1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2440.459
  • Dolar 32.1914
  • Euro 34.6477
  • Antalya 17 °C

DANDANAKAN SAVAŞI

Teslime Tosun

 

İyi bir hafta geçirmenizi dileyerek bu haftanın ilk yazısına başlayalım.

 

Tartışmalı Muratpaşa kongresi de sona erdi.

Hasan Şahin ve Ümit Uysal ekibi, çoğunluğunu Muratpaşa Belediyesinde çalışanlar veya yakınlarından oluşan delegelerin oyları ile ilçe başkanlığı seçimini kazandı.

 

Hayırlı-uğurlu olsun.

 

Son Dandanakan savaşını kazanmış oldular.

 

Bu arada her ilçe seçiminde, özellikle Muratpaşa’da her şey mübahtır diyerek duyduğum kadarıyla yapılmayan kalmadı. Karşılıklı manevralar ve ataklarla seçime gidildi.

 

Sonra da Hasan Şahin çıkıp kürsüden “Emeklerinize sağlık arkadaşlar, şimdi kalkmışsınız Muratpaşa Örgütü dağılmış! Ayıptır! Ayıp! Emeğe saygı olsun. Lütfen rica ediyorum. Bırakın bu işleri! Öyle Konyaaltı Belediyesi'nin deniz manzaralı odalarından burada siyaset yapamazsınız, yaptırmam. Arkadaşlar, kürsüye çıkıp eleştirdiğiniz belediye başkanı Kepez seçimlerine karışmış değil mi? Teşekkür ederim. Benim gençlik kolları başkanım, il başkanım, Antalya’ya 8 milletvekili kazandıran belediye başkanım, partili belediye başkanım, partili! Haddinizi bilin!” diyerek başta Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen olmak üzere konuşmanın tamamında ABB Başkanı Muhittin Böcek’e had bildirip, adeta kükredi.

 

Ama asıl bundan sonrasını ilçe başkan adayı Özgür Güngör’e oy veren 61 delege düşünsün.

Zira seçimde her şey mübahtır mantığı ile hareket edip, seçimden sonra partilisi belediye başkanlarına kükreyerek had bildiren bir ilçe başkanı, rakibine oy veren delegelere neler yapmaz siz düşünün!

 

Bu arada Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen kendi sosyal medyasından Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin’in sözlerini mahkemeye taşıyacağını belirterek, kendi sosyal medya hesabından “Bugün gerçekleştirilen bir ilçe kongresinde ilçe başkanı tarafından, şahsım ve belediyemiz hakkında gerçekle bağdaşmayan iddialar dile getirildiğini üzüntüyle öğrendim.

Asli ve öncelikli sorumluluğumuz; partimizi temsilen hizmet etmekle yükümlü olduğumuz şehirler ve halk için çalışmaktır.

Bunun yerine, her türlü ahlaki değeri bir yana bırakarak sırf siyasi rant devşirmek için asılsız iftiralar üretmeyi mübah gören zihniyeti reddediyorum.

Her türlü hukuki yollara başvurma hakkım saklı kalmak kaydıyla, bu asılsız ve amacı malum sözleri halkımızın vicdanına havale ediyorum” dedi.

 

Başkan Esen’i tanıyorsam, bu işi pek öyle vicdanlara bırakacak biri değildir.

 

Bu günden sonra “Dandanakan Savaşlarının” devamını izleyeceğiz demektir.

 

Her iki tarafa da “Kılıcınız yağlı, gazanız mübarek olsun” diyorum.

 

NOT: Geçtiğimiz günlerde ODATV’de yer alan bir haberde 39 belediyenin, aralarında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve İzzet Yıldızhan’ın da bulunduğu ortaklığı iddia edilmişti.

 

Benim dikkatimi Antalya’dan 4 belediye çekmiş ve bu konuyu iddialar çerçevesinde yazmıştım.

 

AND Firmasının nazik sahibesi Arzu Ballıkaya telefonla arayarak şirketinin, eşi, kardeşi ve kendisine ait olduğunu belirterek “Bu haberler benim daha genç bir kız iken kurduğum ve büyük mücadeleler ile bu günlere getirdiğim şirketimin marka değerine zarar veriyor. Erkeklerin dünyası olarak bakılan asansör bakım firmamda 250 kişi çalışıyor. Onlara istihdam sağladım. Şimdi her belediye piyasada bize şüpheyle bakacak. Lütfen yazınızı düzeltir misiniz?” dedi.

 

Hiç ikiletmeden “Başım üzerine” dedim.

 

Öncelikle bir kadının erkekler dünyasındaki mücadelesini az-çok bilirim.

 

Girişimci bir kadının erkeklerin dangalakça yaptıkları her iş hoş görüyle karşılanırken, kadın o hatanın binde birisini yaptığı zaman “Kadın değil mi beceremedi işte” cümlelerini çok duydum.

 

O nedenle “Hazırladığınız metni gönderin, hemen yayınlayacağım” Dedim.

 

Sıkılmadan okuyacağınızı umut ediyorum.

İşte AND firmasının gerçekleri.

 

AND Uluslararası belgelendirme 2012 yılında kurulmuş bir şirkettir. İddia edildiği gibi ortakları arasında CHP Milletvekili Tuncay Özkan ve İzzet Yıldızhan bulunmamaktadır. Üç ortaklı bir şirket olup tüm Üyeler aile bireylerinden oluşmaktadır. Şirket kurucusu Arzu Ballıkaya Menek, Eşi Selim Menek ve Kardeşi Kubilay Ballıkaya ortaklarıdır. Ekte gönderdiğim ticaret sicil gazetesinde net bir şekilde ortaklık yapısı görülmektedir. 2012 yılından bugüne AND’nin organik ya da inorganik olarak hiçbir siyasi parti ile bir bağı olmamıştır.

 

 

Yazıda bahsedilen ücretler belediyeden değil verilen hizmet karşılığında vatandaştan alınan hizmetlerin bedelidir. Bu bedel protokol süresince yani dört yıl boyunca kazanılan ciroya eşittir. 240 personelin çalıştığı bir şirkette maaş , kira , yakıt , yol ,yemek , stopaj , KDV , matbaa , eğitim ve benzeri tüm giderleri düşündüğünüzde kazanılan paranın bu olmadığı apaçık ortadadır. AND belediyeden ya da belediye AND’den bu işler karşılığında herhangi bir ücret almamaktadır. Belediye adına yapılan bu işlemlerde asansör muayene bedeli vatandaş tarafından direkt olarak AND ‘ye ödenmektedir, bu konuyu araç muayenesi gibi düşünebilirsiniz.

 

 

AND 2012 yılında ilk akredite olan firmaların başında gelmektedir. TÜRKAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yetki alarak her yıl ortaklık yapısı, tarafsızlık ve bağımsızlık konularında rutin olarak denetlenmektedir. Ki ilk kez asansör periyodik kontrolü Yönetmeliği de 2012 yılında yayınlanmıştır. Konyaaltı belediyesi ile yapmış olduğumuz protokolün ilk tarihine bakıldığında bu tarihin 2013 yılı olduğu ekte verdiğim protokolde görülmektedir.

2013 yılından 2023 yılına kadar geçen süreçte hiçbir belediye operasyonel memnuniyet içerisinde olmadığı bir kuruluşla sadece bir milletvekili istiyor diye çalışmaya devam etmez.

 

 

Önemle altını çizmek isteriz ki iddia edildiği gibi Tuncay Özkan ortaklığıyla bu işlerin yapıldığı algısı Tuncay Özkan’ın ilk kez 2014 yılında CHP’ye katıldığı bilgisi ile birebir ters düşmektedir.

2013 yılında daha Tuncay Özkan milletvekili olmadan Konyaaltı protokolü imzalandı ise nasıl olurda CHP tarafından korunuyor olabiliriz?

 

 

AND Antalya bölgesinde sadece 4 belediyeye hizmet vermektedir. Gazipaşa belediyesinde 400 asansör, Gündoğmuş belediyesinde sadece 10 asansör bulunduğunu ve asansör muayene bedelinin sadece 850 TL olduğu durumda nasıl olurda bu bahsedilen tutarları kazanabiliriz? Mesele kazanç ya da siyasi parti olmuş olsaydı Akp’li belediye olan Gündoğmuş belediyesi hizmet verdiğimiz bir belediye olmazdı. Madem siyasi girişimle kurulmuş bir şirketiz ; Neden Antalya’nın en büyük ilçe asansörleri CHP’li olduğu o halde AND tarafından muayene edilmeyip, 250, 10 ya da 400 asansörlü belediyelere hizmet veriyoruz? Bu sorunun cevabı ; Oda TV ‘nin ithamlarının gerçekçi olmadığını apaçık göstermektedir.

Bu yazı toplam 2289 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.