1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 21 °C

CEM KOTAN: ÇILGIN PROJE YOK, HEPSİ HAYATIN İÇİNDEN

CEM KOTAN: ÇILGIN PROJE YOK, HEPSİ HAYATIN İÇİNDEN
CEM KOTAN: ÇILGIN PROJE YOK, HEPSİ HAYATIN İÇİNDEN

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, basınla buluşmasında projelerini tanıtırken “Burada çılgın proje yok. 41 projenin hepsi Konyaaltı halkının talep ettiği şeyler. Biz onların taleplerini size yansıtıyoruz” dedi. Kotan önceki başkanlar Muhitin Böcek ve Semih Esen’in de değerli çalışmalar yaptığını, o çalışmaları geliştireceklerini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, bugün Konyaaltı sahilinde Porto Bello Oteli’nde basınla kahvaltıda bir araya gelerek, belediye başkanlığı için hazırladığı ve halkın taleplerinden oluşan projelerini tanıttı.

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP milletvekilleri Aliye Coşar ve Cavit Arı, Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Konyaaltı Seçim Komitesi Başkanı 22. Dönem Milletvekili Tuncay Ercenk, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz, Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanı Nedret Yıldırımdemir, Konyaaltı İlçe Gençlik Kolları Başkanı İsmail Koçak, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı temsilen meclis üyesi Belgizar Burcu, Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran ile birlikte diğer CHP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Proje tanıtım toplantısı ve basınla kahvaltı programı, saygı duruşu ve hep birlikte İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar, Cem Kotan ve projelerle ilgili videoların gösterimi yapıldı.

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, toplantıda yaptığı konuşmada adaylığı açıklandıktan sonra 2 aylık bir çalışma süreci geçirdiklerini ve o dönem bazı problemler olduğunda basının kendisinden doğru bilgileri alarak yayınladığını belirterek, basın mensuplarına teşekkür etti.

ÇILGIN PROJE YOK, HEPSİ HAYATIN İÇİNDEN

Aday adaylığı döneminde elinde 100 kadar proje olduğunu dile getiren Cem Kotan, adaylık açıklandıktan sonra 2 ana konunun öne çıktığını açıkladı. Kotan, şöyle devam etti: “Birincisi sloganımız ne olacaktı. Aday adayı iken ‘Konyaaltı’nı birlikte yöneteceğiz’ sloganını devam ettirme kararı aldık. Bunu gerçekleştirmek için de 100 projeyi bir kenara bıraktık. Halkımıza ineceğiz, onların talep ve isteklerini dinleyeceğiz, projeleri ona göre şekillendireceğiz dedik. Aslında şu anda saydığımız 41 projenin hepsi Konyaaltı halkının talep etiği şeyler. Biz onların taleplerini size yansıtıyoruz. Burada çılgın proje yok. Hepsi hayatın içine dokunan, hayatın içinde konfor alanları yaratmayı amaçlayan projeler.”

Cem Kotan, katılımcı, demokratik bir belediyecilikle Konyaaltı’nı yönetme taahhüdüyle yola çıktığı için, projeleri de, yol haritasını da Konyaaltı halkının belirlediğini söyledi.

Halkın en önemli taleplerinden ikincisinin Konyaaltı Belediye Başkanı ile halk arasındaki iletişimin geliştirilmesi olduğuna dikkati çeken Kotan, “Bize belediye başkanı aramızda olsun, esnafı ziyarette bulunsun, parkta olsun, sporda olsun devamlı hayatın içerisinde yanımızda olsun talepleri geldi. Biz söylemlerimizin ne kadar doğru olduğunu gördük. Katılımcı, demokratik, Konyaaltı halkıyla birlikte yöneteceğiz dememizin aslında ne kadar altını doldurduğunu gördük” dedi.

Oy oranları konusunda da Cem Kotan, “2 aylık bir süredeki çalışmalara bakıldığında, yaşanan tartışmalara rağmen muazzam bir şekilde ittifakla aldığımız oylara yakın bir orana doğru götürüyor. Bundan çok memnunuz. Alana, sahaya çıktığımızda muazzam kalabalıklar ortaya çıkıyor. Konyaaltı halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ENGELLİLER İÇİN YAŞANABİLİR BİR KENT

Göreve geldiği zaman bir eve bakıldığında Konyaaltı Belediyesi’nin görülmesini istediklerini söyleyen Kotan, şöyle devam etti: “Bir eve girdiğimizde bir çocuğumuz varsa onun kreş sorunu yaşamasını istemiyoruz. O yüzden kreş sayısını 2 katına çıkaracağız. Bir engellimiz varsa engelsiz Konyaaltı’nda yaşamasını istiyoruz. Sokağa çıktığında, parklara gittiğinde zorluk çekmesin istiyoruz.”

Engelliler konusunda Antalya’daki en büyük sorunun çoğunlukla mevcut özel işletmelerde girişler, çıkışlar ve tuvaletlerde olduğunu anlatan Kotan, göreve geldiğinde ruhsat verme noktasında engelliler ile ilgili bu sorunların göz önünde tutulmasını sağlayacaklarını söyledi. Zaten bunların yasada belirtildiğine dikkati çeken Cem Kotan, olmayanlar noktasındaysa projeleri olacağını, engelli vatandaşların en büyük talebinin bu olduğunu aktardı. Bugün engelli vatandaşlarla görüşeceğini ve onlara bu konuda taahhüdü basın kahvaltısında verdiğini söyleyeceğini aktardı.

Yaşlılarla ilgili yaşlı merkezleri, emekli kahveleri gibi projeleri olduğunu belirten Kotan, yaşlılıklarını konfor içinde geçirmeleri için her şeyi yapacaklarını söyledi. Konyaaltı’nda yaşayan kadınlar içinse Cem Kotan, hobi atölyelerinden parkların ışıklandırılması ve güvenlik konusuna kadar ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı

BELEDİYE BAŞKANININ HAYALİ OLMALI

Kotan, “Bir kentte bir belediye başkanı olacaksanız her zaman hayaliniz olmak zorunda. Hayaliniz yoksa o kentte belediye başkanlığı yapmanın anlamı da yok, iddiası da yok” dedi.

Antalya’da 20 yıldır siyaset yaptığını, gençlik kolları başkanlığından meclis üyeliği ve büyükşehir çalışmalarına kadar hep Konyaaltı’na yakın olduğunu ve hizmet ettiğini anlatan Cem Kotan, “En büyük hayalim Konyaaltı’nı Konyaaltı halkıyla birlikte yönetmektir” dedi.

Halkla yönetme anlayışının nasıl olacağı sorusuyla karşılaştığını dile getiren Cem Kotan, “Birincisi Muhtarlar Meclisi düşünüyoruz. Bir ilçede muhtarlar ve belediye başkanları seçilmiş olarak görev yapar. Bunlar atanmış değil, halkın tercihiyle gelmiş kişilerdir demokraside. Ama muhtarlar ile belediye başkanları arasında her zaman için bir bürokrasi var” dedi. Muhtarlarla belediye başkanının 3 ayda bir periyodik olarak bir araya gelip ilçeyle alakalı değerlendirme yapacağın anlatan Kotan, “Hiçbir bürokrat olmayacak. Divan başkanlığını belediye başkanı yapacak. 39 muhtarla gerekirse 3, 4 saat toplantı olacak. Belediye başkanı orada bürokratlara gerekli talimatı verecek. 3 ay sonra tekrar toplantıya geldiğinde hizmet yapılmadıysa belediye başkanı onun hesabını soracak” dedi. CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan, böylece hesap vereceklerini, denetlenip yetkilerini paylaşmış olacaklarını kaydetti.

İkinci olarak katılımcı demokrasi, ‘Konyaaltı nı birlikte yönetelim’ sloganı altında mahalle toplantıları yapmak istediklerini belirten Cem Kotan, sorunları mahalle mahalle dinleyeceklerini, özellikle seçimden sonra buna hemen başlayacaklarını, böylece bir rota çizeceklerini, gerekli takvimi, bütçeyi oluşturacaklarını söyledi. Cem Kotan, ikinci toplantıda halkın taleplerinin yerine gelmemesi halinde hesap vereceklerini dile getirdi.

ÖNCEKİ BAŞKANLARIN PROJELERİ DEĞERLİ

Cem Kotan, “Böylece belediye başkanı, belediye meclis üyeleri olarak biz yetkiyi halkla paylaşıyoruz. Bunun benim açımdan yıllardır bulunduğum siyasi partim açısından, demokratik temeller açısından, katılımcı demokrasi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. İvedilikle faaliyete geçirip halkla buluşmak istiyorum” dedi. Şu anda halkla belediye arasında bir sıkıntı olmadığını, yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurgulayan Kotan, ilişkilerin katılımcı anlayışla gelişmesinden yana olduğunu belirtti.

Bu olayda üçüncü olarak denetim mekanizmasının basın olduğuna işaret eden Cem Kotan, “5 yıl boyunca çok güzel bir hikaye yazmak istiyoruz. Bunu Antalya’ya duyuracak olan da sizler olacaksınız” dedi.

Tanıtımını yaptığı projeler konusunda Cem Kotan, önceki başkanların çalışmalarına da değinerek şunları söyledi: “Muhittin Böcek zamanında, Semih Esen zamanında, değerli başkanlarımız zamanında yapılan projeler de var içlerinde. Bunları geliştireceğiz demişiz. Biz geçmişimize bağlıyız. Benim için çok değerli iki belediye başkanı ve partimin belediye başkanları. Onların yaptığı projeleri biz devam ettireceğiz. Ama ne yapacağız, geliştireceğiz. Biz aldığımız çıtayı üste taşımakla mükellefiz. Eksik noktalar vardır. Biz onları tamamlaya tamamlaya CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliğini Konyaaltı’na daha iyi yansıtmasını sağlayacağız. Halkçı belediyeciliğin nasıl yapıldığını Konyaaltı’na, Antalya’ya, Türkiye’ye göstermek istiyoruz” diye konuştu.

Cem Kotan, makam aracı ile makam otosu arasında sıkışmayacağını, her zaman halkın arasında olacağını söyledi.

AMAÇ REKOR KIRARAK KAZANMAK

Proje tanıtım toplantısına katılan CHP milletvekili ve yöneticileri de söz aldı. 22. dönem CHP Milletvekili Tuncay Ercenk, “Yarın büyük önder, devlet adamı, devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya ziyaretinin 94. yıldönümü. Atatürk, Erenkuş semtinden baktığında gördüğü manzara karşısında ‘Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir’ demişti. İnanıyorum ki 31 Mart’ta, Atatürk’ün gördüğünü bu eşsiz güzellikteki manzarayı Konyaaltı’nı, onun ilke ve devrimlerine inanarak yönetecek Cem Kotan’ı belediye başkanı olarak seçeceğiz” dedi.

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz de, “Konyaaltı’nda seçim kazanmak muhtemel bir durum ancak biz sadece seçim kazanmak için kendimizi güdülemedik, rekor kırmak üzere yola çıktık. Seçimlerde sosyal demokrat belediyecilik bayrağını dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı.

KONYAALTI’NDA NÖBET DEĞİŞİMİ

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı da “Bu dönem bir nöbet değişimi oluyor. Genç arkadaşımız Cem Kotan bayrağı devralıyor. Bizim parti anlayışımızda parti meclisinin aldığı kararlar önemlidir, bu kararlar etrafında birleşmemiz kadar doğal bir şey yoktur. Adayımız Cem Kotan’ın arkasındayız. Önümüzdeki dönem içerisinde yapacağız çalışmalarda yanında bulunacağız. Cem Kotan’ın bir geçmişi de var bugüne mahsus bir isim değil parti geçmişi olan bir isim. Kotan 2004- 2005 dönemlerinde gençlik kollarımızda merkez ilçe başkanlığı yaptı” şeklinde konuştu.

Konyaaltı’nın sosyal demokrat belediyeciliğin kalesini olduğunu söyleyen CHP Antalya Milletvekili Aliye Coşar, “Cem Kotan halkçı, sosyal demokrat projeleriyle Konyaaltı’nı en iyi şekilde temsil edecektir. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, belediye meclis üyesi adaylarını basına tanıttı, daha sonra fotoğraf çekimi yapıldı.

 

Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.