çizdi. Bu bayramın ayrıca yaz sezonuna denk gelmesi sebebiyle Antalya piyasasında bir hareketlilik meydana getireceğini vurguladı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere Kurban Bayramının piyasayı canlandıracağına dair yapmış olduğu açıklamalarında; “Kurban Bayramı için esnaf ve sanatkarlarımız hazırlıklarını tamamladı. Bu bayramda çocukların hayallerini süsleyen bayram kıyafeti satıcısı esnafımızdan, berberine, tatlıcısına, besicisine kadar tüm esnafımız müşterilerini bekliyor. Bayramda ailesini ve sevdiklerini ziyaret etmeye gidecek olan vatandaşlarımız bu uzun tatil sürecinin yaz sezonuna denk gelmesi sebebiyle böyle güzel bir fırsat yakalamışken tatil yapmayı planlayacaktır. Vatandaşlarımız bayram ziyaretleri için hem bayramlık alışverişlerini yapacak hem de tatil veya memlekete gitme planları kuranlar esnafımızdan alışveriş yaparak ekonomiye katkı koyacaktır. Hem yoğun çalışma sürecinin yorgunluğunu ve stresini atmak isteyen hem de gezmek eğlenmek isteyen yerli turist için Antalya vazgeçilmez bir durak noktasıdır. Böylece hem ülkemiz genelinde hem de Antalya piyasasında bir hareketlilik beklemekteyiz.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Adlıhan Dere; “Esnaf ve sanatkarlarımızın zaten en fazla iş yapma potansiyeli olduğu zamanlar dini bayramlar öncesidir. Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla artan fiyatlarla birlikte sağlıksız, kalitesiz ve merdiven altı ürünlerin üretimi maalesef artmış durumda… Et ve et ürünleri, pasta, şekerleme, çikolata, tatlı, kuruyemiş ve yiyeceklerde tarihi geçmiş ürünleri indirim adı altında ucuz fiyatlara satışa sunuyorlar. Bu hususta vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı, ucuza alışveriş yapacağım derken sağlığını riske atmamalı… Sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda nasıl üretildiği belli olmayan, merdiven altı üretim yapan yerler yerine oda üyesi kasap, pastacı, tatlıcı ve kuruyemişçi esnaflardan alışverişlerini yapmalı. Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımızın esnaflarımızdan alışveriş yapmasını önemsiyoruz. Esnaf sokaktır, hayatın kendisidir. Esnaf yaşarsa mahalle yaşar bir kültür ayakta kalır. Hem esnafın hem ülke ekonomisinin bu rahatlamaya ihtiyacı var. Alışverişi esnaftan yaparak sokağın ışığı söndürmeyelim, mahalle kültürünü yaşatalım. Merdiven altı, sağlıksız ve kalitesiz yerlerden alışveriş yapmaktansa vatandaşlarımıza ihtiyaçlarımızı bilen, yerli ve milli, güvenilir mahalle esnaflarından alışveriş yapmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü Ahilik kültürü ile yetişen esnaf ve sanatkarlarımız kendi yemediğini yedirmez, giymediğini giydirmez. Bayramlık alışverişleriniz, tatlı, tekstil, yiyecek – içecek; pasta, börek, çörek, kuruyemiş, kolonya, şeker, çikolata, ikramlıklar, vb. ihtiyaçlarınız için bakkal, büfeci, pastacı, kuruyemişçi, manav, kasap, konfeksiyoncu, zücaciyeci ve hediyelik eşya satıcısı vb. yerli esnaflarımızı kişisel bakım ihtiyaçlarınız için ise berber ve kuaför esnaflarımızı tercih ediniz.”

Bu Kurban Bayramı’nda Türkiye genelinde yaklaşık 900 bin büyükbaş ve 2 buçuk milyon küçükbaş hayvanın kesilmesi öngörülmekte… Kurban satın alırken ve keserken çok dikkatli olmalısınız. Herhangi bir yaralanma vb. durumlara sebebiyet vermemek adına denetimleri gerçekleştirilen kurban satış ve kesim yerlerini tercih etmelisiniz. Kurban kesimlerinizi sahte kasaplara değil işinin ehli kasap esnaflarımıza teslim edebilirsiniz. Oda üyesi kasaplarımız dini vecibelere uygun olarak kurban kesimlerinizi gerçekleştirmektedir. İsraf dinimizde günahtır. Kurban etini ve derisini ziyan etmeyiniz. Bu bayramı kazasız belasız sevdiklerimizle huzurla geçirebilmek adına trafik kurallarına dikkat ediniz ve araç bakımlarını ihmal etmeyiniz. Sevgi, kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberlik içinde daha nice bayramlara ulaşmamız dileğiyle. Tüm İslam aleminin, esnaf ve sanatkarlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi.

 

 
Bu haber toplam 282 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.