1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Antalya 20 °C

FABRİKALAR İÇİN GÜN SAYILIYOR

FABRİKALAR İÇİN GÜN SAYILIYOR
KARADENİZ’İN SON NOKTASINDA YENİ ÜRETİM MERKEZİ

 

KARADENİZ’İN SON NOKTASINDA YENİ ÜRETİM MERKEZİ

 

FABRİKALAR İÇİN GÜN SAYILIYOR

 

Hopa ve Artvin ilçelerini kapsayacak Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili olarak Ankara’da görüşmelerini tamamlayan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek müjdeyle döndü.

 

Başkan Akyürek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, OSB Başkanları ile çok sayıda iş insanının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurasına katıldı.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ardından Doğu Karadeniz Bölgesini temsilen bir konuşma yapan Hopatso Başkanı Osman Akyürek, öncelikle Erzurum, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun gibi illeri kapsayan Samsun-Sarp Demiryolu Projesinin ticaret için önemine dikkat çekerek bir an önce bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Akyürek konuşmasının ikinci bölümünü ise Kemalpaşa’da yer tespitinde bulundukları ve OSB Yapılması için hiçbir sorunun bulunmadığı yaklaşık 600 dönümün üzerindeki arazi için onay verilmesi gerektiğini belirti. Akyürek yine kürsüden Sayın Bakan’a hitaben “Sizden bu konuda randevu talep ediyorum. Eğer yoğunluğunuz var ise yardımcınız Hasan bey konumuzu biliyor ve gerekli görüşmeleri yapmak istiyorum” dedi.

 

Bu konuşmanın ardından Sanayi ve Tokneloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştiren Başkan Osman Akyürek, Kemalpaşa ve Hopa ticareti için büyük önem taşıyan OSB’nin kuruluşu için onay aldı.

 

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Hopa’ya dönen Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, “Öncelikle OSB kurulması için önümüzdeki en büyük engeli tatlı bir şekilde çözümlemiş olduk. Kemalpaşa bölgesinde kurulması için bu güne kadar yoğun çaba sarf ettiğimiz OSB için nihayet Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onay verdi. OSB’nun kurulmasının ardından hem iş hacmimiz ve portföyümüz genişleyecek, hem üretim kalemlerimiz çoğalacak ve en önemlisi bölge halkı için oldukça fazla bir iş potansiyeli doğacaktır. Bu konuda bize destek veren Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a teşekkür ediyoruz. Hopa ve Kemalpaşa ilçemize hayırlı olsun” dedi.

 

Kemalpaşa’da OSB Kurulması için bazı prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak.

 

 

Bu haber toplam 834 defa okunmuştur
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.