1
  • BIST 10111.97
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Antalya 30 °C

Final haftasında rektörden öğrencilerine moral

Final haftasında rektörden öğrencilerine moral
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, final haftasında kütüphanede ders çalışan öğrencilerle bir araya gelerek, sınav öncesi moral...

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, final haftasında kütüphanede ders çalışan öğrencilerle bir araya gelerek, sınav öncesi moral verdi.

Kütüphanede ders çalışarak finallere hazırlanan öğrencilere simit ve çay ikramında bulunan Prof. Dr. Erol Yaşar, onlarla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Final döneminde öğrencilerin kütüphanede 24 saat çalışmalarını sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Rektör Erol Yaşar, "Bugün de gördük ki kütüphanemizde yaklaşık 400 civarında öğrencimiz ders çalışmakta. Tabi saat 24.00'e kadar ve 01.00'e kadar yoğun bir tempoda çalışıyorlar. Bir kısım öğrencilerimiz yurda dönüyorlar ama kalan arkadaşlarımız hem grup çalışması olsun hem bireysel çalışma yaptıklarını ve saat 06.00'ya kadar burada kaldıklarını biliyoruz. Bu sınav döneminde yaklaşık bir aydır biz burayı 24 saat açık tutuyoruz. Öğrencilerimiz gelerek burada çalışıyorlar. Tabi yurtlarda da çalışma imkanları var. Öğrencilerimizi ring sisteminden faydalanarak buraya taşıyoruz. Zaman zaman yurtlardan alıyoruz, kütüphaneye getiriyoruz. Belli bir sürede de ring olarak yurda geri dönmeleri için de yardımcı oluyoruz. Bu çalışmalar öğrencilerimizin başarılarını arttırıyor. Simit ve çay gibi belirli bir saatten sonra öğrencilerimizin faydalanması için gereken desteği de veriyoruz. Bunu artırmak için de elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda da belli bir saatten sonra, sınav zamanlarında çorba gibi desteklerimiz de olacak" dedi.

Yakın zamanda kapasite artırımına gidilecek

Kütüphanenin kapasitesinin 500 kişi civarında olduğunu kaydeden Yaşar, "Biz bunu 700 kişi civarında bir kapasiteye arttırmak için uğraşıyoruz. Yeni bir kütüphane binamızın olması için de gerekli araştırmaları ve çabayı gösteriyoruz. Yakın bir zamanda da bununla ilgili adımlar atacağız. Ama şu andaki kapasitede de öğrencilerimiz için yeterli. Özellikle sınav dönemi çok yoğun oluyor. Bu dönemdeki ihtiyacı göz önünde bulundurarak 200-300 kişilik kapasitesi artırımına gideceğiz yakın bir zamanda" diye konuştu

"Burası bizim ikinci evimiz gibi"

Fen Fakültesi Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emine Hulde Belen, kütüphanenin sınav haftalarında 24 saat açık olmasının kendileri için büyük avantaj olduğunu belirterek, "Burada sabahlayabiliyoruz. Aynı zamanda ikramlar oluyor. Çay ikramları, çorba ikramları, simit ikramları oluyor. Çok memnunuz. Aynı zamanda burası bizim ikinci evimiz gibi" şeklinde konuşurken, kütüphane ortamında hiçbir eksiklerinin olmadığını söyleyen Fen Fakültesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ali Öksel ise "Kütüphane ortamı final haftası olduğu için güzel, her şey iyi eksiğimiz yok. Zaten belli saatler arasında simit ve çay da veriliyor. Onun haricinde yedi yirmi dört açık. Yani final haftası ve vize haftaları çok iyi geçiyor benim açımdan. Diğer arkadaşlarımdan da öyle olumlu mesajlar alıyorum" dedi.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.