1
  • BIST 10055.98
  • Altın 2415.92
  • Dolar 32.207
  • Euro 34.779
  • Antalya 21 °C

ÇİFTE STANDART

Teslime Tosun

 

Sosyal medyada ‘Haber dijital analiz’ isimli bir haber sitesi var. Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden ilginç haberler, ilginç analizleri yayınlıyor.

 

Dün Antalya’dan ilginç bir paylaşım vardı.

“Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun rüşvet almakla suçladığı Egemen Bağış’la fotoğraf paylaşması tartışma konusu oldu” diye.

İşte o fotoğraf

egemen-bagis-umit-uysal.jpg

Aslında bu fotoğraf 11 Eylül 2022 tarihinde Prag’da çekilmiş. Muratpaşa Belediyesinin Çekya’nın başkenti Prag’la birlikte 6 belediye ile kardeş protokolünde çekilen fotoğraflardan birisi.

Bu fotoğrafların haricinde başka fotoğraflarla birlikte aslında o dönem Ümit Uysal başkan “Prag büyükelçimiz Sayın Egemen Bağış’ta imza törenimize katıldı” şeklinde bir yazı ile bunları yayınlamıştı. Dün haberi okuyunca yeniden baktım ama göremedim.

Egemen Bağış’la olan iki ayrı ikili fotoğraf kaldırılmış, toplu fotoğraf kalmış.

 

Sayın Uysal bu fotoğrafları imza törenine gelen Türkiye Cumhuriyetinin Büyükelçisi ile nezaket çerçevesinde çektirdi. Doğru mu?

Doğru


Peki Egemen Bağış kimdir?

Geçtiğimiz yıl Akşehir'de yapılan yörük toyunda, karşısında oturan Ümit Uysal'ın gözlerinin içine baka baka "Rüşvet alanı büyükelçi atadılar. Bu olmaz" diye anlatmıştı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Bunların tamamı da Halk TV'de canlı yayınlanmıştı. 

 

 

 

Bir başka paylaşımında ise 

 

umit-uysal-egemen-bagis2-001.jpg

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kılıçdaroğlu, “Yönetilemeyen TÜRKİYE” başlığıyla yayımladığı yazıya “Sen asla ve asla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil edemezsin! Senin temsil ettiğin makam “Saray”dır!” diye yazdığı kişidir.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçimden önce verdiği bir beyanatta “Özel bir liste hazırlamadık ama rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Devleti temsil etmesi gereken büyükelçi, iktidar propagandası yapar mı? Prag Büyükelçisi Egemen Bağış ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile çalışmayız..” dediği isimdir.

Sayın Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Orta Avrupa'da cuma namazı @Prag" notuyla fotoğraf paylaşan Bağış için, "Büyükelçi olduğu ilde camiye gitmiş fotoğraf çekip reklam yapıyor. İbadette, inançta reklam var mıdır? Allah'ı kandıracağını mı sanıyorsun sen?" diyerek sert tepki gösterdiği isimdir.

 

Seçimden hemen önce eski AB Bakanı ve Prag Büyükelçisi Egemen Bağış da CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında 24 Ocak 2014 tarihinde bir paylaşım yapmıştı. Paylaşımda 1996 tarihli bir gazete sayfasını paylaşan Bağış, gazete kupürünün Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı dolandırdığını iddia ediyordu. Bu fotoğrafı yeniden dolaşıma sokan isimdir.

EĞRİ OTURUP, DOĞRU KONUŞALIM

 

Şimdi eğri oturup, doğru konuşalım Ümit Uysal’ın başında olduğu Muratpaşa Belediyesinden bir şekilde nemalanan sevgili CHP’liler.

 

Egemen Bağış’la şu fotoğrafı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen vermiş olsaydı ve şimdi bunlar bir haber sitesinde yayınlanmış olsaydı altına neler yazardınız acaba?

Ya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in fotoğrafı olsaydı?

 

Hele bir de önceki dönem Belediye Başkanımız Menderes Türel olsaydı o fotoğraflar küfür ve hakaretlerle bezenmiş bir şekilde sizin tarafınızdan paylaşım rekorları kırmaz mıydı?

Muratpaşa Belediyesinde bankamatik olanlar, personel takip sistemini aldığı yedek cep telefonuna yükleyip, işe gelip çalışmak zorunda olan bir personele verip, her sabah işe geliyormuş gibi tuşa bastıranlar, işe alınan torbacılar, suç makinaları, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın sanki babasının çiftliğindeki mandırayı kiraya verir gibi verdiği otoparkları, büfeleri kapanlar. Servis işlerini alanlar, belediyede aklınıza gelmeyecek yerlerden nemalanan ve kendisine CHP’li diyen Sayın Uysal’ın lejyonerleri bu fotoğraf karşısında çılgına dönmüş gibi hakaretlerinizi ardı ardına sıralamaz mıydınız?

 

İşte ben sizin bu çifte standartınız karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum.

 

NOT: Bu arada Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Prag Büyükelçiliği'nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısıyla bir parka Atatürk heykeli koyma talebini reddeden kardeş kenti Prag altıncı bölgesine mektup yazdı. Kararın gözden geçirilmesini talep eden Başkan Uysal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e iftira niteliğinde bakış açısıyla bir karar verildiği takdirde derhal kardeş kent sözleşmesini feshedeceğimizi bildirdik” demişti.

 

Sahi ne oldu o iş?

Aradan onca zaman geçti.

Söz ağızdan çıktı. Ulu önderimize saygısızlık yapan Çekya hükümetine karşı iptal ettik mi kardeş kent protokolünü?

Yoksa CHP tabanına şovenist bir selam çakıp, yola devam mı?

 

Var ya, yeminle size Ümit Uysal biliyor bu işi

Bu yazı toplam 2322 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.