1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 24 °C

DERE: YILBAŞA ALIŞVERİŞİNİ ESNAFTAN YAPIN

DERE: YILBAŞA ALIŞVERİŞİNİ ESNAFTAN YAPIN
DERE: YILBAŞA ALIŞVERİŞİNİ ESNAFTAN YAPIN

AESOB BAŞKANI ADLIHAN DERE'DEN
YILBAŞI ALIŞVERİŞİNİ ESNAFTAN YAPIN ÇAĞRISI VE
YENİ YIL BEKLENTİLERİ

 

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği AESOB Başkanı Adlıhan Dere
her sene olduğu gibi bu sene de yılbaşı yaklaşırken uyarılarda bulunarak vatandaşları güvenilir yerlerden, yerli esnaf ve sanatkardan alışveriş yapmaya davet etti.

 

Yeni Yılda Sağlıksız Merdiven Altı Ürünlere Dikkat Ediniz

AESOB Başkanı Adlıhan Dere;

"Yıl sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yeni yılı yeni umutlarla karşılarken yılbaşı alışverişlerine de dikkat çekmekte fayda var. 2024'e sayılı günler kala vatandaşımız yılbaşı alışverişlerini yaparken sağlığını düşünmeli. Ucuz diye bilinmedik ve kalitesiz yerlerden alışveriş yapmamalı. Yeni yıl heyecanı şimdiden hepimizi sardı. İnsanlarımız şimdiden yılbaşı alışverişi yapmaya, kuruyemiş, şeker, çikolata, pasta, kurabiye, tatlı, meyve, sebze, et, süt ve şarküteri ürünleri, yiyecek – içecek, hediyelik eşya ve benzeri ürünleri almaya başladı. Fakat bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla fiyatlar neredeyse iki katına üç katına çıktı. Artan fiyatlarla birlikte sağlıksız, kalitesiz ve merdiven altı ürünlerin üretimi de korkunç boyutlara ulaştı. İşlenmiş et ürünleri, süt ve süt ürünleri, kuruyemiş, yiyecek ve içeceklerde tarihi geçmiş ürünleri indirim adı altında ucuz fiyatlara satışa sunuyorlar. Yüksek fiyatlardan dolayı vatandaş maalesef daha ucuza yöneliyor. Bu durumda özellikle gıda ürünlerinde sahte, hileli, kalitesiz ve tağşiş ürünlerin artmasına neden olurken fırsatçıların da ekmeğine yağ sürüyor. Piyasada sütün, şekerin, unun her şeyin fiyatı belli iken kimse yarı fiyatına pasta börek çörek satamaz. Vatandaşlarımız ucuza alışveriş yapayım derken kendisinin ve ailesinin sağlığını tehlikeye atmamalı. Yılbaşı için güvenilir mahalle esnafı, bakkalı, büfecisi, pastacısı, kuruyemişçisi, manavı, kasabı, zücaciyecisi ve hediyelik eşyacısından alışveriş yapmalı…” Dedi.

 

Albenili Hediye Paketlerine Dikkat

Yılbaşı gibi özel günler merdiven altı üretim yapan fırsatçıların piyasaya en fazla girdiği günlerdir. Bu fırsatçılar gösterişli hediye sepetlerine konulan kuruyemişler başta olmak üzere çikolata, şekerleme vb. gibi ürünleri süslü püslü paketlemeler yaparak insanların gözünü boyayabiliyor. Maalesef o gösterişli sepetlerin içi dışı kadar kaliteli görünmüyor. Parıltılı, albenili ve janjanlı yılbaşı sepetlerinin içine tarihi geçmiş, merdiven altı, kalitesiz ve sağlıksız ürünler koyarak satışa sunabiliyorlar. Bu konuda vatandaşlarımız dikkatli olmalı, ürünleri iyi inceleyip öyle satın almalı. Gıda ürünleriyle ilgili şüpheli durumları da yetkililere bildirmekten çekinmemeli. Her yıl olduğu gibi bu yılbaşında da denetim konusunda yerel yönetimlere ve emniyet güçlerimize çok büyük görev düşüyor." İfadelerine yer verdi. .

 

Yılbaşı Alışverişlerinde En Güvenilir Adres Yine Esnaflarımız

AESOB Başkanı Adlıhan Dere yılbaşı alışverişlerinizde tercih edilebilecek yine en doğru ve en güvenilir adresin yerli esnaflar olduğunu vurgulayarak; "Biz vatandaşlarımıza güvenilir tanıdığı bildiği yerli esnaftan alışveriş yapmasını tavsiye ediyoruz. Halk merdiven altı üretim yapan yerler yerine kaliteli, imalat ve hijyen belgesi olan esnaflarımızı tercih etmeli.
Çünkü bizim esnaflarımız kendi yemediğini yedirmez, bilmediği ürünü asla müşterisine satmaz. Halkın sağlığıyla oynamaz." Şeklinde konuştu.

 

Bu haber toplam 152 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.