1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 27 °C

ÇİFTE STANDARTINIZ BATSIN SİZİN

Teslime Tosun

 

Dün Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Hakan Tütüncü’nün projelerini açıkladığı lansman için Kundu’daydım.

 

Giderken “Daha uzak bir yer bulamadılar mı? Şurda Mimar Sinan Kongre Merkezi var. Taaa anasının nikahına gidiyoruz” diye söylenerek gittim.

Oraya vardığım zaman neden buranın tercih edildiğini anladım. Yer-gök insandan geçilmiyordu.

O kalabalığı üç tane Mimar Sinan kongre merkezi anca alırdı diye düşünüyorum.

4 katman halinde ve öndeki yerlerde sandalyeler dizilerek vatandaşlar oturtulmuş idi.

Üç ayrı loca ve kameramanlar için bir platform halinde 4 katman ile özel misafirler, başkan adayları ve protokol oturmuştu.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dış İşleri önceki Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, önceki dönem ABB Başkanı Menderes Türel ve İçişleri Bakan Danışmanı ve önceki dönem Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç gözüme çarpanlardı.

Sahne kurulumu bir harika, ışıklandırma ve salonun 3 duvarının aynı anda ekran olarak yansıtılması harikaydı. Konuşmacı olarak Hakan Tütüncü’nün bulunduğu kürsü milimetrik hesaplanarak ışıklandırma mükemmeldi.

Sahnenin derinliğine hayran kaldım. 3 boyutlu bir film izler gibi izledik. Adamlar resmen görsel sihirbazlık yapmışlar.

Sahnede sunum yaparken Tütüncü, zaman zaman esprileri ve doğaçlama konuşmalarıyla, vücut dilini çok iyi konuşturması harikaydı.

Tütüncü’nün projelerinin ilk sırasını Trafik ve ulaşım almıştı.

Yeni katlı kavşakların müjdesini verdi. Benim sayabildiğim Antalya’da trafiğin sıkıştığı, bunalttığı 15 kavşakta katlı kavşak, alt ve üst geçitleri sıraladı. Zaten o alt geçit, katlı kavşaklardan en fazla üç tanesini gerçekleştirse, Antalya trafiğinin düğümü çözülür.

OTOBÜS TERMİNE DOĞU VE BATI OLARAK AYRILACAK

Tütüncü, Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminalinin kaldırarak, Döşemealtı ve Aksu ilçelerimizde şehrin doğu ve batı yakasına ‘İki Adet Otobüs Terminali’ yapılacağının müjdesini verdi.

 

BELEDİYE SOSYAL KONUTLARI

Yapacakları projeleri ardı ardına sıralayan Sayın Tütüncü, “Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizi konut sahibi yapabilmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE vasıtasıyla Uygun Ödeme Koşulları ile Güvenli Konutlar inşa edeceğiz. Antalya’nın ekonomik değerine katkı sağlayan OSB çalışanlarının barınma ve kaliteli yasam ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, OSB-Belediye iş birliği ile sosyal konutlar yapacağız.” Dedi.

İşte burada bana hitap etmiş oldu. Dikili ağacım yok. Herhalde benim gibi emekliye bir tane düşer belki diyecektim TOKİ geldi aklıma.

Sayın Tütüncü burada TOKİ’nin asli vazifesini üstlenmiş olmuyor mu?

Bilemedim.

Devamında tohum bankacılığından, akıllı sulama sistemleri, tarım teknolojileri ve en çok hoşuma giden ‘Antalya Akıllı Tarım Teknolojileri Parkı’ ve ‘Antalya Çocuk ve Gençlik Tarım Kampı’ projesine bayıldım.

Nede olsa serde köylülük var.

LARA BEACH PARK GELİYOR

Konyaaltı Beach Park Projesi'nin bir benzerini Lara bölgesinde, 3.500 dönümlük alanı ve arkasındaki ormanlık kesimi, kültür-sanat ve sporla bütünleşen müşterek bir proje ile entegre ederek hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.” Dedi.

NARENCİYE HALKA AÇILACAK

Tütüncü, Narenciye Bahçesinin halka açılacağının da müjdesini verip, “Narenciye Bahçesi’ni Botanik Park mantığı ile yeniden tanımlayarak hem üretimin artarak devam edeceği hem de Antalyalıların istifade edebileceği önemli bir yaşam alanı haline getireceğiz” dedi.

Şükür!

Narenciye bahçesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ne idüğü bilinmez adamlara kiralayıp, halı saha olmasından kurtarmak birisinin aklına geldi nihayet.

EVLENENE 5 BİN LİRA KİRA YARDIMI

Tütüncü sosyal projelerine yalnız yaşayan 65 yaş üzeri büyüklerimize ihtiyaçları halinde ‘Mobil Sıcak Yemek Servisi Hizmeti’ sağlamakla başlayacağını açıklayarak “Öğrencilere 1 yıl süreyle sabit 7 TL’den kahvaltı hizmeti, yaygınlaştırılmış sosyal tesislerimizde tabldot hizmetlerini ‘Bir Yıl Süreyle Sabit 50 TL’den sunacağız. İlkokula başlayan yavrularımız için ‘İlk Okul Çantanız Bizden’ projemizi başlatacağız. Antalya’da üniversiteye başlayan gençlerimize ‘Bir Yıl Süreyle Ücretsiz Ulaşım Kartı’ vereceğiz. 65 yaş altı emeklilerimize de saat 10.00 ile 16.00 arasında ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız. Yeni evlilere 1 yıl 5 bin lira kira yardımı bizden” dedi.

 

Valla seçilirse ve şu projelerin yarısını bile gerçekleştirirse harika olur.

 

NOT: Yazmayayım diyorum ama “Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil” diye o misal benimkisi.

Biliyorsunuz Muratpaşa Belediyesinin 60 yaşındaki bir emekçisi, zabıta memuru, zabıta memuru yardımcısı diye uydurulmuş bir kadroda çalışan tarafından bıçaklanarak katledildi.

Sayın Ümit Uysal, bu olayda hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi öğleyin çok üzgün yüz hatlarıyla katledilen zabıta memurunun eşine, çocuklarına sarılıyor.

Akşama ise Güzeloba halkı ile vur patlasın, çal oynasın, göbek atmacalı, müzikli, konserli seçim buluşması gerçekleştiriyor. Millet kurtlarını döktükten sonra Ümit Uysal çıkıyor konuşmasını yapıyor, kardeşlikten, komşuluktan vefadan bahsediyor. 

Hadi ordan be!

Bana inanmayan Ümit Uysal'ın sosyal medyasına baksın.

Sanki belediye başkanı olarak hiç bir sorumluluğu yokmuş gibi öğleyin cenazede çok üzgün pozlarla, zabıtanın ailesine nasıl da sarılıyor, ardından akşama da konserli seçim çalışmasının videosunu izlesin. 

Ya bari 1 gün, 1 gün müzik yapmadan seçim çalışması yapamaz mıydınız?

O katledilen Muratpaşa Belediyesinin uzun yıllardan bu yana çalışanı, bir emekçisiydi.

Bu kadar mı değersiz bir emekçinizin cenazesi ve ailesi. Bu kadarcık da mı saygıyı hak etmiyordu.

Eyy CHP’nin öz evlatları o öldürülen sizin de yakınınız olabilirdi. Ailesi olarak bir belediye başkanının bu hareketine içiniz burkulup, ağzınızda acı bir tat kalmaz mıydı?

Onu geçiyorum işte bu nobranlığı Muhittin Böcek yapmış olsaydı eminim CHP’nin öz evlatları olarak ağzınız dolusu hakaret etmek için sıraya girip, Sayın Böcek’i bir emekçinin cenazesine bari 1 günlük saygı göstermeye davet ederdiniz.

Gerçi şimdi nasıl daha önce bazılarınız talimatla Muhittin Böcek’e küfür ediyorsa, aynı talimatla şimdi ya sessizliğe büründünüz, ya da Böcek güzellemesi yapıyorsunuz.

Çakma solculuğunuz batsın sizin. Çifte standartınız batsın sizin.

 

Bu yazı toplam 1833 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.