1
  • BIST 10098.38
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Antalya 30 °C

BELEDİYE ÇALIŞANLARI FİRARDA

Teslime Tosun

Bu gün size siyasetten ama aslında farklı bir şey yazmak istiyorum.

Seçim sathına girildi biliyorsunuz.

Belediye başkan adayları açıklananlar sahada çalışmalarına başladı. Ama gelin görün ki, açıklanan başkan adaylarının ve açıklanmayan aday adaylarının belediyelerdeki destekçileri adeta belediyeleri boşalttılar, firar ettiler. 

Özellikle Büyükşehir ve Muratpaşa Belediyesinin kadrosundaki alınan izinler, raporlar bir kontrol edilse bile ortaya nasıl bir tablo çıktığını görebilirsiniz.

Bakın bunlar işin püf noktasını da bulmuşlar. Yıllık izinler 5’şer günlük alınıyor ama o izinler 9 günlük oluyor. Belediye işçisinin, memurunun aldığı izin Pazartesi başlıyor ama izinin başında hafta sonu, sonunda hafta sonu olunca o 5 günlük izin 9 güne çıkıyor.

Bir büyükşehir belediyesi çalışanı üç hafta üst üste iki günlük izinler alıp, “Muratpaşa adayımız açıklanacak” diye Ankara’ya gidiyor. Açıklandıktan sonra adaylarını asker uğurlaması gibi havalara atıp, zafer kazanmış muzaffer komutan gibi konvoyla Antalya’ya gelmek için.

Muhtemelen bu gün de 1 günlük izin alarak, aday adayının yandaşları tarafından Ankara’ya götürülecek. Yarın kalabalık bir grup olarak PM üyeleri üzerinde etki yaratmaya çalışacaklar.

Bir başka büyükşehir çalışanını düşünün. CHP değil, tam karşısındaki partinin yönetiminde yer alıp,5’er günlük izinler alarak seçim çalışmasına katılması sizce demokratik hakkını kullanması mıdır?

CHP’li belediyeden maaşını tıkır tıkır al, CHP’ye gönül vermiş işçileri tespit et. “Biz göreve geldiğimizde bunların hepsini göndereceğim” diye her yerde konuş.

Peki seçim çalışması yapması demokratik haklarıysa, tıkır tıkır maaşını aldığı belediyede hizmet üretmesi gerekmiyor mu?

Bu insanın çalışmasına ihtiyaç olduğu için belediyede işe alınmış. O’nun yapmadığı hizmetler, halka verilen eksik hizmettir.

Bakın ayırım yapmıyorum. Her iki zıt partinin iki ayrı destekçisi çalışanından örnek verdim.

Buna benzer örnekler de çok inanın bana. Kaç tanesini biliyorum böyle. 

Ha bu işe ASAT, ALDAŞ; EKDAĞ; ANET gibi belediye şirketlerinde çok ama çok daha fazlası yaşanıyor. Hele ANET ve ASAT aday peşinde koşan çalışanlar diğerlerine fark atar. 

Bu gün Muratpaşa Belediyesine de gitseniz, Büyükşehir Belediyesine de gitseniz durum aynı. Hele seçime 1 ay kala belediyeler adeta boşalacak.

Birim amirleri yeni gelecek belediye başkanına göre pozisyon alacağı için, çalışanlarını fazlaca işe gelin diye sıkıştırmıyor. 

Ha bir de bunlara seçimi fırsat bilen bazı belediye çalışanları da adeta firarda

Adaylar, aday adayları lütfen belediye çalışanlarını rahat bırakın.

Belediye demek halka hizmet demek ve halkın hizmet edilmesinin zamanından çalıyorsunuz.

Bu yazı toplam 2042 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.