1
  • BIST 10055.98
  • Altın 2415.92
  • Dolar 32.207
  • Euro 34.779
  • Antalya 22 °C

ÇOK ÜZGÜNÜM

Teslime Tosun

paseyeva.jpg

 

Hani bazı insanlar vardır. Hiç tanımazsınız ama televizyonda, gazetelerde, internet sayfalarında gördükçe onlara kendinizi yakın hissedersiniz.

İşte öyle birisiydi benim için Ganire Paşeyeva. Ama ben tanışma ve çok güzel bir Türk tarihi sohbeti yapma fırsatım olmuştu.

‘İki devlet, tek millet’ sözlerinin altını fazlasıyla dolduran birisiydi. 48 yıllık yaşamına hem Tıp Fakültesini, hem hukuk fakültesini bitirmeyi, gazeteciliği, milletvekilliği ve Azerbaycan’ın Avrupaya açılan yüzü olmayı başarmıştı.

Karabağ’ın geri alınmasıyla ilgili olarak dönemin Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte ilmek ilmek örerek Avrupa parlamentosunun beyinlerine kazıdılar. Yoksa bu gün Ermenistan’lı birisinin şöyle bir yakasına yapışın bakalım başınıza neler geliyor. Azerbaycan, koca Karabağ’ı geri aldı.

Antalya’ya geldiğinde görüşmüş ve toplantının ardından özellikle Ermenilerin yaptığı Hocalı katliamı ile ilgili başlayan sohbetimiz Türk tarihi ve Türk dünyası ile genişlemişti.

Müthiş bir bilgi birikimine sahipti. Ondan öğrenilecek çok şeyim olduğunu fark etmiştim.

Tekrar bir araya gelip, ama bu sefer Azerbaycan’da buluşup sohbet etmek üzere sözleşmiştik.

O günden bu yana algıda seçicilik olarak faaliyetlerini hep takip ettim.

Günlerdir ölüme direniyordu. Azerbaycan’dan gelecek güzel haberi beklerken acı haberi aldık.

 

Mekanın cennet olsun kız kardeşim. Çok üzgünüm.

Türk dünyası çok değerli kızını kaybetti. 

Ganire Paşayeva, 24 Mart 1975 tarihinde Azerbaycan'ın Tovuz rayonundaki Düz Kırıklı kentinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğreniminin ardından Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü'nü ve Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü'nü bitirdi.

 

1998 yılında ANS televizyonunda muhabir olarak çalışmaya başladı ve burada çok çeşitli görevlerde bulundu. 2005 yılında Haydar Aliyev Vakfı'nın halkla ilişkiler bölüm başkanı oldu.

6 Kasım 2005 günü yapılan genel seçimlere bağımsız aday olarak katıldı ve Tovuz milletvekili olarak Azerbaycan Millî Meclisi'ne girdi. Millî Meclis'teki Uluslararası ve Parlamentolar Arası İlişkiler Daimi Komisyonu'nun üyesi olan Ganire Paşayeva, aynı zamanda Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi'nde Azerbaycan Cumhuriyeti'ni temsil eden kurulun da üyesiydi.

NOT: Sizlere ölümüyle ilgili şüphelerim var desem inanır mısınız?  Herkes geçirdiği operasyona bağlıyor ölümünü ancak aynı gün toplantılara başkanlık yapıyor. Akşam bir yemeğe katılıyor. Döndüğünde kusma ile başlayan rahatsızlığı gecenin ilerleyen saatlerinde hastaneye kaldırılacak kadar hızla ilerliyor. Çok kısa süre içinde de komaya giriyor. 

Komplo teorilerini pek sevmem ama bence bu hiç normal bir ölüm değil. 

Bu yazı toplam 2814 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.