1
  • BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Antalya 26 °C

GAME OF THORENES: KUŞATMA

Teslime Tosun

 

GAME OF THORENES: KUŞATMA

 

Güzel, keyifli bir hafta geçirmenizi dileyerek bu haftanın ilk yazısına başlayalım.

CHP’de kılıçlar kuşanılıyor, yerel seçimlerde il ve ilçe başkanlıklarını kazanmak için 1. Delege savaşları tüm hızıyla devam ediyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in yandan yandan kurdukları ittifakları ile hedefteki tek adam olan Muhittin Böcek’e karşı kuşatma harekatının startını verilmiştir.

Onlara Böcek’in 25 yıla ulaşan belediye başkanlığı dönemindeki siyasi rakipleri, onu yenemeyenler, parti içindeki karşıtları, basın destekli siyasi intikam almak isteyenler de katılınca ittifak epey genişledi ve şimdi kuşatmayı adım adım daraltılmaya çalışılıyor.

ABB Başkanı Muhittin Böcek’in karşısına doğal olarak kurulan bu ittifakın tek hedefi, Böcek’i devirmektir.

Aslında bu günlerde yapılan delege seçimleri filan değil, CHP içindeki tüm denklemi bozan ve Ankara eski belediye başkanı Melih Gökçek’in en fazla belediye başkanlığı yapma rekorunu egale eden Muhittin Böcek’i Antalya ve Türkiye siyasetinden silme savaşıdır.

Aslında bunu 9 Kasım 2020 tarihinde yazmışım.

O gün GAME OF THORENES başlıklı yazımda ve sonraki 2 ve 3 olarak devam ettirdiğim yazının başlangıcında Böcek’in hasta olduğu dönemde ABB Başkanlığına ve Böcek’i devirmeye ilk defa bu kadar yaklaşmışlardı.

O gün kaleme aldığım yazıda özetle “20 yılı aşkın süredir CHP Saflarında siyaset yapan ve belediye başkanlığını sürdüren Muhittin Böcek'i her ağızlarını açtıklarında "Ak Partiye geçecek" demediler mi? 20 yıl boyunca sanki bir suçmuş gibi, ayıpmış gibi onun ANAP'da siyasete başlamasını hep önüne koymadılar mı? Hiç bir zaman Muhittin Böcek'i CHP'li olarak görmediler ve kabul etmediler. Hastalanması üzerine çok büyük bir vefasızlık yaparak, ölmeden mezara koymadılar mı? Muhittin Başkan azrail ile savaş verirken CHP'li isimler başkanın koltuğuna oturmak için kulisler yapmadılar mı? Toplantı üzerine toplantı yapmadılar mı? Kendi aralarında "Başkan ben olayım, sen olma" tartışması yaşamadılar mı? Genel merkezde kendilerine destek aramadılar mı? Büyükşehir Başkanlığına oturacağını, öyle inanan bir belediye başkanı kendisine yeni ekip kurmaya başlamadı mı?” demişim.

Kurdun dişine kan bulaştı artık.

Konyaaltı’nda, Muratpaşa’da,  Kepez’de, Döşemealtında delege savaşında,  deli gibi saldırılmasının ana nedeni budur. 

Burada bir kuşatma harekatı var ve hedef kale olarak gördükleri Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olacak Muhittin Böcek’i devirmek için bir ‘Taht oyunları’ savaşının ilk adımı vardır.

Bu savaştan kim galip çıkar bilinmez ama yılların siyasetçisi Muhittin Böcek, bu kuşatmayı yarıp çıkması gerekiyor. 

Üniversite yüksek lisansını bile siyaset bilimi üzerine yapan Muhittin Böcek, bu kuşatmayı yarıp, çıktığı gibi tersine bile çevirebilir. 

 

NOT: Bu gün internet haber siteme girmek isteyen hacker grubu nedeniyle site yazılımı, vahim şeyler yayınlanmasın diye, bir güvenlik tedbiri olarak otomatik olarak kendisini kilitledi. Bu nedenle yazımı yayınlamada gecikme yaşanmıştır. 

Bu yazı toplam 1755 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.