1
  • BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • Antalya 24 °C

Çevreci otoparkta sona doğru

Çevreci otoparkta  sona doğru
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Projesi kapsamında üstü park altı otopark olarak projelendirdiği Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı’nda hızla sona doğru yaklaşılıyor.

Şarampol Projesi’nin son etabı olan Cumhuriyet Mahallesi Yeraltı Katlı Otoparkı’nın üst kısmı yeşil alan olacak. İlk etapta 307 aracın istifade edeceği otopark Şarampole nefes aldıracak. Efsane Geri Dönüyor sloganıyla hayata geçirilen ve büyük beğeni toplayan Şarampol Projesi’nin otopark ihtiyacına çözüm bulmak üzere yapımına başlanan yer altı otoparkı, zemin altında 4 kat projelendirildi. Mekanik katlı park (pnömatik) sistemine uygun bir şekilde tasarlanan projede, ihtiyaç dahilinde iki misli araç buradan istifade edebilecek.

 

İZOLASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI

Üstü park altı otopark olacak projenin devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Dairesi yetkilileri, “17 metre derinliğinde kazıyla başlatılan projede şu an devam eden 4  kat boyunca zemin silme işlemleri 1 hafta içerisinde tamamlanıp zemin epoksi uygulaması başlatılacak. 4 kat boyunca sıvalar da tamamlanıyor. Rampa tavanlarında sıva çalışması yapılıyor. Ekiplerimiz en üst kat üstünde izolasyon çalışmasına başlıyor. Elektrik ve tesisat çalışmaları da devam ediyor. Tüm bu işlemlerin ardından peyzaj çalışmaları başlayacak” diye konuştu. 

 

 

YEŞİL ALAN İLE OTOPARK ÇÖZÜMÜ

Çevreci proje ile Şarampol Caddesi’ne gelen ziyaretçiler, esnaf ve mahalle sakinleri otopark sıkıntısı yaşamayacak. Yeraltı otoparkının üstü de tamamen yeşil alan olarak değerlendirilecek. Çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, spor egzersiz alanı, 3 adet su havuzu, oturma alanları ile Cumhuriyet Mahallesi yeni bir yaşam alanı kazanacak. MAHSUM ALTAŞ

Bu haber toplam 2329 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.