1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 29 °C

Büyükşehir personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi

Büyükşehir personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya Narkotik Şube Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmayla, personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Antalya Narkotik Şube Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmayla, personeline uyuşturucuyla mücadele eğitimi verildi.

Gittikçe yaygınlaşan ve kişileri sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak yıpratan uyuşturucu problemiyle ilgili çalışma yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Antalya Narkotik Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa bir çalışma yürüterek, personeline konuyla ilgili eğitim verdi.

Madde kullanımının zararları anlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleşen eğitimde konuşmacı olarak yer alan Antalya Narkotik Şube Polisi Şahin Demirkıran, narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı ve kullanımı, narkotik madde çeşitleri, uyuşturucu satılan yerler, uyuşturucu suçlarında yasal durumlar, madde kullanımı ile mücadele merkezleri, uyuşturucu madde kullanan kişilerdeki belirtiler ve uyuşturucu maddelerin kişilerdeki fiziksel ve sosyal etkileri konusunda bilgi verdi. Demirkıran, "Uyuşturucu maddeler, sağlığa verdiği zararların yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına yansıyan hukuki, sosyal, ekonomik sorunları da beraberinde getirmektedir" dedi.

Psikolojik boyutu ele alındı

Eğitimde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı çalışanları, Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşegül İnci ve Psikolog Ayşe Şahin de konuşmacı olarak yer aldı. Şahin, uyuşturucu madde kullanım problemi olan bireylere nasıl davranılması gerektiğinden bahsetti. İnci ise konuşmasında, toplum olarak uyuşturucu maddelere yaklaşımın nasıl olması gerektiğinden söz etti.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.