1
  • BIST 10158.63
  • Altın 2471.061
  • Dolar 32.1553
  • Euro 34.9051
  • Antalya 16 °C

DEM PARTİSİYLE GİZLİ PAZARLIK

DEM PARTİSİYLE GİZLİ PAZARLIK
DEM PARTİSİYLE GİZLİ PAZARLIK

DEM PARTİSİYLE GİZLİ PAZARLIK

Antalya’nın Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Menderes Dal’ın, DEM Partisi İlçe Başkanı Mehmet Çobaner ile gizlice görüştüğü ve seçimlerde yardım istediği ortaya çıktı.

DEM Partisi Döşemealtı İlçe Başkanı Mehmet Çobaner’in kayınbiraderi Hikmet Altundağ’ı CHP listesinden 7. Sırada meclis üyesi olarak belirlenmesinin ardından, ilçede yaşayan kürt oylarını bölmeye yönelik ilk girişimi olarak görülmüştü.

“SEÇİMİ KAYBEDİYORUZ”

Meclis üyesi adayı Hikmet Altundağ’ın eniştesi olan DEM Partisi ilçe Başkanı Çobaner’e yaptığı aracılık ile Yeniköy Mahallesi, 65 konutlar yakınlarındaki DEM İlçe Başkanına ait inşaatta geçtiğimiz Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen görüşmede CHP Adayı Menderes Dal, iddiaya göre seçimleri kaybetme riskleri olduğunu belirterek DEM Partisinden yardım istedi.

2 MÜDÜRLÜKTE ANLAŞMIŞLAR!

İddialarla ilgili olarak telefonla görüştüğümüz Mehmet Çobaner “Evet, Menderes Dal kapımıza geldi ve bizden destek istedi. Yerel seçimlerle ilgili olarak ‘kent uzlaşısı’ adı altında CHP ilçe başkanı Veli Çot ve belediye başkan adayı Menderes Dal ile yaptığımız pazarlıkta Döşemealtı Belediyesinden 2 birim müdürlüğü talebimiz olmuştu. Bu talebimiz kabul edilmişti” dedi.

PAZARLIĞI BOZDULAR, ŞİMDİ YALVARIYORLAR

Çobaner açıklamasında “Daha sonra bunlar Döşemealtı’nda seçimi bize ihtiyaçları olmadan kazanabileceklerini düşünerek pazarlığımızı ve oyunu bozup, benim kayınbiraderim olan Hikmet Altundağ’ı 7. Sıradan meclis üyesi adayı gösterdiler. Amaçları ilçedeki kürt oylarını bölmeye, yaptığımız anlaşmaya hile yaparak bozmaya çalıştılar. Ama şimdi seçimi kaybetme riskini görünce kapımıza geldiler. Menderes Dal ‘Bizi destekleyin, seçimi kaybedeceğiz’ diyor. Biz kendilerine kesinlikle kendi adayımıza oy vereceğimizi bildirdik ” dedi.

“CHP BİTİK BİR PARTİDİR!”

Yeniden Refah Partisi Döşemealtı Belediye Başkan adayı Mesut Hekimoğlu’nun CHP ile DEM Partisinin işbirliği içine girdiğini öğrenince yaptığı açıklamada “CHP Artık bitik bir partidir. Döşemealtı halkı önünde kendilerini daha fazla nasıl küçültebiliriz diye düşünüp, gizli görüşmelerle kürt kardeşlerimizin kapısında yalvarıyorlar. Sanki belediyeyi kazanmış gibi müdürlüklerini pazarlıyorlar. Eskilerin bir deyimi vardır, gizlice iş tutan, aleni doğurur’ diye. Menderes Dal Döşemealtı halkından gizlice, kapı arkasında yaptığı anlaşmalar böylece ortaya çıkmıştır. Döşemealtı halkının bunları görmesi gerekiyor. Has yörük çocuğu Mesut Hekimoğlu isminde birleşmeleri gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.