1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 25 °C

"BU TEZGAHTA KİMLER VAR?"

Teslime Tosun

Toplaşın gıybet var!

Amaniiin dün neler olmuş neler?

Muhittin Böcek Başkanımız seçim çalışmaları içinde esnaflarla buluşmalar gerçekleştiriyor.

AESOB’da yapılan toplantıya kefalet ve oda başkanları filan kalabalık bir grup. Muhittin Böcek sorunları dinliyor, notlar alıyor, konuşma yapıyor derken soru-cevap kısmına geliyor iş.
Burada Arif Afşin söz alıyor ve Muhittin Başkan’a hitaben diyor ki, “Sayın Başkanım UKOME kararı ile taksilerdeki güvenlik kamera sisteminin denetimini Antalya Şoförler Odasına verdiniz. Bu şekilde vatandaşların da özel hayatının gizliliği de ihlal edilmiş oluyor. Yarın şantaj olayları filan olursa nasıl çıkılacak bu işin içinden. Devlet kurumu olarak bu denetim sizin yetkinizde. Siz taksici esnafına kameraları ücretsiz taktıracağınızı söylediniz. Bu kameraların taktırılması için ben sponsor olacağım ve 6 bin 615 taksiye ücretsiz güvenlik kamerasını sizin adınıza ben taktırayım” diyor.

Film burada başlıyor.

"BEN VERMEKTEN, MEHMET ALİ ALKAN RÜŞVET ALMAKTAN CEZA ALDIK"

Sonrasında Arif Afşin, “Ben Mehmet Ali Alkan’a muhalif filan değilim yanlış anlaşılmasın. 7 Ağır ceza Mahkemesinde ben rüşvet vermekten, Mehmet Ali Alkan’da rüşvet almaktan yargılandık ve ceza aldık.  Cezamız üst mahkemede onandı. Şimdi bölge adliyesinde bekliyor. Bu gün varız, yarın yokuz” diyor.

Bu arada Alkan’ın grubundan Arif Afşin’e yönelik olarak “Şov yapma burada” diye bağırırken, bir yandan da toplantının moderatörlüğünü yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere’ye “Neden Arif Afşin’e söz verdin diye tepkiler gelince, Adlıhan Dere “Arkadaşlar burası şoförler odası değil, AESOB’tur. Benim toplantıyı nasıl yöneteceğimi kimseye sorgulatmam. Biraz sonra şoförler odasına geçilecek. Siz orada konuşun” diyor.

Elbette bu arada Alanya Şoförler Odası başkanı başta olmak üzere diğer ilçe şoförler odası UKOME’nin aldığı denetleme yetkisinin Antalya Şoförler Odasına verilmesini eleştiriyorlar.

“Bizler hepimiz ayrı odalarız. Biz Antalya Şoförler Odasına bağlı şube değiliz ki, bizim taksilerimizin güvenlik kamerasını izleme yetkisini buraya veriyorsunuz? Bizim üst kuruluşumuz TŞOF’tur. Siz bizi Antalya Şoförler Odasına bağlıymışız gibi karar alamazsınız. Bu kararınız yanlıştır” diyor

BEDAVA KAMERA TAKMAK İSTEYENE TEŞEKKÜR YERİNE SALDIRDILAR!

Toplantının sonuna doğru Arif Afşin, AESOB’dan çıkarken Mehmet Ali Alkan’ın yönetiminde olanlar “Sen taksilere nasıl bedava kamera takacağım dersin” diyerek kapıda hücum edip saldırıyorlar. Yumruklar, tekmeler havada uçuşuyor.

Şoförler Odası’nda ise muhalif olmayan taksicilerin doldurduğu düğün salonunda ise hiçbir şeyden habersiz olarak Muhittin Böcek’e ve Mehmet Ali Alkan’a teşekkürler filan.

Çevreden duyanların yalancısıyım. Yalan yanlış aktardılarsa günahı onların boynuna.

Çıkışta ise Adlıhan Dere, Mehmet Ali Alkan’a “Bu işler yanlış şeyler. Neden böyle şeylere kalkışıyorsun? Kusura bakma ama bu işin ortalığa döküleceğini senin hesaplaman lazımdı. Ben orada söz isteyen herkese söz vermek zorundayım. Yoksa Arif Afşin’e söz vermemiş olsaydım, yarın bu adamlar kalkıp “Kurduğunuz tezgahın içinde Adlıhan Dere’de var” diye dedirtmem kendime. İsmimin böyle şeylerle anılmasına asla müsaade edemem. Ne hesabınız varsa Şoförler Odasında görün. AESOB hem partiler üstü, hem de ticaret üstü bir kurumdur. Bu kurumun kimliğini asla kamuoyunda tartışmanın içine çekilmesine müsaade etmem” şeklinde sert cümlelerle Sayın Alkan’ı uyarmış.

Dedim ya, söyleyenlerin yalancısıyım.

Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan ve yönetimindekilerden bazılarını bu şekilde öfke nöbeti geçirebilecek kadar, saldıracak kadar, adam dövecek kadar zıvanadan çıkıyorsa, demek ki bu taksilere takılacak kamera işinde çok daha büyük bir rant olayı var arkadaşlar.

Peki bu tezgahta kimler var? Kimler bu organize işlere bulaştı? 

Bekleyip göreceğiz!

 

NOT 1: Taksilerde güvenlik kamera denetimlerinin Şoförler odasına verilmesi gerçekten vahim bir olay. Bence vatandaşın özel hayatının gizliliğini ihlal konusu çok önemli. Düşünsenize iş insanısınız veya siyasetçi. Sevgilinizle gizlice arabaya bindiniz ve hiç kimsenin bilmesini istemiyorsunuz. Bu görüntüler şoförler odasında herkesin izlediği bir durumdasınız. Bu görüntüleri alan birisi basına sızdırırsa neler olur? OOO hafsalam almıyor. Büyükşehir Belediyesinin derhal bu yanlıştan dönmesi gerekiyor.

NOT 2: Muratpaşa Belediyesinin eş başkanı Ma Oyaa Kansu, düz işçi ve meclis üyesi adayı Murat Kaya, söyleyin bakayım hanginiz benim internet haber siteme seçim ilanı göndermeyi yasakladınız?

Ben Ümit Uysal’a sordum “Ben hiç öyle şey yapar mıyım? Asla böyle bir talimat vermedim” dedi.

O ilan parasıyla ben zengin olmam, sizden de eksilmez.

Vallahi kızmıyorum.

Ben de olsam beni per perişan eden yazılar yazan bir gazeteciye seçim zamanı ilan verilmesine karşı gelirdim. Elimden geleni, ardıma koymazdım. Sonuna kadar haklısınız.

Sadece iç güdüsel olarak çok meraklı birisiyim. Hanginiz yasakladı sadece onu öğrenmek istiyorum ve meraktan çatlıyorum.

İnanın 150 gram yağım eridi öğrenemedim diye.

Bu yazı toplam 2252 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.