1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Antalya 18 °C

BAŞKAN İŞLEK'DEN "PAZAR YERİ GERÇEKLERİ"

BAŞKAN İŞLEK'DEN "PAZAR YERİ GERÇEKLERİ"
KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANI ÖMER İŞLEK, İLÇE MERKEZİNDE HAYATİ TEHLİKE ARZ EDEN RİSKLİ PAZAR YERİNİN YIKIMI İLE İLGİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

 

BAŞKAN İŞLEK'DEN "PAZAR YERİ GERÇEKLERİ"


Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, yaptığı basın toplantısında ilçe merkezinde yıkılan arasta ve pazar yeri ile ilgili sorunu masaya yatırdı. 

Korkuteli Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan arasta ve pazar yeri ile ilgili çürük olduğu için yaklaşık 3 yıl önce "Riskli" olarak rapor verilen pazar yerinin yeniden yapılması için kolları sıvadı. Bu nedenle ilçe merkezinde bulunan arastayı ve pazarı yenisini yapmak için yıktı. 
 
Geçtiğimiz hafta CHP İL Başkanı Nusret Bayar, CHP Milletvekili Cavit Arı, CHP Korkuteli İlçe Başkanı Şeyh Ali Kara ve Korkuteli meclis üyelerinden oluşan heyetle birlikte Korkuteli'nde esnaf ile görüşerek basın açıklaması yaptılar. CHP İl Başkanı Nusret Bayar  yeniden yapılacak olan çarşı için esnafın kafasında birçok soru işareti olduğunu belirterek, "Esnaf uzun yıllardır çalışan işletmelerini planı programı belli olmayan bir belirsizliğe sürüklemek istemiyor. Buranın yayla kültürünü oluşturan, tarım emekçisi Korkutelililerin ekmek kapısı. Biz Büyükşehirde buranın yıkımı kararına ret verdik. Ancak Korkuteli Belediye Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki aldığını iddia ederek yıkımı gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.


TÜM SORULARA BELGELİ CEVAPLAR!

Bu açıklamalar üzerine Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, MHP İl başkanı Hilmi Durgun, MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan ve İlçe Başkanı Medine Yapılmışev'le birlikte  Antalya basınına açıklamalarda bulundu. Başkan İşlek, hazırladığı videolar, belgeler ve bu belgeleri tanıtım broşürü bastırarak tüm basın mensuplarına dağıttı. 

İşlek öncelikle, kendisine "Böyle başkanlığı dedem de yapar" diye yazan bir gazeteciye yönelik olarak "Olayın aslını astarını öğrenmeden, sattığımız arsalar üzerinden bize bunu yakıştıran gazeteciye benim cevabımda öyle gazeteciliği babaannemde yapar" dedi. İşlek, "Deniz kenarında 5 yıldızlı otellerimiz yok, bazı CHP ve İYİ Partili bazı belediyeler gibi ek gelir kaynaklarımız yok. 60 bin nüfusa göre iller bankasından para alıp, yaz aylarında 250-300 bin nüfusa hizmet etsinler, yatırım yapsınlar da görelim. Elmalar elmalar ile eşitlensin ondan sonra bizim yaptığımız belediyeciği görsünler. İddia ediyorum, bizim yaptığımız yatırımlar ve bitirdiğimiz projelerin dörtte birini bile yapamazlar ve yapmamışlardır" dedi. 

"ORADA BİR KİŞİ ÖLSE HESAP VEREMEM!"

Pazar yerinin yıkılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Benden önceki belediye döneminde pazar yeriyle ilgili çalışma yapmışlar. Üniversite ve inşaat mühendislerinden oluşan heyet bu pazar yerinin riskli olduğunu ve yıkılması gerektiğini rapor etmiş. Pazar yerinin kolonları çürüdüğü için resmen sallanıyor. Burada insanlar üzerindeyken, pazarcımız üzerindeyken felaket olup, yıkılırsa onlarca kişi ölebilir. Bu durumda ne yaparız? O zaman bunca rapora rağmen sen nasıl bu pazar yerini yıkmadın diye bana hesap sorulmaz mı? Ben bunun hesabını veremem. Bunun hesabını kimse veremez. Bu nedenle pazar yerinin az ilerisinde daha geniş bir alanda alttan ısıtmalı, soğutmalı çok modern ve kullanışlı bir pazar yeri projesi hazırladık ve üç ay içinde bitireceğiz. Bununla ilgili olarak Büyükşehir Meclisinde, CHP ve İYİ Parti oylarıyla bizim önerimizi red ettiler.  Halkın ve Pazarcının sorununa yapılacak o çözüm projesine CHP ve İyi Partili meclis üyeleri red verirken sadece Muhittin Böcek oy vermedi. Çünkü bu projenin yapılması gerektiğini çok iyi biliyordu. Yarın bir felaket olduğunda sonuçlarını göze alamazdı" dedi. 

Başkan İşlek, sürecin devamında imar komisyonu başkanı olan Mehmet Hacıarifoğlu ile konuyu görüşerek, yeniden gündeme aldırdığını ve bu sefer meclisten geçirterek yıkımı yaptıklarını ve yeni pazar yerinin projesine başladıklarını söyledi. Başkan İşlek, "Bunu yapmadan önce pazarcılarımızın ve esnafımızın temsilcileriyle görüştük. Pandemi nedeniyle pazarcı esnafımıza kendim açıklayamadım, ama temsilcilerine açıkladık. Ama süreç içinde görüyoruz ki, maalesef temsilcileri pazarcı esnafımıza olayın doğrularını anlatmamışlar" dedi. 

"AVM YAPILMAYACAK"

Yıkılan arasta ve pazar yerinin yerine AVM yapılacağı ile iddialara ilişkin olarak "Böyle bir şey kesinlikle olmayacak. Bunu daha önce meclis gündemimizde sordular ve bunu defalarca açıkladım. AVM yapılması söz konusu bile değil. Bu bir dedikodu ve bu dedikoduya inanmayınız. Yeni ve modern tasarımıyla, yayla kültürüne yönelik açık hava alış veriş arastası olarak hizmet verecek" dedi. 

CHP SİYASETİ BUDUR!

Pazar yerinin yıkılma tehlikesini, insanların mal ve can güvenliğini tehlikeye sokan durumunu gözardı ederek anlık siyaset yapıldığına dikkat çeken Ömer İşlek, "Bir kelebeğin seni ömür boyu seveceğim demesi gibi, bir balığın seni asla unutmayacağım" demesi gibi, günlük ve anlık siyaset yapıyorlar. Söyledikleri bir günlük, hafızaları anlık" dedi.

MHP İL BAŞKANI HİLMİ DURGUN

CHP'li siyasetçiler Korkuteli'ndeki hizmetleri engelleme çabasından vazgeçip, kendi il yönetimlerinin Muratpaşa Belediyesinde yuvalanmalarına, polis katiline, tacizci ve tefeci iddialarına açıklık getirsinler. Önce buna cevap versinler" dedi.

Haber Merkezi 

Bu haber toplam 966 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.