1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 23 °C

Çorum'lu bilboard merak konusu oldu

Çorum'lu bilboard merak konusu oldu
Antalya'nın dört bir tarafında "Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz" yazılı billboardlar ile donatıldı. Başka hiçbir açıklama bulunmayan ilan ise kent sakinleri arasında merak konusu oldu.

Bazı Antalya'lılar bir dönem CHP'den Belediye Başkanlığı yapan Çorum doğumlu Mustafa Akaydın'a kinayeli bir gönderme yapıldığını iddia ederken, bazı kişiler ise Mustafa Akaydın'ı övücü bir ilan olduğunda ısrar etti.

 

ASLINDA FİLM İLANI

İlanın ise aslında Çorum Valiliği tarafından, 154 yıl önce kente gelen sığınmacılara karşı misafirperver davranışlarının unutulmaması amacıyla "Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz" diye kısa filmin tanıtım ilanı olduğu ortaya çıktı.

Çorum Valiliği tarafından kentin dini, kültürel ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı ve "Çorumlu" diye başlayan ülke genelindeki olumsuz deyimin ortadan kaldırmak amacıyla bu film hazırlatıldı.

İkinci filmde Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid’e karşı çıkan isyanın bastırılmasında büyük rol oynayan Beşiktaş Muhafızı Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın isyancıların başındaki kişiyi öldürmesi ve bu olayın Çorum’da dilden dile nasıl yayıldığının işlendiği filmin sonunda, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin bastırılması sırasında oğlu ile birlikte şehit olan Çorumlu reklamcı Erol Olçok ve diğer şehitlerin davranışına atıfta bulunuluyor.

Filmin hazırlanmasına ise Çorum Valiliğinin koordinesinde Hitit Üniversitesi, Çorum Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çorum Kültür ve Turizm Derneği’nin katkısıyla üç farklı kısa film hazırlatıldığı öğrenildi.

Film kısa bir süre sonra Antalya'da çeşitli sinema salonlarındave bazı özel salonlarda gösterime gireceği, filmin aynı zamanda "Çorumlunun yaptığını herkesyapamaz.com'dan izlenebileceği belirtildi. İsmail Gürel

Bu haber toplam 10586 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.