1
  • BIST 10218.58
  • Altın 2436.613
  • Dolar 32.1784
  • Euro 34.623
  • Antalya 17 °C

GÜLDÜ, GEÇTİ

Teslime Tosun

 

Günlerdir basın camiasında dönen bir iddia var.

İddiaya göre Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, eski İl Başkanı Ahmet Kumbul ve CHP eski milletvekili Çetin Osman Budak’ın birlikte, Marmaris taraflarında bir karides çiftliği kurmuşlar.

Karides çiftliği deyip geçmeyin epey yatırım gerektiren bir işletmedir.

Her neyse, kurdukları karides çiftliğinden elde ettikleri ürünleri Konyaaltı’ndaki balıkçılara tehditle, zorla satıyorlarmış!

Önce iddia afaki gibi geldi, sonra camiadan arkadaşlar arka arkasına yayınlara devam ettiler. Ben de uzaklardan izliyorum.

 

Ne Semih Esen, ne Ahmet Kumbul, ne de Çetin Osman Budak ne yalanlıyor, ne doğruluyor. Kimse bu iddialar karşısında bir şey demiyor.

Dedilerse bile ben görmedim.

Her neyse, “Olur mu olur” dedim kendi kendime.

Sayın Başkan bir toplantıda üzerine basa basa “Ben bu göreve gelmeden ambarımı doldurdum” demişti.

Yani “Yolsuzluk, uğursuzluk yapmama gerek yok. Ben belediye başkanı olmadan önce senelerdir avukatlık yapıyordum. Çoluğumun, çocuğumun geleceği için dünyalığımı yaptım” demeye getiriyor.

 

Karides çiftliğine ortak olduysa demek ki ticaret yapmaya ihtiyacı varmış, dolu dediği ambarın bir köşesi boş kalmış” diye düşündüm.

 

Önceki gün başka bir konuyu araştırırken, telefonla görüştüğüm Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e sordum.

“Sayın Başkanım karides çitliği kurmuşsunuz. Hayırlı olsun. Ama nerden aklınıza geldi karides çiftliği kurmak?” dedim.

 

Kahkahayı bastı

“Ben ne anlarım karidesten?” diye başladı cümlesine.

“Karides çiftliğine ortak olduğumu ben de yazılanlardan öğrendim. Değil ben, birinci, ikinci, üçüncü dereceden yakınım, akrabam kimsenin böyle bir şeyle ortaklığı ve alakaları yok. Dedikodunun da nerden çıktığını anlamadım” dedi.

 

Olayın doğrusu nedir? Dedim.

 

“Eski vekilimiz Çetin Osman Budak ticaretten gelen bir isimdir. Budak ve karadenizli bir ortağı gerçekten böyle bir çiftlik kurmuşlar. Ama öyle iddia edildiği gibi Konyaaltı’ndaki 5-10 balıkçı lokantasına iki kilo, üç kilo karides satmakla koca çiftliğin masrafı çıkar mı? Bu iddiaların dile getirilmesinden sonra öğrendiğim kadarıyla onlar büyük firmalara ve yurt dışı ihracat için bir yatırım yapmışlar” dedi.

 

“Niye yalanlamadınız o zaman iddiaları?” dedim.

 

“Ben hukukçuyum. Ortada belge yok, resmi kayıtlara girmiş bir şikayet yok. Ya böyle bir dedikodunun neresini yalanlayayım. Ben kendimden eminim. Gülüp geçtim. Hatta Ali Buldu’da yazdı bu konuyu, geçen bir yerde gördüm sevgili Ali kardeşimizi, (Bir paket karides sardırayım sana) diye espri yaparak güldük” dedi.

 

Valla Başkanın söyledikleri bunlar.

 

NOT: Dün kaleme aldığımız ODATV'de yayınlanan haberlerdeki iddialarına  göre CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu asansör bakım firmasının Antalya’dan Ak Partili Gündoğmuş diğerleri CHP’li belediyelerinde olduğu 4 belediyenin sözleşme yaptığını ve ödemeler yapıldığı iddialarına yer vermiştim.

 

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren aradı ve “Bizim belediyemizden 1 kuruş dahi firmaya ödeme yapılmamıştır. Ücretlerini bakım yaptıkları asansörlerin olduğu binalardan almışlardır. Biz sadece ilçemizdeki binaların asansör bakımı için yetki verdik. Bunun karşılığında belediyemizin asansörlerini ücretsiz bakımını yapıyorlar. Sözleşmenin ilgili maddesini gönderiyorum. Ayrıca bu firmanın yetkilileri hiç bir siyasetçi ile veya siyasi her hangi bağlalarının olmadığını beyan etmişlerdir” dedi.

Ve işte belge. Gerçekten sözleşmenin ilgili maddesinde bu konu açıkça yazılmış.

372276706-269272905871035-3937092563245913861-n.jpg

Bu yazı toplam 2417 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.