1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 28 °C

ÇADIR KARIŞTI

ÇADIR KARIŞTI
Bir günde iki yazı yazmak adetim değildir ancak bu gün bir istisna yapacağım. İki bomba gibi kulis haberim var.

İlki Muratpaşa Belediye Başkanı ve CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı  Ümit Uysal'ın Antalya'da kendi ismi üzerinde mutabakat sağlanması için İYİ Parti ile yoğun mesai harcamaya başladığı bilgisiydi. Uysal kendi ismi üzerinde ittifak kurularak hem CHP İl Teşkilatının hem de İYİ Parti il Teşkilatının ortak adayı gibi sunulmasını istiyor. 
İYİ Parti ve CHP'nin ortak aday olarak kendi ismi üzerinde ittifak kurulması için ise büyük pazarlıkların hali hazırda devam ediyor. Bu kulis bilgisine bonus olarak da size HDP'nin Antalya il bazında teması sağlayacak kişiler ile perde arkasında başka bir pazarlığın sürdüğü kulislerini de sizlerle paylaşayım. Uysal bunlara ilaveten Alevi oylarının bölünmemesi ve kendi ismi üzerinde mutabakat sağlaması için bazı Alevi dedeleri, kanaat önderleri ile belirli konular üzerinde anlaştığı ileri sürüldü. 

İkinci kulis bilgisi ise AK Parti Kepez İlçe teşkilatı tamamı istifa etti.(rildi)

Hemen açıklayayım. AK Parti Kepez İlçe Başkanı Mustafa Erol, AK Parti Kepez Belediye Başkanı adayı olmak istiyor. Erol, İl Başkanı ve Hakan Tütüncü'nün tüm uyarılarına rağmen istifa ederek adaylık başvurusunda bulunmak istiyor. Hakan Tütüncü, Kepez İlçe teşkilatında bulunan adamları tarafından an be an aktarıldığı için ne olduğunu, neler döndüğünü, kimin ne söylediğini, hangi pazarlıkların yapıldığını, kimin kimle oturup kalktığını gayet iyi biliyor. 
Teşkilatçı adam elbette bilecek. Kendi ilçesindeki teşkilatın neler yaptığını bilmezse iki dönem orada nasıl belediye başkanlığı yapacaktı. Ancak ilçe başkanı Erol ve teşkilattakilerin hesaba katmadıkları bir şey vardı. Hakan tütüncü yumuşak başlı ise kim dedi uysal koyun diye. 
Bunun üzerine yoğun bir mesai geçiren Tütüncü, geçtiğimiz Cumartesi günü Kepez'e belediye başkanlığı arzusu ile istifa eden Mustafa Erol'un ardından il teşkilatına, Ankara Genel Merkez teşkilatlarına restini çekti.
 "Ben bu ilçe teşkilattaki adamlar ile çalışmam, hele hele seçime hiç gitmem" diyerek tavrını çok sert bir şekilde ortaya koydu.  
Bunun üzerine  İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Ankara'dan gelen talimat gereğince tüm ilçe teşkilatındakilere "İstifa edin" sözlerini tebliğ etti. Yani "Görevden almayayım, siz istifa edin" mealinde. Yoksa hepsi birden "Biz Mustafa Erol'un arkasındayız" diyerek istifa etmezlerdi. Her ne kadar bunun aksi iddia edilse de Kepez'de çadır karıştı. 
Bu arada Aksu'da yine Ak Partiden istifalar arka arkasına geldiği haberleri geliyor ama orayı daha doğrulatamadım. 

Bu haber toplam 2847 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.